Mitos atanapi bebeneran: naha mungkin ningali Tembok Besar Cina ti luar angkasa?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tembok Besar Cina mangrupikeun sumber leres tina mitos sareng kapanasaran anu ngurilingan sajarah manusa. Kalayan panjangna langkung ti 20 rébu kilométer, konstruksi, ogé katelah Tembok Besar, jangkungna 8 méter sareng lebar 4 méter. Dianggap salah sahiji Tujuh Kaajaiban Dunya Modern pikeun lila, loba sarjana ngaku yén monumen éksténsif bisa ditempo ti luar angkasa. Tapi naha ieu mitos atanapi kanyataan?

Konstruksi ieu, anu nampi langkung ti 4 juta kunjungan sataun, cukup ageung pikeun ngalangkungan lebak sareng gunung di 11 propinsi Cina, ogé daérah otonom sapertos Inner Mongolia sareng Kabangsaan Hui Ningxia. Tapi sabalikna ti nu geus diumumkeun ku loba, Tembok teu bisa ditempo ti Bulan.

Ayeuna, manggihan naha éta tugu bisa ditempo ti luar angkasa, sarta unravel salah sahiji mitos pangbadagna di manusa. sajarah .

Naha bisa ningali Tembok Besar Cina ti luar angkasa?

“Tembok Besar Cina teh hiji-hijina karya manusa anu bisa ditempo ti luar angkasa ku mata taranjang”. Mangtaun-taun, inpormasi anu diajarkeun di seueur sakola ditepikeun tanpa populasi naroskeun kabeneranna, tapi perjalanan ka luar angkasa ngarobih téori éta.

Frasa éta dibantah ku Yang Liwei, astronot Cina munggaran anu cicing di bumi. orbit di Bumi. Taun 2004, lalaki éta nyatakeun, kaheranan sareng reuwas seueur urang Cina, yén Tembok Besar.teu katingali ti luhur. Ku alatan éta, téori éta teu leuwih ti mitos.

Sababaraha waktu sanggeus lalampahan Liwei, Badan Dirgantara Amérika (NASA) sacara umum ngaku naon anu dilaporkeun ku astronot: Tembok Besar teu bisa ditempo ti luar angkasa tanpa bantuan. tina pakakas. Anu dianggap seueur padamelan éta, kanyataanna, jalur walungan antara gunung.

Sabalikna, numutkeun China Academy of Sciences (ACC), sababaraha faktor tiasa mangaruhan jawaban kana. éta patarosan umur-lami. Élmuwan parantos ngabuktikeun yén sanés ngan ukur Tembok Besar, tapi karya-karya hébat sanés sapertos Piramida Mesir bahkan kapuloan buatan Dubai tiasa ditingali dina sababaraha kilométer kaluhuran.

Tapi, ieu gumantung kana kaayaan atmosfir. observasi, lokasi individu nyokot tes jeung kamampuhna pikeun napsirkeun struktur ditempo ti orbit Bumi.

Tempo_ogé: Ngetok atanapi pajeg? Tingali mana anu leres sareng nalika dianggo.

Ngeunaan Tembok Besar Cina

Sanajan struktur gigantic sabenerna teu bisa ditempo ti angkasa, éta tetep obyek anu dipikaresep sareng pikaheraneun pikeun jutaan jalma ti saprak réngsé. Tugu ieu diwangun pikeun ngahijikeun karajaan Qin Shihuang, sarta samemeh ngawasa nagara, nagara Cina masing-masing boga tembok.

Supaya bisa nembongkeun yen Cina hiji, kaisar lajeng maréntahkeun pangwangunan. ti nu AgungTembok, anu réngsé ngaliwatan opat dinasti: Zhou (1046 nepi ka 256 SM), Qin (221 nepi ka 207 SM), Han (206 SM nepi ka 220 Masehi) jeung Ming (1368 nepi ka 1644).

The Qin Shihuang urang Tujuanana nya éta pikeun ngajaga nagara tina penjajah, kitu ogé pikeun nempatan lalaki rowdy jeung prajurit anu, kalawan tungtung perang, euweuh boga fungsi. Sanajan kitu, tina leuwih ti sajuta lalaki anu digawé pikeun ngawangun wangunan, sahenteuna 300.000 maot alatan kaayaan gawé teu bersih.

Tembok ieu ngan réngsé sabudeureun 2200 taun ka tukang, ratusan taun sanggeus mimitina, alatan kanyataan yén konstruksi geus dieureunkeun pikeun periode alus. Tugu ieu lain ngan ukur dipaké pikeun panyalindungan militer, tapi ogé pikeun ngatur perdagangan sutra dina mangsa Dinasti Han.

Tempo_ogé: Basa cinta: manggihan kumaha tanda némbongkeun parasaan maranéhanana

Ayeuna, proyék ieu ngahubungkeun ampir sarébu bénténg, sarta sapanjang eta aya sababaraha jandéla jeung culverts, dimana mariem. sungut bakal diselapkeun. Salian ti éta, aya ogé platform, anu dilayanan pikeun nyerang musuh sareng munara anu didamel kanggo komunikasi antara militér.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.