Logika tantangan: naon nilai nu ngagambarkeun zebra dina gambar?

John Brown 19-10-2023
John Brown

The nalar logis ditungtut dina loba kaayaan kahirupan urang sapopoé. Ieu leres pisan yén beuki seueur urang ningali patarosan ngeunaan subjek boh dina tender umum sareng dina ujian lawang sareng Enem. Upami anjeun sesah dina subjekna, tong hariwang, sabab ieu seueur mata pelajaran dimana anjeun tiasa diajar ngaliwatan latihan sareng latihan.

Di dieu dina situs web Contests in Brazil anjeun bakal mendakan seueur patarosan anu kedah terang. kumaha anjeun ngalakukeun penalaran logis. Klik di dieu pikeun nguji pangaweruh anjeun.

Tempo_ogé: Ieu 5 profesi anu pangkolotna di dunya; pariksa daptar

Kumaha carana ngalatih nalar logis?

Kahiji-hiji, perlu konsép nalar logis. Éta henteu langkung ngan ukur kamampuan individu pikeun ngatur ideu sareng nyusun pamikiranna tina data anu béda. Ngaranna sorangan nyebutkeun naon éta: ngagunakeun logika .

Tangtosna, penalaran logis tiasa langkung kompleks atanapi saderhana, gumantung kana naon anu anjeun badé milarian. Dina kahirupan sapopoe, anjeun pasti geus ngamangpaatkeun pangaweruh ieu, sanajan teu disadari.

Naha anjeun pernah eureun mikir sabaraha lila waktu keur nyeuseuh piring, contona? Upami anjeun ngumbah piring sareng alat makan anjeun nyalira dina dua menit, kanggo nyeuseuh piring kanggo sadayana kulawarga, anu diwangun ku 5 anggota, peryogi waktos sakitar 10 menit.

Katingal sapertos conto dasar atanapi sederhana, tapi kalayan yén urang tiasa ningali yén penalaran logis mangrupikeun bagian tina kahirupan urang sapopoé.

Tempo_ogé: Parios 3 tanda anu umumna resep nyalira

Tantangan logika:manggihan nilai zebra

Anjeun nempo yén logika aya dina kahirupan urang sapopoé jeung bisa jadi cukup basajan pikeun ngajawab masalah sapopoé. Tapi kumaha aplikasi nu sabenerna bakal kawas dina latihan tender umum atawa malah dina ujian asup kuliah?

Hayu urang tingali lajeng kumaha carana ngajawab alesan logis gancang . Titénan gambar ieu:

Analisis gambar jeung sebutkeun nilai zebra. Poto: montase / Kontes di Brazil - Canva PRO

Ieu mangrupikeun tantangan zebra . Ningali gambar, naha anjeun terang sabaraha harga zebra? Dina glance kahiji, bisa jadi hésé kasampak di gambar jeung ngabejaan nilai zebra nu. Ku kituna hal kahiji anu kudu dipigawé nyaéta tetep tenang.

Hayu. Anjeun terang yén jumlah sadaya bueuk nyaéta 669. Ayeuna, upami urang bagikeun ku tilu, urang terang yén unggal bueuk hargana 223 .

Urang tiasa angkat ka baris kadua: Lamun urang tambahkeun nilai hiji kawung (nu 223) jeung dua gajah, urang boga nilai 291 , nyaeta, 291-223=68. Dua gajah hargana 68, jadi masing-masing hargana 34.

Ayeuna éta gampang! Bueuk hargana 223 + gajah hargana 34 + zebra anu nilaina masih urang henteu terang sami sareng 282. Bueuk sareng gajah hargana 257, pikeun ngahontal 282, anjeun peryogi 25: zebra hargana. 25

Tingali kumaha éta henteu rumit. Ayeuna latihan deui jeung tangtangan nalar sorangan, sabab anjeun pasti bakal gap tés nalar logis .

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.