MEI désa: naon éta, kumaha jalanna sareng saha anu tiasa ngadaptar?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Naha anjeun terang yén saha waé anu ngalaksanakeun sagala jinis kagiatan désa ogé tiasa janten pangusaha mikro? Jeung bebeneran. Ieu cara basajan pikeun produser boga CNPJ sarta ngabogaan hak kana sagala kauntungannana jadi MEI désa . Continue reading pikeun manggihan naon éta, kumaha gawéna sarta saha nu bisa ngadaptar.

Naon MEI désa?

Éta teu leuwih ti hiji nomer CNPJ ( MEI) éta ngamungkinkeun produser désa pikeun formalize bisnis maranéhanana. MEI désa ngamungkinkeun penerbitan invoice pikeun penjualan barang, masihan pinjaman bank, masihan langkung otonomi ka para profesional sareng ngajamin kauntungan anu dipasihkeun ku INSS.

Ti saprak 2018, UU Pelengkap. 155/2016 netepkeun yén sadaya jalma anu ngalaksanakeun kagiatan désa anu dijelaskeun di handap ieu tiasa ngaresmikeun dirina salaku MEI désa:

  • Unggas;
  • Peternakan Lebah;
  • Peternakan;
  • Pancingan;
  • Peternakan kelenci;
  • Produksi tatanén jeung sasatoan;
  • Ekstraktivisme sayur.

Tilu tujuan utama nyaéta : nyorong formalisasi professional wiraswasta; ngadorong wirausaha di padésan sareng ngamungkinkeun para produser désa pikeun ngagedékeun usahana.

Kumaha cara MEI désa?

Saméméh ngaresmikeun salaku MEI désa, produsén kedah sadar kana faktor-faktor ieu:

  • Wajib ngalaksanakeun sagala kagiatan padesaan anu disebut tadidi luhur;
  • Pendapatan taunan;
  • Kaamanan Khusus;
  • Jumlah pagawé nu kadaptar.

Lamun kabéh sarat kacumponan, produser désa éta upami anjeun ngaformalkeunana janten MEI , anjeun bakal gaduh nomer CNPJ sareng kedah mayar DAS (Dokumen Koleksi Bulanan Simples Nacional) bulanan. Dokumén ieu tiasa didamel ngalangkungan internét.

Sabaraha jumlah tagihan taunan maksimal anu diidinan?

Saha anu badé ngaresmikeun salaku MEI désa, jumlah tagihan taunan maksimal henteu tiasa ngaleuwihan R $81 rébu . Perhatoskeun jumlah ieu upami anjeun badé janten salah sahiji.

Pendapatan Féderal tiasa ngadeteksi kamungkinan panyimpangan sareng ngahukum anu ngalanggar ku cara mayar denda.

Tempo_ogé: 9 profési anu mayar pangluhurna pikeun anu resep damel nyalira

MEI désa tiasa gaduh dugi ka sabaraha karyawan?

Saleresna, produser anu ngaformalkeun dirina minangka MEI désa ngan ukur tiasa nyéwa maksimal hiji karyawan pikeun usahana. Perlu diinget yén pagawé ieu teu tiasa janten mitra atanapi pangurus perusahaan sanés.

Naha MEI désa tiasa janten Asuransi Khusus?

Supaya produser désa anu resmi janten MEI tiasa lebet. kaayaan Insured Husus jeung INSS (anu ngamungkinkeun pangsiun kalawan waktu kontribusi pondok), manéhna kudu minuhan salah sahiji handap sarat :

  • Ngalakukeun kagiatan fishing kontinyu, extractivism pepelakan atawa produksi tatanén, salah sahijina nyaétasumber utama panghasilan kulawarga;
  • Boga anak atawa salaki umur leuwih 16 taun anu ogé digawé di padesaan.

Sacara aturan, hukum nganggap produser désa. atawa patani kulawarga , profésional anu:

  • Teu boga pagawé nu mayar;
  • Gawe ngan jeung kulawarga (dina sistem kolaborasi);
  • Milik usaha leutik;
  • Sacara éksklusif ngalaksanakeun pagawéan di padésan, ékstraktif atawa perikanan;
  • Antukna ngagunakeun jasa outsourcing.

Naon hak anu dipasihkeun ku INSS pikeun MEI désa?

Saha nu formalize salaku MEI désa bakal dijamin handap hak nu dibikeun ka sadaya individu mikro-pangusaha:

  • Psiun ku umur atawa dina kaayaan Penanggung Husus (sakumaha disebutkeun di luhur);
  • Gaji Maternity;
  • Tunjangan Kasakit;
  • Tunjangan Ngasingkeun;
  • Pensiun maot.

Kadé negeskeun yén nilai tina sagala kauntungan anu disebatkeun di luhur sami sareng upah minimum ayeuna. Pikeun MEI désa ngalamar pangsiun salaku Insured Husus, salian nyumponan sarat, anjeunna kedah sahenteuna umur 55 sareng 60 taun, awéwé sareng lalaki, masing-masing. Pikeun sesa ahli waris, umurna 60 sareng 65 taun.

Kumaha cara kuring ngaresmikeun diri salaku MEI désa?

Pikeun pagawé désa (atawa produser) pikeun ngaformalkeun.sakumaha MEI, ngan aksés ka ramatloka Pamaréntah Féderal (Pausahaan & amp; usaha) tur turutan tungtunan pikeun ngahasilkeun angka CNPJ Anjeun. Perlu disebatkeun yén sakabéh pendaptaran téh 100% online tur haratis .

Naha nilai DAS MEI?

Nilai fee bulanan DAS pikeun MEI désa, dina 2022, dibenerkeun ku pamaréntah dina 5% tina upah minimum ayeuna (R $ 1,212.00) + R $ 1 tina ICMS atanapi R $ 5 tina ISS. Hartina, produser padésan kudu ngaluarkeun saban bulan sajumlah R$ 61,60 atawa R$ 65,60 .

Tempo_ogé: Hukum Murphy: Ngartos naon éta sareng kumaha téori ieu sumping

Malah para pangusaha mikro mah can boga pangasilan (kusabab naon waé) dina. sabulan tangtu, DAS kudu dibayar dina waktu. Upami MEI padésan kedah ngalamar sababaraha jinis kauntungan, éta moal tiasa gaduh hutang anu telat, pikeun konsési dilaksanakeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.