5 Hal Jalma Pinter Ulah Ngalakukeun

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ti luarna, jalma anu pinter sok katingali kumaha carana ngalakukeun hal anu bener. Terampil ngadalikeun émosi jeung alus dina sosialisasi, jalma ieu teu gampang ambek, maranéhna terang kumaha carana ngajauhan diri tina kaayaan anu bisa ngarugikeun aranjeunna dina sababaraha cara jeung paling importantly: maranéhna terang naon teu kudu ngalakukeun. Pikeun ngeunteung ieu, urang misahkeun 5 hal anu teu dilakukeun ku jalma pinter dina poean , pariksa deui.

Sikep anu dijauhan ku jalma pinter dina poean

1. Nyieun kritik terus-terusan

Sanaos gaduh pandangan dunya anu lega sareng gampang merhatikeun kasalahan sareng kasalahpahaman anu dilakukeun ku jalma, jalma anu cerdas biasana henteu ngémutan kritik dina kaayaan naon waé. Ieu kusabab aranjeunna yakin kana kapribadian sareng kalakuanana, sareng kritik muncul, dina kalolobaan kasus, mangrupikeun ekspresi kerawanan pribadi.

Nalika aranjeunna ngucapkeun kritik, jalma-jalma anu cerdas ngalakukeunana sacara objektif sareng tanggung jawab , tanpa biasing pamadegan pribadi Anjeun, tangtu yén maranéhna bakal konstruktif, saperti dina lingkungan gawé, contona. Ku cara kieu, aranjeunna nyegah tindakan ngritik janten runtah tanaga sareng waktos.

2. Nyiptakeun ekspektasi palsu

Saha anu henteu ngarepkeun hal-hal tina kanyataan henteu kuciwa. Ieu mangrupikeun motto anu ngawangun pamikiran jalma-jalma anu cerdas.

Tempo_ogé: Naha anjing anjeun ngagiling kayu? Tempo 5 alesan pikeun kabiasaan ieu

Harepan palsu ngeunaan hal-hal sareng jalma nunjukkeun usaha anu gagal pikeun ngontrol kalakuan sareng kalakuanana.hasilna, nu nyieun skenario nu kasempetan frustasi gede.

Sedengkeun frustasi ngarugikeun jalma nu ngaharepkeun teuing ti sagalana jeung dulur, ogé bisa ngasingkeun batur nu hirup di sabudeureun eta. , nu ngarasa tekenan jeung ambek-ambekan ku ekspektasi nu kaleuleuwihi ditumpukeun jeung hubungan sosial tungtungna cilaka.

3. Ngaraketkeun kana kasampurnaan

Jalma anu pinter henteu macét dina kasampurnaan, sabalikna, aranjeunna ngusahakeun masihan anu pangsaéna pikeun ngalaksanakeun hiji tugas, ngartos yén ngaréngsékeunana kalayan nyugemakeun langkung saé tibatan ngabuang waktos macét pikeun sampurna. pangiriman jeung ngajalankeun resiko teu ngalakukeun eta.

Jalma calakan teu méré prioritas kana cita-cita unattainable tina kasampurnaan mutlak tur nu ngakibatkeun kuciwa. Maranéhna ngarti yén cita-cita kasampurnaan téh rélatif jeung naon nu sigana nu panghadéna pikeun anjeun, bisa jadi lain keur nu séjén.

Tempo_ogé: Panggihan mana 5 tanda anu paling sangsara pikeun cinta

Ku cara ieu, anjeun nyingkahan siksaan jeung kanyeri tina nanya ngeunaan naon. salah, miceun rasa syukur kana naon anu ditaklukkeun sapanjang jalan.

4. Nyepengan dendam

Jalma-jalma nu geus kaliwat, jalma pinter ngutamakeun henteu nyimpen parasaan négatif saperti dendam, nu timbul salaku akibat tina kaayaan karusuhan émosional atawa konflik sosial.

jalma ieu malah ulah aya sabab rarasaan ieu, teu meunang kana diskusi dipanaskeun atawa confrontations tanpa

Nyepeng dendam téh nahan setrés jeung jalma pinter geus ngawasaan kumaha carana ngahindarkeun ieu sagala cara, diajar ngantunkeun sangkan ngarasa hadé boh dina jangka pondok boh jangka panjang.

5. Nongkrong jeung jalma négatif

Kusabab jalma pinter teu toleran kana kalanggengan parasaan négatif, écés yén maranéhna bakal ngajauhan jalma-jalma anu nempel kana sikep ieu.

Éta sabab aya di gigireun jalma anu gaduh budaya keluhan umum tungtungna ngotoran énergi sorangan, nyababkeun pengulangan kabiasaan .

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.