GIANTS: pariksa 10 breeds anjing panggedéna di dunya

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya leuwih ti 400 breeds anjing di sakuliah dunya, ti Chihuahuas leutik nepi ka anjing raksasa kawas Neapolitan Mastiff. Ku kituna, sababaraha urang bisa salah nganggap yén anjing badag condong jadi leuwih agrésif atawa leuwih bahaya alatan ukuran maranéhanana jeung kakuatan uncontrolled.

Untungna, piaraan gedé ieu ogé sinonim jeung panyalindungan, miara jeung sayang di kulawarga. Nanging, aranjeunna peryogi sababaraha perawatan khusus sareng tempat dimana aranjeunna tiasa ngalih sareng hirup kalayan nyaman. Tempo breeds anjing pangbadagna di dunya di handap.

10 breeds anjing pangbadagna di dunya

1. Mastiff Neapolitan

Tina sakabéh breeds anjing, ieu bisa dianggap salah sahiji breeds anjing panggedena di dunya. Anjing ieu asalna ti taun 3000 SM, nu mimitina dipaké ku bangsa Romawi salaku anjing penjaga, anjing perang jeung pikeun ngalawan biruang jeung singa dina tarung sirkus.

2. Mastiff Jerman

Sabalikna anu disangka ku seueur jalma, asal-usulna di nagara ieu sanés di Dénmark. Aranjeunna dipikanyaho pikeun sipat pelindungna sareng janten anjing penjaga anu saé. Sanajan ukuranana, Mastiff téh lemah lembut jeung mikanyaah ka kulawargana.

3. Great Dane

The Great Dane beuratna nepi ka 90 kg sarta jangkungna ampir 1 méter. Merlukeun loba rohangan jeung aktivitas konstan pikeun nyegah atrofi otot jeung sendi.

4. ngaguntinganinu

Anjing ieu asalna ti Jepang sareng anjing anu teguh sareng waspada, tapi khususna ngajaga sareng ngagantelkeun anggota kulawargana. Beurat sato anjeun tiasa dugi ka 61 kg sareng ukuran dugi ka 82 cm.

5. Newfoundland

Anjing asal Kanada, kalayan penampilan anu luar biasa, tapi kalayan karakter anu satia pisan sareng lembut, anu henteu ngaleungitkeun kamampuan sareng naluri pikeun ngajagaan dirina.

Sacara fisik, ieu anjing bisa beuratna nepi ka 70 kg jeung ukuranana kira-kira 71 cm. Ditilik tina watekna, sipatna tenang, satia pisan jeung jinak, idéal pikeun kulawarga anu boga budak jeung sepuh.

6. Dogue de Bordeaux

Dogue de Bordeaux mangrupakeun breed badag anu merlukeun perawatan husus sarta perhatian dina diet na. Anjing-anjing ieu asalna ti Perancis sareng ti saprak asal-usulna, aranjeunna parantos dianggo salaku anjing kerja kusabab disposisi fisik sareng beuratna.

Anjing-anjing éta tiasa ukuran 68 cm sareng beuratna 50 kg. Ditilik tina watekna, sipatna tiiseun, tapi tetep waspada ka nu asing jeung ngabela nu bogana lamun ngarasa anceman.

7. Anjing Angon Asia Tengah

Kawanoh ogé salaku Alabai atanapi Mastiff Asia Tengah, ieu anjing breed badag geulis téh canines tina tipe Molosser, biasana kapanggih dina warna bodas. Aranjeunna asalna ti sababaraha daérah kalebet Afghanistan, Kazakhstan, sareng Rusia, sareng anu sanésna. Salaku tambahan, aranjeunna tenang, ramah, mandiri sareng satia ka anu gaduhna, idéal pikeun bumi ageung kalayan rohanganmuka.

8. Saint Bernard

Kalayan harepan hirup 10 taun, anjing raksasa ieu asalna ti Swiss Alps jeung Italia kalér. Anjing-anjing anu jinak, paripolahna marahmay, wawuh jeung tenang.

Remen kumpul jeung kulawarga, sanajan teu pati aktif, tapi kudu ngajauhan teuing cicing pikeun nyingkahan panyakit dina sistem muskuloskeletal. Beurat maksimalna dina kaayaan séhat nyaéta 64 kg, sareng jangkungna tiasa ngahontal 90 cm.

Tempo_ogé: Teu Pasti atawa Diselapkeun: manggihan bédana antara istilah jeung ulah nyieun deui kasalahan

9. Irish Hound

Ieu breed asalna Irlandia dianggap anjing sedeng-ukuran pangluhurna di dunya, ngahontal 86 cm. Beurat lalaki rata-rata tiasa 54 kg sareng awéwé 41 kg. Aranjeunna anjing alus, calakan sarta ramah. Sajaba ti éta, maranéhna aktip sarta kudu leumpang sapopoé pikeun ngaleupaskeun énergi jeung ngajaga ukuranana.

10. Dogo Argentina

Ahirna, Dogo Argentina nyaéta anjing moro anu asalna ti propinsi Córdoba di nagara ieu. Anjing ieu boga naluri moro anu pohara kuat; Ku sabab éta, anjeunna resep ngambeu sareng teras-terasan aktip, sabab anjeunna gaduh seueur énergi pikeun dileupaskeun.

Tempo_ogé: Monteiro Lobato: tingali 8 curiosities ngeunaan panulis Brasil

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.