Interprétasi téks: naon éta sarta kumaha carana ngamekarkeun skill ieu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Maca mangrupa kaparigelan dasar pikeun paham jeung komunikasi éféktif dina rupa-rupa widang kahirupan, ti sakola nepi ka pagawéan. Nyaéta kamampuh pikeun maham harti jeung maksud pangarang eusi, merhatikeun kontéks, basa nu digunakeun jeung inferensi nu bisa dijieun tina informasi nu ditepikeun.

Ngamekarkeun kaparigelan ieu bisa jadi. sigana tangtangan pikeun seueur jalma, khususna dina téks anu langkung rumit atanapi téknis. Nanging, aya sababaraha strategi anu tiasa ngabantosan ningkatkeun sareng ngajantenkeun tugas ieu langkung gampang sareng efisien. Terus baca tur kaharti di handap.

Interprétasi téks: naon éta?

Interprétasi téks mangrupa kaparigelan penting anu ngalibetkeun pamahaman jero kana harti téks, salian ti struktur jeung maksudna. . Éta prosés anu merlukeun perhatian, konséntrasi, kapasitas kritis jeung kréatif, salian ti pangaweruh saméméhna tina topik anu dibahas.

Loba jalma bingung interprétasi téks jeung pamahaman téks. Pamahaman tékstual nya éta kamampuh pikeun maham naon anu ditulis, tanpa ngalenyepan detil, sedengkeun interpretasi leuwih ti éta, nya éta maluruh ide-ide implisit, maksud pangarang, nuansa téks, jeung nimba harti anu leuwih akurat.

Kumaha nafsirkeun atéks anu bener?

Pikeun napsirkeun téks anu bener perlu merhatikeun sababaraha unsur dasar. Kahiji, perlu pikeun ngarti skenario di mana téks diselapkeun, informasi relevan ngeunaan pangarang jeung topik kajawab.

Tempo_ogé: Di luhur 50°C: pariksa 7 kota paling panas di dunya

Éta ogé penting pikeun ngaidentipikasi tipe téks, nyaeta, lamun eta warta , artikel, resensi, laporan, sajak, sandiwara, antara séjén.

Hal séjénna anu kudu diperhatikeun nya éta struktur téks anu ngawengku bubuka, mekarkeun jeung kacindekan. Anjeun kudu perhatikeun kumaha informasi ditepikeun, runtuyan logis, hubungan antara gagasan, sumber linguistik nu dipaké jeung gaya panulis. téks. Jang ngalampahkeun ieu, anjeun kudu ngarti naon kajadian atawa fenomena (anu teu bisa dirobah) jeung, dina waktos anu sareng, jadi peka persepsi pangarang dina subjek, sanajan aya kaayaan teu satuju.

Tempo_ogé: Kembang anu resep ngiuhan: tingali 9 spésiés anu aya di bumi

8 tips pikeun ngamekarkeun jeung ngaronjatkeun interpretasi téks

  1. Baca taliti: tip kahiji nyaéta maca taliti. Pasihan waktos kanggo ngartos naon anu diomongkeun dina téks, tanpa ngalangkungan bagian atanapi kecap.
  2. Idéntifikasi ide sentral: Saatos maca, cobian terangkeun ide sentral téks. Naon anu rék ditepikeun ku pangarang? Bakal mantuan mun boga aPandangan anu langkung lega sareng pamahaman anu langkung saé ngeunaan detilna.
  3. Nyorot inpormasi penting: Nalika maca, penting pikeun nyorot inpormasi anu paling relevan. Ieu bisa dilakukeun ku cara ngagurat di handap, ngagariskeun atawa nyieun catetan dina buku catetan.
  4. Mibanda kosakata nu badag: leuwih jembar kosakata anjeun, bakal leuwih gampang pikeun ngarti téks. Ku kituna, anjeun kudu sering maca jeung, sabisana, néangan harti kecap anyar.
  5. Tahu kontéksna: Seringna, kontéks anu ditulisna téks téh penting pikeun paham kana éta téks. hartina. Ku alatan éta, penting pikeun néangan informasi ngeunaan pangarang, waktu ditulisna, diantara data séjén anu bakal mantuan anjeun boga pamahaman hadé.
  6. Jieun sambungan: coba nyieun hubungan antara gagasan anu ditepikeun dina téks sareng pangaweruh saméméhna. Ieu ngabantuan anjeun langkung ngartos naon anu diomongkeun sareng nginget inpormasi langkung lami.
  7. Ringkeskeun téks: Sanggeus maca téks, cobian nyimpulkeun topik anu paling penting dina kecap anjeun sorangan. Téhnik ieu mantuan pikeun ngabenerkeun naon anu geus dibaca sarta nguatkeun pamahaman.
  8. Prakték: Saperti dina widang séjénna, latihan téh konci pikeun mekarkeun jeung ngaronjatkeun pamahaman bacaan anjeun. Sering baca, ilubiung kana grup maca sareng laksanakeun latihan khusus pikeun ningkatkeun katerampilan ieu.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.