Tingali 5 hal anu anjeun henteu tiasa pasang dina resume anjeun dina 2022

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tujuan utama resume nyaéta ngayakinkeun recruiter yén anjeun mangrupikeun jalma anu profil idéal pikeun posisi anu anjeun pikahoyong dina hiji organisasi. Tapi naha anjeun terang naon anu henteu kedah dipasang dina resume anjeun ? Barina ogé, manéhna kudu dipilih pikeun prosés seléksi.

Terus maca artikel ieu anu bakal némbongkeun Anjeun lima hal anu kudu dihindari dina sagala resume, sangkan eta pikaresepeun dina panon nu ngawawancara sarta ngagampangkeun. sisipan na di pasar bisnis. Parios deui.

Tempo_ogé: Minuhan 13 kembang anu mawa tuah sareng énergi anu saé pikeun bumi anjeun

Ngartos naon anu henteu kedah dipasang dina resume anjeun di 2022

1) Inpormasi pribadi anu henteu relevan

Tingali inpormasi anu paling penting sareng naon anu henteu kedah dipasang dina resume anjeun . Poto: Pexels.

Upami anjeun ragu ngeunaan naon anu henteu kedah dipasang dina resume anjeun, sababaraha inpormasi pribadi tiasa dianggap teu relevan. Éta ngan ukur boga tujuan pikeun nyéépkeun waktos recruiter sareng ngaganggu perhatian tina data anu dipikaresep ku organisasi.

Ku sabab kitu, ieu informasi di handap ieu. moal kedah kalebet dina resume anjeun, henteu paduli kaayaan:

  • Alamat lengkep (kota sareng lingkungan cukup);
  • Status perkawinan (hal ieu sakedik penting pikeun ngawawancara);
  • Jumlah Surat Izin Mengemudi Nasional anjeun;
  • Inpormasi kulawarga (teu aya hubunganana sareng kurikulum);
  • Ngaran sakola anu anjeun lebet budak leutik;
  • Agama(masalah ieu teu masalah keur parusahaan);
  • Balapan.

2) ekspektasi Gaji

Tips metot séjén dina naon teu ditunda neruskeun Anjeun. Kacuali perusahaan nyuhunkeun yén ekspektasi gaji disimpen dina resume (saeutik pisan anu masih ngalakukeun ieu), anjeun kedah ngahindarkeun inpormasi ieu dina dokumén éta.

Kusabab éta masalah anu rumit, ekspektasi gaji ngan ukur kedah dibahas salila wawancara ahirna, sanggeus CV dianggap paling cocog pikeun ngeusian hiji lowongan kabuka geus diayak. Perhatikeun kitu, ditutup?

Misalna, bayangkeun anjeun nempatkeun klaim gaji leuwih luhur batan gaji anu ditawarkeun ku pausahaan nyewa. Sakumaha seueur resume anjeun anu sensasional, éta bakal dipiceun, sabab anjeun masihan kesan yén anjeun ngan ukur satuju damel upami perusahaan nampi mayar jumlah gaji anu diinformasikeun.

3) Rekor sakola

Hack sejen dina naon teu ditunda neruskeun Anjeun. Kumaha relevan sasmita SMA anjeun, contona, pikeun recruiter? Euweuh. Hartina, catetan sakola Anjeun sagemblengna teu relevan jeung teu kudu napel dina resume Anjeun.

The efisiensi jeung kapasitas profésional teu diukur ku peunteun manéhna di kuliah. Lamun datang ka latihan akademik, calon kudu asupkeun ngan universitas dimana anjeunna lulus, étangaran kursus, tanggal ngamimitian jeung ahir.

Nu teu boga paguron luhur kudu ngasupkeun data lembaga pendidikan nu tamat SMA. Kursus-kursus ekstrakurikuler anu anjeun candak sareng anu aya hubunganana sareng posisi anu diperdebatkeun, tiasa ogé disorot dina dokumén.

4) Anu henteu kedah dipasang dina resume: kaahlian leungit

The calon kudu Nengetan tip ieu dina naon teu ditunda neruskeun Anjeun. Sadaya atribut sareng kaahlian téknis anjeun anu kalebet dina dokumén penting ieu kedah anu ayeuna sareng, di luhur sadayana, relevan pikeun organisasi.

Kaahlian usang atanapi anu henteu aya hubunganana sareng posisi anu diperdebatkeun. , salian ti ngarusak citra caleg, moal ngabantuan anjeunna meunang wawancara anu ditunggu-tunggu, nya? Pikirkeun deui.

Ngadominasi sababaraha seni bela diri, parabot anu geus teu dipaké deui di pasar atawa jadi master dina ngetik, contona, mangrupa kaahlian anu moal nambahan nilai nanaon pikeun pausahaan. Nengetan detil ieu, nu mindeng bisa jadi unnoticed.

Tempo_ogé: Naha anjeun terang mana basa pangkolotna di dunya?

5) Detil teuing

Panungtungan tapi teu saeutik, tip panungtungan kami ngeunaan naon teu nempatkeun dina CV Anjeun. Sanaos tujuan dokumén ieu nyaéta pikeun nunjukkeun pangalaman profésional anjeun sateuacana, kaleuleuwihan detil tiasa ngabahayakeun, anjeun terang?

Idealna nyaéta anjeun ngan ukurngajelaskeun padamelan samemehna dina 10 taun ka pengker, salami aranjeunna relevan sareng lowongan anu diperdebatkeun dina waktos éta atanapi anu nunjukkeun kaahlian penting pikeun padamelan anu épisién sareng kualitas tiasa dikembangkeun.

Ku cara kieu, upami profésional tangtu pangalaman Mun anjeun teu nambahkeun nilai kana kasempetan ditawarkeun, anjeun teu kudu nempatkeun eta dina neruskeun anjeun, saprak teu make akal pikiran slightest pikeun Recruiter, sapuk? Inpo kaleuleuwihan teu relevan teu pernah ogé dianggap. Obyektifitas, salawasna.

Kami ngarepkeun mamang anjeun ngeunaan naon anu henteu kalebet dina CV anjeun parantos direngsekeun. Ayeuna terserah anjeun pikeun nuturkeun sadayana kana surat pikeun janten profésional anu dipilarian pasar di 2022. Wilujeng sumping.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.