Matematika pikeun kompetisi: tingali eusi anu langkung katutup sareng tip diajar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Lamun angka-angka lain titik kuat anjeun, sabab anjeun sok ngalaman kasusah jeung teu nyaho cara diajar Matematika keur ujian , anjeun maca artikel katuhu. Kami bakal nunjukkeun anjeun naon eusi anu paling katutup dina tés sareng masihan anjeun tip anu berharga ngeunaan cara diajar subjek ieu, anu ngajaga rébuan concurseiros hudang wengi. Hayu urang?

Matématika pikeun kontes: mata pelajaran anu paling dipénta dina tés

Kahiji-hiji, éta merenah pikeun nunjukkeun yén concurseiro kedah salawasna dipandu ku bewara umum. tina kontes anu anjeunna bakal laksanakeun. Henteu salawasna sakabéh eusi ujian Matematika pikeun ujian PNS anu disebutkeun di handap ieu pasti bakal tumiba.

Di tempat munggaran, aturan tilu basajan jeung persentase mangrupakeun mata pelajaran anu cukup ditungtut. dina ujian Matematika pikeun ujian PNS. Oge, tong hilap ngulik nalar logis, statistik, sareng matematika dasar kauangan .

Tempo_ogé: 11 pangarang Brasil nu peryogi kauninga

Ngalenyepan eusi sejenna nu bisa diasupkeun kana tés disiplin ieu:

  • Probabilitas ;
  • Rasio jeung proporsi;
  • Pecahan;
  • Prinsip cacah dasar;
  • Persamaan gelar 1 jeung 2;
  • System decimal metric;
  • Operasi jeung fraksi;
  • Produk kasohor;
  • Itungan legana inohong pesawat;
  • Matriks jeung determinan;
  • Kapentingan basajan jeung majemuk;
  • Aritmetika jeung kamajuan géométri;
  • Operasi jeung wilangandecimals;
  • Divisibility;
  • Analisis combinator;
  • Aljabar;
  • Masalah matematika jeung operasi dasar;
  • Operasi finansial (persentase, diskon, untung, rugi, saderhana sareng bunga majemuk).

Ieu eusi utama anu dibahas dina ujian Matematika pikeun ujian kompetitif, anu kedah dipikanyaho ku calon. Émut yén henteu sadayana ditagihkeun ku béwara umum.

Tips diajar Matematika kanggo tender umum

Teu aya gunana ngan ukur terang mata pelajaran anu ditagihkeun dina tés Matematika tina kontes sareng henteu terang kumaha carana. diajar aranjeunna, leres? Ku alatan éta, nyaho sababaraha tips mangpaat anu kudu dilaksanakeun dina mangsa fase persiapan tender publik:

Ulah pernah nyoba diajar sagalana sakaligus

Nalika subjekna Matematika keur publik. tender, perlu loba dedikasi, jumlah considerable waktu pikeun diajar jeung kasabaran calon urang, utamana lamun manéhna teu boga paréntah alus ngeunaan ieu subjék.

Ku sabab kitu, sanajan tanggal tanggal. tés geus deukeut, pernah coba pikeun neuleuman sagala eusi diperlukeun dina edict sakaligus, sakumaha ieu ngan bakal ngalieurkeun anjeun malah leuwih. Organisasi penting .

Salawasna konsistensi

Pikeun ngahontal kasuksésan dina sagala widang kahirupan, konsistensi penting pisan. Sarta lamun datang ka diajar Matematika pikeun kompetisi, aturan ieu ogé lumaku pisan.

Belajar.frantically pikeun atawa dua poé sarta ngan balik ka diajar subjek dina saminggu, teu hasil. Ku kituna, kudu konsisten dina mangsa persiapan anjeun pikeun tés kompetisi.

Awas kacapean mental

Matématika mangrupa mata pelajaran anu merlukeun loba pikiran urang, sabab eusina, keur bagian paling, aranjeunna merlukeun perhatian utmost jeung loba pamikiran. Ku sabab kitu, para calon kudu ati-ati kana kacapean méntal, sabab bisa ngarugikeun maranéhna sapopoé.

Tujuanana di dieu nyaéta diulik silih ganti Matematika jeung mata pelajaran séjénna dina widang Kamanusaan. salaku conto. Ku cara kitu, pikiran anjeun moal ngarasa keuheul rasa kacapean dina ahir poé.

Tanpa kalkulator

Kasalahan rébu concurseiros nyaéta diajar Matematika pikeun kompetisi maké kalkulator. sarta percanten yén waktu ujian bakal tiasa ngalakukeun ogé tanpa eta. Nu teu aya. Nalika diajar, boh di bumi atanapi di kursus persiapan, ulah nganggo kalkulator.

Tempo_ogé: Naha anjeun terang yén aya Poé Saudade? Nyaho tanggal commemorative ieu

Ku cara ieu, anjeun bakal biasa ngalakukeun itungan matematika anu diperyogikeun ku cara anu leres sareng henteu gumantung kana kalkulator. Saloba éta mawa langkung praktis sareng presisi, pikiran anjeun tiasa puguh nalika mikir. Janten, patlot, pamupus sareng kertas dina leungeun, leres?

Jieun rutinitas diajar

Upami anjeun leres-leres hoyong lulus ujian, anjeun henteu kedah diajarmata pelajaran sacara acak. Kudu diatur jeung nyieun rutinitas diajar unggal minggu.

Inget yen eusi muatan teu kudu dipopohokeun. Ku cara kitu, anjeun moal leungit nalika diajar Matematika pikeun kompetisi. Jieun jadwal diajar (realistis) sareng tetep fokus anjeun sacara éksklusif.

Matématika henteu diajar ku maca

Henteu yén téori henteu penting, sabab éta mah. kedah ngartos sateuacan ngalaksanakeun sadayana. Tapi anu henteu patut ngan ukur maca sareng henteu ngalatih. Aturanana basajan: teu mungkin diajar matematika ku cara maca.

Ku cara kitu, ngalatih pisan, laksanakeun latihan simulasi jeung soal-soal ti kontes baheula. Lamun kitu, balikkeun sagalana saloba perlu. Ngan ku latihan konstan tiasa ngapalkeun rumus sareng ngalarapkeunana kalayan leres dina soal-soal.

Janten, concurseiro, kumaha saur anjeun ngeunaan mata pelajaran anu dibahas dina tés Matematika pikeun kompetisi jeung tips urang? Turutan sadayana sareng wilujeng sumping.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.