50 nagara paling bagja di dunya: tingali dimana Brazil aya

John Brown 03-08-2023
John Brown

Diélaborasikeun ku PBB (PBB), saprak 2012 World Happiness Report nganalisa populasi global jeung ngira-ngira mana nu 'nagara pangbagéa di dunya' tempo kaayaan ékonomi jeung sosial maranéhanana.

Ka Dina The survey, penilaian 1,000 warga ti masing-masing 137 nagara dina réngking dipertimbangkeun kana faktor sapertos GDP per kapita, harepan hirup, korupsi, kumaha persepsi kabagjaan rupa-rupa saatos pandémik, perang di Ukraina atanapi paningkatan. harga, antara séjén.

Para ahli ngajéntrékeun yén titik umum nagara-nagara anu nempatan posisi kahiji, nyaéta daya tahan kana tangtangan panganyarna. Resilience nyaéta kamampuhan pikeun adaptasi jeung kaayaan ngarugikeun jeung hasil positif.

Naon nagara paling bagja di dunya?

Pikeun taun kagenep berturut-turut, Finlandia nempatan tempat kahiji dina ranking nagara. bagja, skor nyata leuwih luhur ti sakabeh bangsa séjén.

Kabagjaan bangsa bisa dikaitkeun kana sababaraha faktor konci, nurutkeun para ahli di Universitas Aalto di Finlandia. Salah sahiji faktor ieu nyaéta kamampuan sistem karaharjaan Finlandia pikeun ngabantosan wargana ngarasa bagja.

Kauntungan pangangguran anu rélatif berehan sareng aksés ampir gratis kana perawatan kaséhatan mangrupikeun conto ieu. Ukuran ieu mantuan pikeun mitigate sumber unhappiness, hasilnapangsaeutikna jalma di Finlandia anu kacida sugema kana kahirupan maranéhanana.

Perencanaan kota ogé maénkeun peran penting dina rasa kaséhatan sarta kaamanan masarakat di Finlandia. Lingkungan anu aranjeunna hirup langsung aya hubunganana sareng kabagjaan, sahingga penting pikeun ngamajukeun kaséhatan di kota. Nurutkeun panalungtik, ieu pakait raket jeung kelestarian sosial jeung rarasaan disambungkeun jeung masarakat.

Tempo_ogé: Kalulusan: naon warna unggal kursus pendidikan tinggi di Brazil?

50 nagara paling bagja di dunya dina 2023

Dina laporan taun ieu, Israel naek lima poin pikeun ngaleungitkeun Swiss. ti tempat kaopat. Sajaba ti éta, Walanda deui di tempat kalima. Sababaraha gerakan positip séjén dina laporan taun ieu kalebet Swédia sareng Norwégia.

Kanada aya di tempat ka-13, naék dua poin ti taun ka tukang. AS ogé naék hiji tempat ti taun ka tukang ka 15.

Bélgia naék dua tempat ka 17. 2017. Tingali daptar di handap:

  1. Finlandia;
  2. Dénmark;
  3. Islandia;
  4. Israél;
  5. Walanda;
  6. Swédia;
  7. Norwégia;
  8. Swiss ;
  9. Luksemburg;
  10. Selandia Anyar;
  11. Austria;
  12. Australia;
  13. Kanada;
  14. Irlandia;
  15. Amérika Serikat;
  16. Jerman;
  17. Bélgia;
  18. Républik Ceko;
  19. Britania Raya;
  20. Lituania ;
  21. Perancis;
  22. Slovénia;
  23. BasirRika;
  24. Rumania;
  25. Singapura;
  26. Uni Émirat Arab;
  27. Taiwan;
  28. Uruguay;
  29. Slowakia;
  30. Arab Saudi;
  31. Estonia;
  32. Spanyol;
  33. Italia;
  34. Kosovo;
  35. Cili ;
  36. Méksiko;
  37. Malta;
  38. Panama;
  39. Polandia;
  40. Nikaragua;
  41. Latvia;
  42. Bahrain;
  43. Guatemala;
  44. Kazakhstan;
  45. Serbia;
  46. Siprus;
  47. Jepang;
  48. Kroasia;
  49. Brazil;
  50. El Salvador.

Naon 10 nagara nu pangbagéa di Amérika Latin?

  1. Kosta Rika (tempat ka-23);
  2. Uruguay (tempat ka-28);
  3. Chili (tempat ka-35);
  4. Meksiko (tempat ka-36);
  5. Panama (tempat ka-38);
  6. Nikaragua (tempat ka-40);
  7. Brazil (tempat ka-49);
  8. El Salvador (tempat ka-41);
  9. Argentina ( Tempat ka-52);
  10. Honduras (tempat ka-53).

Dina peta kabagjaan global, Brazil rengking ka-49, meunangkeun skor total 6.125 poin. Lamun datang ka kateusaruaan kabagjaan antara bagéan béda populasi, nagara rengking 88th. Tapi, bangsa anu paling henteu sarua dina hal ieu nyaéta Apganistan.

Ku cara nganalisis sampel tujuh nagara konci di wewengkonna (Brazil, Mesir, Perancis, India, Méksiko, Indonésia, jeung Amérika Serikat), Brazil kurang kinerjana. lolobana aspék nu patali jeung hubungan sosial.

Éta handap rata-rata dina hal rojongan masarakat, sambungan sosial, jeung skor katiisan. Sanajan kitu, kapuasan dinaHubunganna rada luhur rata-rata dunya.

Tempo_ogé: catetan R $ 5 langka bisa jadi patut nepi ka R $ 2.000: manggihan cara pikeun ngaidentipikasi eta

Naon nagara anu paling henteu bagja di dunya?

Afghanistan tetep aya dina peringkat handap (posisi anu dicekel saprak 2020) kalayan krisis kamanusaan anu diperparah. ti saprak éta Taliban balik deui ka kakawasaan dina taun 2021, sanggeus ditarikna pasukan anu dipingpin ku Amérika Serikat.

Salian ti éta, nagara-nagara séjén anu dianggap teu bagja nyaéta jalma-jalma anu kalibet dina perang atawa nyanghareupan konflik internal, saperti Libanon, Rusia jeung Ukraina. Tingali 20 di handap:

  1. Afghanistan;
  2. Lebanon;
  3. Sierra Leone;
  4. Zimbabwe;
  5. Kongo;
  6. Botswana;
  7. Malawi;
  8. Komoro;
  9. Tanzania;
  10. Zambia;
  11. Madagaskar;
  12. India;
  13. Liberia;
  14. Étiopia;
  15. Yordania;
  16. Togo;
  17. Mesir;
  18. Mali;
  19. Gambia;
  20. Bangladesh.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.