Posisi punah: pariksa kaluar 5 profesi nu euweuh aya

John Brown 19-10-2023
John Brown

Teu bisa dipungkir yén kamajuan téhnologis konstan nyiptakeun sababaraha profési jeung definitively mungkas batur, dianggap tinggaleun jaman. Éta sababna artikel ieu bakal nunjukkeun ka anjeun lima profési anu henteu aya deui sareng anu anjeun ogé henteu nyangka.

Kanyataan yén sababaraha pungsi leungit dina waktosna sanés hartosna aranjeunna henteu relevan dina waktos anu tangtu. . Mangpaatkeun eusi ieu pikeun ngarti pentingna kualifikasi pikeun ngajamin kasempetan pakasaban alus.

Profesi nu geus euweuh

1. Operator

Ieu mangrupikeun salah sahiji profési utama anu teu aya sareng pamekaran téknologi. Saha waé anu parantos dewasa dina taun 1970-an sareng 1980-an terang pisan kumaha pentingna padamelan operator, khususna nalika anjeunna kedah nelepon, naha lokal atanapi jarak jauh.

Profésional ieu tanggung jawab. bertindak salaku perantara antara lokasi sareng tujuan telepon, nyaéta sambungan antara anjeun sareng jalma anu anjeun hoyong telepon. Sababaraha kali kudu ngadagoan lima atawa sapuluh menit nepi ka nelepon réngsé.

Ayeuna mah, ku telepon sélulér di leungeun, anjeun ngan kudu mencet nomer atawa ngaktipkeun paréntah sora. dina sababaraha alat ) jeung ngadagoan nu séjén ngajawab.

2. Aktor radio sareng aktris

Salah sahiji profesi anu teu aya. Sateuacan telenovelas kawentar nu lobajalma-jalma ayeuna ningali, carita-carita disiarkeun dina radio. Antara taun 1940-an nepi ka 1950-an, aktor radio jeung aktris kasohor suksés di sakuliah Brazil.

Profésional ieu kudu boga sora alus sarta kapasitas kacida luhurna pikeun interpretasi. Barina ogé, jalma ngan ukur ngadangukeun, janten kedah ngajalajah imajinasina sacara maksimal, anu mangrupikeun tantangan anu ageung pikeun kalolobaanana.

Saleresna, program ieu mangrupikeun prékursor nyata tina podcast anu kasohor. Ku mecenghulna TV di Brazil, loba aktor jeung aktris tina sinétron radio ahir ahir migrasi ka wahana komunikasi ieu, sanggeus sababaraha pangaluyuan visual, tangtu.

3. operator Mimeograph

Lamun datang ka profesi nu geus euweuh, ieu teu bisa ditinggalkeun kaluar tina daptar urang. Profésional ieu tanggung jawab pikeun nyitak sacara manual dokumén, bukti, buku, handouts, antara séjén, dina mesin mimeograph.

Pamiheulaan printer nu urang kenal kiwari geus hirup jaman emas na di sakuliah nagara, utamana di sakola jeung paguron luhur. Operator Mimeograph kedah ngoperasikeun alat-alat kuno (kiwari, tangtosna) anu ngadamel salinan.

Tempo_ogé: Peringkat: tingali 15 nagara anu ngagaduhan gajih minimum pangluhurna di dunya

Alat ieu naratas sistem panyalin skala ageung, anu dianggo sacara masif dina pangajaran salami sababaraha dekade.

Tempo_ogé: Kumaha kuring terang upami kuring ditipu ku jalma éta? tingali 7 tanda

4. Lampu lampu

Lain tina profesi nu euweuhaya. Ayeuna, tiang lampu otomatis dihurungkeun nalika poek, nganggo sensor modern. Tapi samemeh aya listrik di jalan, kaayaanana leuwih pabeulit jeung pabeulit.

Korek lampu teh diupahan pikeun nyaangan jeung mareuman tihang-tihang ku lampu, lamun geus poek jeung subuh, masing-masing. Éta pagawéan manual sareng capé pisan, sabab kedah naék ka jangkungna anu lumayan pikeun ngalaksanakeun tugas.

Posisi ieu ditempatan ku lalaki, kalolobaan waktos. Sanaos jumlah tiangna teu sami sareng ayeuna (janten langkung sakedik unit), hiji-hijina jalan pikeun ninggalkeun jalan anu sawaréh cahayana nyaéta ieu, sahenteuna dugi ka ahir abad ka-19.

5. Tukang ketik

Aranjeunna boga tanggung jawab pikeun ngetik surat, dokumén jeung téks maké mesin ketik beurat, nepi ka pertengahan taun 1980-an. Ku mecenghulna komputer, pungsi ieu jadi leungit dina dasawarsa saterusna.

Sapertos profési sanés anu parantos aya di luhur, Typist mangrupikeun profésional anu peryogi pisan di bank, kantor, perusahaan tina ségmén anu béda sareng lembaga komersial sacara umum.

Saban dokumén pajeg anu henteu tiasa dieusi. ku leungeun, juru ketik kedah ngalakukeun ieu nganggo mesin tik. Proyék ieu merlukeun loba perhatian.profésional ieu, saprak erasures teu ditarima.

Naha anjeun ningali kumaha profési nu ceased aya geus ngalaman apogee maranéhanana di Brazil? Pasar padamelan ngahiji sareng téknologi. Ku alatan éta, saméméh milih karir nu kudu dituturkeun, perhatikeun posisi nu bisa leungit leuwih taun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.