"Oray bakal ngaroko": nyaho naon hartina jeung asal frase ieu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Frasa "oray badé ngaroko" umumna dianggo pikeun ngajelaskeun kaayaan, kajadian atanapi kajadian anu mangaruhan. Sanajan kitu, loba jalma teu nyaho asal muasal ungkapan populér ieu atawa harti eta boga, sabab mangrupa warisan budaya dibawa antara generasi dumasar kana konteks pamakéan, sarta henteu dina harti na.

Ku kituna, pamahaman. langkung seueur ngeunaan frasa ieu tiasa ngungkabkeun aspék sajarah dunya, sareng kumaha parobihan anu lumangsung dina waktosna parantos ngalaksanakeun istilah anu sami sareng ayeuna. Dina hal ieu, perlu pikeun nalungtik sababaraha aspék Perang Dunya Kadua, industri pakarang dina waktu jeung kaayaan di Brazil dina nyanghareupan konflik. Pilarian langkung seueur inpormasi di handap ieu:

Naon hartosna oray bakal ngaroko?

Dina harti, ungkapan populér "oray bakal ngaroko" ngarujuk kana tindakan anu hese dilaksanakeun, tapi éta lamun eta kajadian bakal mawa masalah serius jeung konsekuensi serius. Ku cara kieu, hartina sarua jeung istilah kawas "sato bakal nyekel" atawa "kentang bakal Panggang", contona. Tapi, asal-usulna aya hubunganana sareng aspek sajarah sareng budaya.

Frasa "oray bakal ngaroko" mangrupikeun slogan anu dianggo ku Brazilian Expeditionary Force (FEB), dibentuk taun 1943 pikeun tarung di Éropa nalika konflik perang. Perang Dunya Kadua. Husus, anjeunna ngarujuk kana pamadegan umum anu ceuk éta gampang katingal audud oray ti Brazil asup perang, sabab aya skeptisism diantara populasi.

Tempo_ogé: Tempo naon kembang ultah anjeun sarta harti balik eta

Luhureun sadaya, rasa teu percaya kana kakawasaan publik timbul salaku hasil tina pernyataan ku Présidén Getúlio Vargas, anu nyatakeun yén Brazil henteu ngalakukeunana. ngawatesan diri pikeun nyadiakeun bahan ka pasukan atawa ngalaksanakeun ekspedisi kontingen simbolis. Tapi, urang Brasil henteu percaya yén bangsa éta bakal tiasa tampil saé dina konflik éta.

Anu matak, simbol oray udud janten jinis maskot FEB, diwakilan dina koran sareng majalah. Dina kasempetan éta, 25.000 prajurit Brasil dikirim ka Amérika Serikat pikeun nyegah datangna Jerman ka Perancis, ngarojong aksi Sekutu ngalawan tumuwuhna Hitlerism di dunya.

Ayeuna, éta dianggap partisipasi Brasil. dina konflik ieu salaku dasar pikeun nalukkeun wilayah. Sajaba ti éta, spesialis jeung sejarawan ngaku yén gerakan partisipasi ieu positif pikeun modernisasi saterusna nagara, ogé ngarobah visi bangsa Amérika Kidul ngeunaan Brazil.

Papanggih Pasukan Ekspedisi Brasil

The Brazilian Expeditionary Force éta hiji pasukan militér airborne diwangun ku jumlahna aya 25.834 lalaki jeung awewe anu acted dina Perang Dunya II, salila Kampanye Italia. Dina ieuDina hal ieu, aranjeunna ngabantosan Sekutu kalayan divisi infantri lengkep, skuadron pengintaian sareng skuadron tempur.

Kasimpulanana, urang Brasil mangrupikeun bagian tina salah sahiji tina 20 divisi Sekutu anu aya di payuneun Italia dina waktos éta. tina konflik, constituting salah sahiji defenses sapanjang kalawan Amerika, Italia anti pasis, exile Éropa, pasukan kolonial Britania, Zealanders Anyar, Australia sarta associates séjén. Ku kituna, diperkirakeun yén federasi muncul dina 9 Agustus 1943, ngaliwatan Ordinan Menteri.

Ku kituna, éta bagian tina deklarasi perang ku Brazil ngalawan kakuatan Axis, diwangun ku Jerman, Italia jeung Jepang. . Sanaos ieu, partisipasi awéwé dina unit éta henteu dihargaan ku otoritas, kusabab seksisme anu ngawangun budaya Brasil dina waktos éta. Sanajan kitu, sababaraha awéwé nangtung kaluar dina garis hareup.

Tempo_ogé: Kartu Bantuan Brazil: ngartos kumaha carana ngesahkeun sareng ngadaptarkeun kecap akses

Kampanye FEB di Italia dimimitian dina pertengahan September 1944, sarta lumangsung nepi ka Méi 1945. Ayeuna, diperkirakeun yén operasi ieu aman hiji-hijina divisi Jerman direbut pinuh. , kaasup paréntah jeung infiltrators.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.