Sabaraha umur anjing hirup? 9 breeds anu hirup lila

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nangtukeun sabaraha taun hirup anjing sanés tugas anu gampang. Barina ogé, pikeun mikanyaho harepan hirup anak anjing, perlu dipikanyaho yén sababaraha faktor bisa mangaruhan umur sato, kayaning breed, ukuran, vaksinasi, latihan fisik, kualitas dahareun jeung interaksi sosial.

Anu kauninga mah umur anjing teu sarua jeung umur manusa, sabab upamana, gumantung kana ukuran sato, dua taun mangrupa umur anu bagian tina fase dewasa, sedengkeun pikeun manusa. , umur nujul kana budak leutik.

Lamun Anjeun keur pilari pikeun ngadopsi anak anjing jeung hayang boga breed nu boga harepan hirup luhur di sisi Anjeun, nyaho yén Contests di Brazil dipilih 9 breeds anjing nu hirup leuwih lila. Panggihan di handap.

Tempo_ogé: Screen Mirrorring: Kumaha Matak Layar Mobile ka TV

Tahu 9 ras anjing anu umurna leuwih panjang

1. Rakan anjing nu umurna leuwih panjang: Chihuahua

Salah sahiji ras anjing nu umurna leuwih panjang nyaéta Chihuahua. Asalna ti Méksiko, breed ieu bisa hirup antara 12 nepi ka 20 taun. Anjing-anjingna katelah satia, pinter, territorial, ngajaga, gelisah jeung wani.

2. Rakan anjing pangpanjangna umurna: Poodle

Populér dina taun 1990-an, Poodle mangrupa salah sahiji ras anjing nu umurna paling panjang. Hal ieu diperkirakeun yén puppies ieu bisa hirup antara 10 jeung 18 taun. Aranjeunna satia ka wali maranéhanana, pendamping, playful, kaasih jeungpinter.

3. Anjing breed nu umurna leuwih panjang: Yorkshire

Asalna ti Britania Raya, Yorkshire mangrupa breed anjing séjén nu boga harepan hirup luhur. Hal ieu diperkirakeun yén puppies ieu bisa hirup nepi ka 17 taun. Maranéhna jadi pinunjul lantaran buukna panjang, semu sutra, tur kawéntar ku tanaga, percaya diri, mandiri jeung nyaah ka kulawarga.

4. Anjing anjing anu umurna langkung panjang: Shih Tzu

Leutik, Shih Tzu mangrupikeun breed anu dicirian ku taat, cerdas, teritorial, riang, gaul sareng ekstrovert. Anjing tina breed ieu tiasa hirup antara 10 sareng 16 taun, kalebet anu hirup langkung panjang.

5. Anjing breed nu hirup leuwih panjang: Beagle

Asalna ti Britania Raya, nu Beagle mangrupakeun calakan, alus, asih, determinated, extroverted, playful tur rada gluttonous anjing. Urang sunda teh diantarana nu boga harepan hirup luhur, barina Beagles bisa hirup kira-kira 16 taun.

6. Anjing breed nu hirup leuwih panjang: Lhasa Apso

The Lhasa Apso mangrupakeun anjing ramah, calakan, taat, calakan, wani, docile tur satia. Anjing ras ieu tiasa hirup mangtaun-taun panjang, antara 12 dugi ka 15 taun.

7. Anjing breed nu umurna leuwih panjang: Maltese

Maltese mangrupa breed anjing sejen nu bisa hirup leuwih panjang. Anak anjing tina breed ieu tiasa hirup antara 12 sareng 15 taun. ukuranleutik, urang Maltese resep senang-senang jeung narima kaasih ti guruna, salian ti katelah jinak, ulin, pinter jeung rada bandel.

8. Anjing breed nu umurna leuwih panjang: Jack Russel Terrier

Kawanoh ngabogaan loba énergi, Jack Russel Terrier mangrupa salah sahiji breeds anjing nu hirup leuwih panjang, kira 15 taun. Asalna ti Inggris, Jack Russel nyaéta anak anjing anu calakan, teu sieun, kaasih jeung satia ka tutorna.

9. Anjing nu umurna leuwih panjang: Pug

Anjing sejen nu umurna leuwih panjang nyaeta Pug. Leutik dina ukuran, breed ieu tenang, alus-natured, kaasih, docile sarta playful. Asalna ti Cina, Pug bisa hirup salila kira 13 taun.

Tempo_ogé: 3 tips pikeun jadi pinter lamun datang ka math

Naon nu bisa ngurangan harepan hirup anjing?

Loba faktor bisa ngurangan harepan hirup anjing sarta, ku kituna, ngajadikeun manéhna hirup pondok. waktos. Diantara faktor-faktor ieu nyaéta panyakit bawaan, kacilakaan, trauma, contona. Ku alatan éta, hal anu penting pikeun ngajaga jadwal vaksinasi anak anjing anjeun nepi ka tanggal, périodik bawa manéhna ka dokter hewan pikeun dipariksa-up jeung sadar léngkah sato pikeun nyegah kamungkinan kacilakaan.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.