Naon rasa anjeun dina musik nyebutkeun ngeunaan kapribadian anjeun, nurutkeun elmu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Musik aya dina kenangan urang anu paling bahagia sareng ogé dina waktos urang ngarasa sedih. Bisa ngarobah wanda urang, sangkan urang inget moments ti jaman baheula atawa ngawula ka salaku relaxant nyata. Mangtaun-taun, élmu pangaweruh geus kabetot dina nalungtik pangaruhna dina uteuk urang, sarta ulikan panganyarna, diterbitkeun ku peneliti di Universitas Cambridge, nunjuk kaluar yén leuwih sering dipake tinimbang musik bisa jadi pakait jeung kapribadian.

Tempo_ogé: Panggihan kumaha unggal tanda nunjukkeun cinta

Panalungtikan ngawengku lima buana sarta miboga partisipasi leuwih ti 350 rébu sukarelawan. Salila survey, jalma-jalma ti leuwih 50 nagara ngalaporkeun resep kana 23 genre musik anu béda nalika ngeusian kuesioner khusus.

Naon rasa anjeun dina musik nyebutkeun ngeunaan kapribadian anjeun?

Panalitian ieu dipertimbangkeun. tinimbangan lima Tret kapribadian penting: introversion, neuroticism, agreeableness, openness kana pangalaman anyar, sarta conscientiousness dina akting. Hasilna diala anu paling narik. Tingali di handap ieu gaya anu dipikaresep sareng sipat anu dititénan:

  • Blues, jazz sareng musik jiwa: harga diri anu luhur, kreatif, marahmay sareng ekstrovert;
  • Rap sareng opera: kreatif sareng ramah;
  • Musik klasik: introvert, tapi ngabagikeun ciri anu sanés sareng anu resep rap sareng opera;
  • Nagara: pagawé sareng ekstrovert;
  • Reggae: kreatif,ramah, kaluar jeung harga diri luhur, sanajan maranéhna bisa dianggap salaku bit puguh;
  • Musik tari: kreatif sarta kaluar, tapi teu overly ramah;
  • Rock jeung heavy metal: low diri -harga diri, kreatif, hardworking, introverted tur ramah.

Jenis sambungan ieu kapanggih antara individu jeung musik maranéhna listened mun éta undeniable pikeun David M Greenberg, panulis panalungtikan. Sanajan kitu, éta teu saolah-olah data ieu sagemblengna decisive. Barina ogé, nalika urang geus kolot, geus ilahar pikeun urang teu kabeungkeut kana hiji genre musik tunggal, tapi leuwih ti hiji ngarasakeun leuwih ti salah sahijina.

Musik jeung darajat empati

Aspék séjén anu disebutkeun patali rasa musik jeung téori empathic-sistematis. Sistematika resep genre anu intens, sedengkeun anu empath langkung resep ngadangukeun "lagu melankolis".

Kadua grup langkung resep musik anu ngagaduhan atribut jero, tapi sistematika ngutamakeun kompleksitas intelektual, sareng empath sisi émotif. Perlu diinget yén, pikeun psikologi, empati nyaéta kamampuan pikeun mikawanoh sareng ngalaman kaayaan émosional batur.

Tempo_ogé: 5 tanda nu leungit minat dina sakedapan panon

Sabalikna, nilai atribut maénkeun peran anu penting nalika urang mikirkeun musik dumasar kana waktos poe, tapi beda-beda lamun urang kaasup konteks sosiokultural. Ieu mangrupikeun panilitian anu sanés ti 2019, dipimpin ku Minsu Park, nunjukkeun étajalma leuwih gampang ngadengekeun wirahma upbeat beurang jeung lagu santai peuting.

Tapi di Amerika Latin, contona, musik upbeat paling didengekeun, kitu ogé di Asia. Ku alatan éta, éta ogé janten jelas yén konteks sosiokultural ogé bisa mangaruhan preferensi urang.

Ahirna, panalungtik nunjukeun yen data diala ku crossing tés jeung preferensi musik dumasar kana korelasi statistik jeung tren observasi. Inpormasi ieu henteu kedah ditafsirkeun salaku hubungan sabab sareng akibat, nyaéta, ngadangukeun gaya-gaya anu tangtu moal merta "transformasi" kabiasaan sareng kapribadian urang.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.