Unggal jalma pinter némbongkeun 5 pola kabiasaan ieu

John Brown 03-08-2023
John Brown

Nurutkeun survéy ku majalah Business Insider anu dilaksanakeun dina taun 2019, dumasar kana séri studi sareng artikel ilmiah, kamungkinan pikeun ngaidentipikasi pola paripolah sareng ciri anu umum di antara jalma cerdas . Ku kituna, paduli béda budaya atawa gender, contona, aya titik congruence pakait sareng kamampuhan ieu.

Sacara aturan, intelegensi dihartikeun salaku kamampuh pikeun nyaho, diajar jeung ngarti rangsangan béda. Hasilna, aya perluasan kasadaran individu jeung koléktif, tapi ogé adaptasi jeung transformasi salaku hasil tina informasi anyar kaala.

Numutkeun Teori Howard Gardner ngeunaan Multiple Intelligences, konsep ieu ngan ujung gunung es. . Dimekarkeun dina 1980-an ku tim élmuwan di Universitas Harvard, téori ieu ngaleuwihan watesan tes IQ pikeun ngarti konsép béda jeung karakteristik kecerdasan manusa.

Sanajan maranéhna geus ngembangkeun daptar kecerdasan béda, dumasar. boh dina kamampuan alamiah sareng pangalaman individu, aya sababaraha sipat anu umum di antara jalma anu kacerdasan ditaliti. Pariksa lima luhur di handap:

5 pola kabiasaan jalma calakan

1) Tingkat luhur adaptability

Sakumaha disebutkeun saméméhna, hébatbagian tina konsép intelegensi nyangkut kamampuhan pikeun transformasi salaku hasil tina informasi anyar kaala.

Ku kituna, boh ngaliwatan pangalaman atawa pangaweruh inteléktual, jalma calakan condong jadi adaptable, ngatur pikeun ngarti spasi dimana aranjeunna diselapkeun. sareng naon cara anu pangsaéna pikeun ngalakukeun.

Luhureun sadaya, aranjeunna mangrupikeun jalma merhatikeun, perhatian sareng pamirsa anu saé , anu ngahasilkeun adaptasi ieu. Di dieu, lain ngeunaan memalsukan kapribadian pikeun pas dina hiji grup, tapi milih kualitas sareng sipat khusus anu bakal dianggo.

Balukarna, umumna jalma-jalma calakan ngalakukeun tindakan dina cara anu tangtu. lingkungan gawé, tapi jadi lengkep beda di imah, contona. Luhureun sadaya, aranjeunna tiasa ngartos naon anu ditungtut ku unggal rohangan atanapi kelompok aranjeunna.

2) Panasaran sareng pikiran terbuka

Sanaos sigana dua ciri anu béda, duanana aya hubunganana. lamun datang ka jalma pinter. Kusabab panasaran pisan, aranjeunna condong jadi leuwih fleksibel jeung boga pikiran kabuka salaku hasilna.

Jalma calakan biasana sadar kana watesan sorangan jeung sabaraha maranéhna teu nyaho. ngeunaan subjék nu tangtu. Ku cara kieu, aranjeunna condong naroskeun langkung seueur patarosan, merhatikeun stimulus énggal sareng ngalaman pangalaman anu béda sareng kanyataan anu aranjeunna biasa.

Kumaha aranjeunna kalakuanana.kalawan leuwih humility sarta perhatian , aranjeunna teu shaken ku kritik sarta manggihan dina pidato ieu kasempetan pikeun perbaikan. Ku alatan éta, maranéhna salawasna néangan informasi anyar, tetep up to date jeung warta sarta ogé megatkeun rutin pikeun manggihan pangaweruh dina wangun séjén.

Tempo_ogé: Matematika pikeun kompetisi: tingali eusi anu langkung katutup sareng tip diajar

3) Aranjeunna condong jadi empathetic

Di luhur sadayana, jalma calakan boga tingkat luhur pangaweruh pribadi, sabab ngarti émosi maranéhanana, parasaan jeung réaksi. Hasilna, aranjeunna condong jadi leuwih sénsitip kana pangalaman batur, jadi lain ngan listeners alus tapi ogé pamingpin leuwih empathetic.

Kusabab bisa nempatkeun diri dina sapatu batur sarta boga leuwih lega atawa leuwih. view analitik, aranjeunna bisa hadé pituduh konflik sarta manggihan solusi adil. Ku cara kieu, aranjeunna ngalegaan pangetahuan diri sareng tingkat kasadaran pribadi anu lega ka jalma sanés, anu sacara positif mangaruhan hubungan profésional, contona.

4) Aranjeunna mikir di luar kotak

Jalma pinter biasana unggul dina ngarengsekeun masalah anu beda-beda, sabab bisa mikirkeun solusi anu ngalangkungan jalan umum. Kusabab rasa panasaran, tapi ogé empati, aranjeunna ngartos kaayaan tina sudut pandang anu sanés sateuacan nangtoskeun réspon anu pangsaéna.

Upami ideu sareng kréatipitas, aranjeunna condong ngémutan sadaya sumber sareng jawaban anu saderhana pikeun waktos éta.leuwih jauh, nyieun sambungan inovatif nu teu acan dianggap saméméhna. Keur kitu, maranéhna néangan pikeun ngadéngé pamadegan béda jeung salawasna dina kontak jeung rangsangan anyar, exercising intelegensi maranéhanana dina dasar poean.

Sajaba ti éta, maranéhna condong merangsang pamikiran kritis jalma di sabudeureun éta, nyandak aranjeunna kaluar. tina zona kanyamanan maranéhanana.

5) Mibanda rasa humor anu alus

Sacara umum, jalma calakan boga tingkat luhur kontrol pribadi , sangkan bisa napigasi maranéhanana. émosi gampang, Ngahindarkeun overreactions atanapi crises. Ku cara kitu, maranéhna ngajaga wanda alus pikeun leuwih lila, nepikeun diri ka batur minangka jalma anu tenang jeung bagja.

Tempo_ogé: Ranking zodiak: mana anu tanda anu paling sareng pangsaeutikna?

Salain éta, biasana jalma-jalma anu nyieun lulucon jeung babaturan atawa di pasamoan kulawarga, sok nyieun puns , pranks atawa nyieun batur seuri.

Kusabab maranéhna boga kaahlian sosial alus , maranéhna bisa megatkeun és sarta meta karismatik dina sagala kaayaan, sanajan dina moments tegangan atawa tekanan.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.