Pikeun lalajo: 5 pilem Netflix anu dumasar kana kajadian nyata

John Brown 19-10-2023
John Brown

Di antara produksi sinematografi sadaya genre, anu dumasar kana kajadian anu leres biasana ngahudangkeun kapanasaran urang, sabab éta carita anu jauh tina fiksi sareng parantos ditandaan salamina. Ku sabab kitu, artikel ieu milih lima film Netflix dumasar kana kajadian nyata.

Tempo_ogé: Tingali warna mana anu narik tuah pikeun tiap tanda di 2023

Upami anjeun salah sahiji pelamar anu milari inspirasi supados henteu pundung diajar, teraskeun maca dugi ka réngsé sareng pilih sinopsis anu paling ngasah minat anjeun.karesep anjeun. Barina ogé, ngarasakeun pilem anu caritana dumasar kana hal anu sabenerna kajadian bisa captivating urang. Parios deui.

Pilem Netflix dumasar kana kajadian anu leres

1) The Theory of Everything (2014)

Ieu mangrupikeun salah sahiji pilem Netflix dumasar kana kajadian anu leres anu pantes. sebutkeun dina pilihan urang. Karya ieu nyaritakeun carita Fisikawan Téoritis Britania jeung Kosmologis, Stephen Hawking (1942-2018), anu meunang Kinérja internasional alatan kontribusina kana élmu pangaweruh.

Filem ieu némbongkeun sacara rinci pisan téori-téori jeung hubunganana. dijieun ku Hawking, kumaha manéhna papanggih jeung pamajikanana nepi ka kapanggihna jeung ngembangkeun kasakit neurodegenerative nu nyerang manéhna di nonoman-Na.

Sanajan sagala halangan disababkeun ku panyakit ieu, nu nempatkeun anjeunna dina korsi on roda na ditinggalkeun. anjeunna kalawan kasusah diomongkeun, Stephen Hawking terus tetep fokus kana pangalaman napamanggihan, dina ngaran élmu.

2) Budak Anu Ngagayuh Angin (2019)

Salah sahiji pilem Netflix dumasar kana kajadian nyata. Karya ieu nyaritakeun ngeunaan budak umur 13 taun anu kedah ngatasi sagala wates fisik sareng mentalna pikeun nyalametkeun kampung tempat anjeunna cicing tina halodo anu teu acan kantos katingali di daérah éta.

Nu ngora. lalaki miboga tingkat intelegensi luhur rata jeung karesep pikeun putting kana prakték sagala ajaran diajar di sakola. Sareng nalika sadayana sigana leungit pikeun warga daérahna, budak éta mutuskeun pikeun nguji pangaweruhna, sanaos nyanghareupan kasusah.

Kalayan seueur usaha sareng ketangkasan, anjeunna ngawangun alat (anu mangrupikeun kincir angin. pikeun nyadiakeun tanaga pikeun pompa cai nu nyadiakeun imah-imah di kampungna), nyalametkeun jalma tina halodo jeung kasangsaraan nu karandapan di éta tempat, salila sababaraha bulan.

3) Milagre Azul (2021)

Karya ieu ngagambarkeun carita sakelompok budak yatim anu beresiko teu boga tempat cicing, sabab lembaga amal anu dicicinganna nyatakeun bangkrut alatan kurangna sumber daya jeung teu dipalire ku pangawasa.

Waktu éta nasib mutuskeun pikeun campur. Salah sahiji pamuda datang jeung gagasan pikeun ilubiung dina kompetisi fishing lokal nu nawarkeun hadiah tunai ka winners. Sareng éta tiasa janten kasalametan pikeun sadaya pangeusi éta

Ku cara kieu, aranjeunna ngahiji sareng Pelaut ti daérah anu fokus pikeun meunang juara dina biaya naon waé. Sanaos kasusah anu disanghareupan sapanjang jalan, ngahijikeun kakuatan langkung jelas sareng ngajantenkeun rombongan ngahontal tujuan ieu, sanaos kakafiran warga satempat.

4) Radioaktif (2019)

Nalika subjekna nyaéta pilem Netflix dumasar kana kanyataan nyata, ieu ogé pantes ditingali. "Radioaktif" nyaritakeun hiji awéwé, Marie Curie hébat, anu obsessed jeung misteri sains, tapi salawasna Nyanghareupan sababaraha halangan dina karirna ngan kusabab manehna milik kelamin awewe.

Lamun anjeun terang. salaki hareup Anjeun, anu ogé belonged kana widang anu sarua, manéhna mimitian a partnership profésional kalayan lalaki. Engké, maranéhna nikah jeung boga dua putri. Kalayan fokus sareng kerja keras, pasangan ieu ngamimitian sababaraha panimuan dumasar kana ékspérimén ilmiah.

Tempo_ogé: Untung cinta? manggihan naon hartina sabenerna mistletoe salila Natal

Barengan, aranjeunna mendakan dua unsur kimia anu janten tanggung jawab utama pikeun ngamimitian prosés radioaktivitas anu ayeuna urang kenal sareng ayeuna. diperlukeun dina sababaraha réaksi séjén hadir dina widang Kimia.

5) Eat, Pray, Love (2010)

Panungtungan tina pilem Netflix dumasar kana kajadian nyata tina pilihan urang. Karya éta nyarioskeun carita wartawan sareng panulis, anu nembé cerai sareng mutuskeun pikeun ngamimitian perjalananpapanggihan diri, kalawan niat pikeun manggihan dirina deui, sabab manéhna hayang kabagjaan jadi bagian tina rutin dirina deui.

Ku kituna, manéhna megatkeun pikeun indit sorangan ka Italia, Bali jeung India, pikeun ngaronjatkeun pangaweruh dirina. . Dina tujuan ieu, awéwé éta tungtungna mendakan deui dirina sareng ngalaman petualangan anu béda-béda di tempat-tempat anu anjeunna kenal sareng anu relevan salami prosés ieu.

Protagonis panginten peryogi waktos kaluar pikeun dirina pikeun mendakan tujuan hirupna. . Pilem ieu diideuan ku buku eponymous ku pangarang Elizabeth Gilbert, anu nyeratna dumasar kana kajadian nyata dina kahirupan pribadina. Pastikeun pikeun lalajo.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.