Bad atanapi Bad: Naon Beda? tingali conto

John Brown 19-10-2023
John Brown

Realitas panyatur basa Portugis, lolobana waktu, bisa diringkeskeun dina hiji kecap: mamang. Janten jamak sareng didamel dina detil pangleutikna, pinuh ku aturan sareng pengecualian, teu lepat upami nyarios yén Portugis tiasa janten seueur padamelan, boh pikeun anu nuju diajar sareng pikeun kenalan lami. Di antara loba mamang, salah sahiji nu pang populerna pernah gagal mun resurface: pamakéan goréng atawa goréng.

Ieu salah sahiji patarosan paling keukeuh di dunya grammar Brasil. Seuseueurna jalma pasti naroskeun ka dirina, sahenteuna sakali, nalika leres ngagunakeun unggal istilah, tapi sanaos patarosan ieu pikasieuneun seueur panyatur, kalayan sakedik pamikiran, janten saderhana pikeun ngabédakeun kecap.

Pikeun ngartos langkung seueur ngeunaan subjek sareng tungtungna diajar bédana antara goréng atanapi goréng, pariksa sababaraha tip di handap pikeun ngalereskeun ideu dina mémori anjeun.

Apal iraha nganggo goréng atanapi goréng

Anu mimiti, perlu pikeun émut yén duanana bentuk aya sareng leres: duanana goréng kalayan "u" sareng goréng kalayan "l". Bédana téh nya éta dipaké pikeun tujuan husus, sanajan aranjeunna fonétis idéntik. Dina semantik, leuwih gampang pikeun milih éjahan anu bener.

Salah sahiji cara anu paling gampang pikeun ngagunakeun istilah anu leres nyaéta ku cara kontras antonimna. Sedengkeun mal mangrupa kecap katerangan, antonim tina alus, goréngmangrupa kecap sipat, antonim tina alus. Tingali conto:

  • "Pamaréntah nyalahgunakeun duit rahayat." Dina hal ieu, goréng téh antonim tina alus;
  • "Siswa indit sabab ngarasa goréng." Di dieu, mal mangrupa antonim tina alus.

Kecap mau

Ieu istilah asalna tina basa Latin "malu". Biasana dianggo pikeun ngarujuk kana hal anu henteu ngagaduhan kualitas anu saé, atanapi individu anu ngalakukeun hal-hal anu goréng, atanapi hartos sanés anu dimaksudkeun pikeun cocog. Éta ogé bisa sinonim jeung teu sopan, salah, impish, hésé, ngabahayakeun, teu sopan. Ku kituna, manéhna mangrupa kecap sipat. Sangkan leuwih paham, tingali conto-conto séjénna:

Tempo_ogé: Naon 10 lagu saddest sepanjang waktos? ningali ranking
  • “Márcio téh pagawé goréng.”
  • “Koridor di lantai tujuh bau goréng.”
  • “ Mesin mobilna goréng.”
  • “Anjeunna téh jalma jahat.
  • “Singkirkeun pikiran goréng tina pikiran anjeun.”
  • “Éta téh jalma anu hirup dina wanda goréng."
  • "Budak éta henteu ngan ukur murid anu goréng."
8> Kecap mal

Kecap katerangan mal, teuing Asalna dina. Latin, tina "lalaki", dipaké pikeun nuduhkeun hiji hal anu geus dipigawé salah atawa salah. Nyaéta sinonim tina salah, négatif, teu bener, salah, antara séjén. Bisa ogé mangrupa kecap barang, nuduhkeun gering, kasakit, anguish, disgust, jahat, atawa naon bae anu ngabahayakeun atawa ngabahayakeun. Sababaraha conto nyaéta:

Tempo_ogé: 6 rasa panasaran ngeunaan pilem 'O Auto da Compadecida'
  • “Anjeunnatugasna kacida goréngna jeung buru-buru indit.”
  • “Panyakitna kaserang panyakit anu teu bisa diubaran.”
  • “Sanggeus bel disada, murid-murid geus arindit ka imah. "
  • "Kajahatan masarakat modern nyaéta kekerasan urban."
  • "Abdi kedah istirahat, akhir-akhir ieu kuring saré parah."
  • "Kuring ngalakukeunana parah pisan. dina ujian panungtungan urang nyandak. "
  • "Petrus lahir pikeun kajahatan."

Sacara lisan, unggal istilah kudu diidentifikasi dumasar kana konteks na, lajeng milih harti mana nu kudu dibikeun ka kecap. Sanajan kitu, dina modalitas tulisan, éjahan anu bener geus bisa ngajamin pamahaman alus ngeunaan pesen.

Kabingungan, sabalikna, masalah umum alatan kanyataan yén dua kecap anu diucapkeun ku cara nu sarua. , tapi ditulis dina cara nu sarua.cara nu beda, jeung harti nu beda. Ciri-ciri ieu ngagolongkeun homofon, fenomena anu cukup umum dina basa Portugis.

Conto homofon séjénna nyaéta tarde (tempat posterior) jeung Traz (verba dibawa), cem (numeral) jeung sem (indikasi). tina kakurangan) ), sora (sora manusa) jeung anjeun (kata ganti pribadi).

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.