Naha waluh dianggap simbol Lebaran?

John Brown 04-08-2023
John Brown

Henteu wartos ka saha waé yén simbol Lebaran panggedéna sareng paling kasohor nyaéta waluh. Tapi naha anjeun terang yén aya alesan khusus naha legum ieu dipilih pikeun ngagambarkeun tanggal anu luar biasa sareng perayaan ieu, anu dirayakeun sacara masif di sababaraha nagara?

Tulisan ieu bakal nyarioskeun langkung seueur ngeunaan tradisi Indung. Poé Dukun, nu sohor, utamana di Irlandia Kalér jeung AS. Continue reading tur neuleuman naha waluh réngsé nepi ngarujuk kana 31st Oktober. Diuk deui jeung di dieu asalna sajarah.

Simbol Lebaran

Asal-usul tradisi Irlandia

Sabenerna, sajarah Lebaran dimimitian di Irlandia. Numutkeun legenda lokal, patani anu rada kasar sareng kejam anu katelah Jack o'Lantern parantos maot dina wengi Oktober anu tiis. Masalahna, anjeunna ditolak di surga komo di naraka.

Janten, rohna sababaraha taun ngumbara di Bumi milarian tempat anu bakal ditampi dugi ka akhirna istirahat. Salila ziarah -Na, sumanget manusa ngagunakeun lilin pikeun nembongkeun dirina ka dewa, menta ampun.

Dina ahir usum gugur di Hémisfér Kalér, dimana poé mimiti meunang. pondok , jalma mimiti acquire kabiasaan cahaya jalan ka imahna, pikeun narik sumanget alus. Ku cara kieu aranjeunna nganggo turnips sareng ukiranbeungeutna.

Lajeng, maranéhna bakal nempatkeun lilin di jero tubercle sarta ngatur ieu ornamén kreatif sisi-demi nepi ka panto imah maranéhanana. Sateuacan waluh, simbol Lebaran nyaéta lobak, anjeun terang?

Tradisi dugi ka AS

Waktu imigran Irlandia munggaran sumping ka Amérika Serikat, aranjeunna sadar, langsung, yen waluh eta kacida lobana di eta nagara. Ku kituna, maranéhanana tungtungna ngadopsi sayur serbaguna ieu salaku simbol sah Lebaran.

Numutkeun legenda, 31 Oktober, nu dianggap Lebaran di sababaraha nagara, arwah jalma anu. tos maot "dileupaskeun" pikeun nganjang ka sadaya anu dipikacinta anu masih hirup.

Ku cara kieu, salaku tradisi Lebaran meunang kakuatan di AS, Irlandia. turnip réngsé méré jalan ka pumpkins kawentar, nu ukiran sarta cahayana lilin (sadayana kelir), cahayana jalur arwah. Aranjeunna parantos janten simbol Lebaran salamina.

Jack o'Lantern: dalang sadayana

Aya deui carita anu nyarios yén Jack teu sieun sareng sombong. bakal digero ku awéwé jahat (anu éta dukun) pikeun mantuan manehna nyiapkeun sup Lebaran, tapi anjeunna nampik ngalakukeun éta, sabab teu narima pesenan datang ti hiji awéwé.

Salaku hukuman, dukun ngalakukeun eta. ngabalukarkeun patani leungit salawasna di jerotina hiji waluh , nu tungtungna meunang fitur nu sarupa pisan jeung milik manusa.

Tapi naha waluh geura-giru dipilih minangka simbol Lebaran?

Ieu sayur nujul kana kasuburan jeung hikmah. Ayeuna, jalma-jalma anu resep ngarayakeun Lebaran, ngaleungitkeun sadaya isian tina sayuran ieu sareng ngukir wajah anu sami sareng dukun anu pikasieuneun, dina permukaanna.

Lilin dina warna sareng bentuk anu paling variatif disimpen. di jero.waluh pikeun ngusir roh jahat . Anu paling dipikaresep nyaéta waluh kalayan warna oranyeu anu cerah, sabab langkung menonjol.

Salain éta, di Amérika Serikat, simbol Lebaran henteu ngan ukur dianggo pikeun ngahias pesta Lebaran. Kalayan isian sayur ieu, urang Amerika ngadamel pai anu enak sareng kasohor, anu katelah "pai waluh". Ieu ngeunah populer di kalangan dewasa sareng murangkalih di sakuliah nagara, khususna dina Lebaran anu kasohor.

Tempo_ogé: Panggihan asal usul 30 ngaran kulawarga paling umum di Brazil

Naon simbol-simbol Lebaran anu sanés?

Upami anjeun nganggap éta ngan ukur. waluh ngagambarkeun tanggal festive ieu, sagemblengna salah ngeunaan eta. Salian sayur ieu, nu bisa disebutkeun pangalusna dipikawanoh tur kawentar, simbol séjén Lebaran loba dipaké dina pésta téma nyaéta:

  • Witches;
  • Kalong,
  • Amis;
  • Kostum;
  • Cobs oflancah;
  • Tangkorak;
  • Monster;
  • Hantu;
  • Badut;
  • Ucing hideung;
  • Warna poék;
  • Scarecrows.

Tingali kumaha simbol Lebaran kasohor kusabab legenda Irlandia? Ayeuna anjeun terang alesan kunaon waluh mangrupikeun wawakil utama Lebaran, kumaha upami kalebet dahareun ieu dina diet anjeun? Kaséhatan anjeun hatur nuhun.

Tempo_ogé: Interprétasi téks: naon éta sarta kumaha carana ngamekarkeun skill ieu

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.