Panggihan asal muasal nami "Oliveira"

John Brown 19-10-2023
John Brown

Di Brazil, urang gaduh kira-kira 50 ngaran kulawarga anu umum pisan aya di seueur kantor notaris. Sarta salah sahiji highlights nyaeta "Oliveira". Artikel ieu bakal nunjukkeun ka anjeun asal-usul nami "Oliveira" sareng kunaon éta aya hubunganana sareng urang Brasil.

Upami anjeun gaduh nami ieu atanapi terang saha waé, teraskeun maca dugi ka akhir sareng terang kumaha ieu. kecap datang ka Tupiniquin lemahna jeung saha jawab eta. Parios deui.

Saurna, naon asal-usul nami "Oliveira"?

Saleresna, kecap Oliveira hartosna "tangkal anu ngahasilkeun zaitun", "penanaman tangkal zaitun" , "tempat anu pinuh ku tangkal zaitun". Ieu mangrupakeun surname asalna di Portugal sarta cukup umum di Brazil. Asal ngaran kulawarga "Oliveira" pakait jeung Paço de Oliveira, anu perenahna di paroki Santa Maria de Oliveira, leuwih tepatna di kalér Portugal.

Jalma kahiji anu ngagunakeun ngaran kulawarga ieu dina catetan. nyaéta Pedro de Oliveira, anu hirup dina abad ka-13. Anjeunna nikah ka Elvira Anes Pestana sareng, ti persatuan ieu, lahir putra Martim Pires de Oliveira (uskup agung kota Braga) sareng Pedro de Oliveira. Dina taun 1350, Morgado de Oliveira diadegkeun.

Tempo_ogé: Ragi kimia sareng ragi biologis: naon bédana?

Anggota kulawarga Oliveira dilélér sababaraha posisi di Pangadilan Portugis pikeun sababaraha generasi. Sajaba ti éta, rupa judul (kaasup jas tina leungeun jeung honors jeung merits) patali jeungKabangsaan Portugal dipasihkeun ka anggotana, anu nasabna beuki nambahan.

Asal ngaran kulawarga "Oliveira" di Brazil

Ayeuna anjeun terang asal muasal nami "Oliveira" di dunya, manggihan kumaha anjeunna anjog di Brazil. Kulawarga bangsawan Antônio de Oliveira, anu sumping ka kaptén São Vicente sareng Martim Afonso de Souza, dina taun 1532, mangrupikeun salah sahiji anu tanggung jawab kana asal-usul nami "Oliveira" di nagara urang.

Pikeun gaduh ide, antara abad ka-16 sareng ka-17, parantos aya ampir 50 kulawarga (di Brazil) anu ngagaduhan nami ieu asalna ti bangsawan Portugal. Jumlah ieu ngaliwatan generasi sarta tumuwuh sapanjang taun di sakuliah nagara.

Tempo_ogé: 3 profesi hébat pikeun maranéhanana anu rék dianggo dina olahraga

Kira-kira taun 1808, Pangadilan Portugis, dipingpin ku Dom João VI, anjog di Rio de Janeiro. Dina taun-taun saterusna, kulawarga narima sababaraha bushels taneuh di wewengkon gunung, pikeun layanan rendered ka Raja Pangadilan. Salah sahiji anggota kulawarga kaisar, Flávio Antônio de Oliveira, jadi nu boga hiji tegalan di 1843. Anjeunna tungtungna nikah jeung boga salapan anak anu, écés, ogé nyokot éta ngaran kulawarga.

Sumbangan Yahudi.

Yahudi ogé tanggung jawab kana asal-usul nami "Oliveira" di nagara urang. Ieu sacara masif dianggo ku urang Yahudi Spanyol, anu tungtungna netep di Amérika Kidul sakitar 1492. Dina abad ka-17, urang Yahudi Moisés de Oliveira sarengMartinho da Cunha de Oliveira Pessoa, nu mangrupa karuhun Fernando Pessoa (saurang sastrawan Portugis), netep di Recife.

Sanggeus dileupaskeun tina panjara Portugis taun 1713, Martinho de Oliveira datang ka Brazil sarta netep di Minas Gerais , Di mana manéhna nyieun rejeki nyata, sajaba ngadegkeun masarakat Yahudi, tetep dina kapamimpinan na pikeun 25 taun. Nalika anjeunna balik ka Éropa, anjeunna ditéwak kusabab ngalanggar hukum sareng diduruk dina taun 1747.

Kapanasaran

Sanaos anjeun terang yén asal-usul nami "Oliveira" di Brazil nyaéta Portugis sareng Yahudi. , kenalkeun sababaraha kapanasaran ngeunaan ngaran tukang ieu:

  • Sababaraha kapribadian anu kasohor ngabogaan ngaran tukang ieu, saperti diplomat jeung panulis Manoel de Oliveira Lima (1867-1928) jeung urut presiden Brazil, Juscelino Kubitschek de Oliveira (1902-1976), katelah "Mr. nu versi Spanyol tina kecap.
  • Lambang tina kulawarga Oliveira, katelah "Lambang Olives. ”, diwangun ku tameng beureum, tangkal zaitun di jerona sarta pita emas kalayan kecap "tangkal Zaitun" disorot. Warna-warnana, sacara alami, ngingetkeun bandéra Portugal, anu mangrupikeun nagara asal ngaran kulawarga ieu.
  • Kecap "Oliveira" asalna tina basa Latin olea, anu hartosna "tangkal anungahasilkeun zaitun", nu mangrupa input utama pikeun ngahasilkeun minyak zaitun.
  • Lambang tangkal zaitun ngarujuk kana kasuburan, katengtreman, meunangna jeung kamulyaan.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.