41 Kecap-kecap anu diucapkeun atanapi diéja ku seueur jalma anu salah

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kasalahan basa Portugis geus ilahar, tapi sababaraha nu jadi sering nepi ka jadi kecanduan, perpetuated pikeun lila nepi ka loba jalma malah teu apal versi maranéhanana bener. Di tempat kerja, kuliah sareng dina jaringan sosial, mopohokeun cara anu leres pikeun nyarios atanapi nyerat kecap parantos janten rutin, sareng sababaraha di antarana janten populer dina versi anu salah.

Sanaos masalahna umum, nya éta. penting pikeun ngarti yén sababaraha istilah henteu leres-leres dieja atanapi diucapkeun ku cara ngapopulérkeunana. Pikeun ngahindarkeun kecanduan basa ka dunya profésional atanapi dina kaayaan penting sapertos ruangan koran, diajar cara anu leres pikeun ngucapkeun kecap-kecap anu salah nyarios atanapi nyerat seueur jalma penting.

Ku sabab kitu, tingali 41 conto istilah-istilah di handap nu ampir kabéh geus salah ngomong atawa nulis.

Tempo_ogé: Naon sababna ngimpi ngeunaan orok? ngarti hartina

41 kecap nu loba nu nyebutkeun atawa nulis salah

Anjeun geus pasti ngadéngé batur nyebutkeun "célébro", "brusinha" atawa ngetikkeun "pendapat" . Jenis kasalahan ieu umum pisan, sakapeung, naroskeun asal usul istilah anu leres dina agenda, sareng supados henteu résiko percanten yén versi anu salah nyaéta anu leres, émut sababaraha conto di handap ieu.

  1. Anciosa: anu bener nyaéta "kahariwang";
  2. Asteristik: anu bener nyaéta "asterisk";
  3. Pengacara: anu bener nyaéta "pengacara";
  4. Bicabornate: nu bener teh"bikarbonat";
  5. Beneficent: anu bener nyaéta "beneficent";
  6. Cardaço: anu bener nyaéta "cadarço";
  7. Pausahaan: anu bener nyaéta "parusahaan";
  8. 5> Cocrante: anu bener nyaéta "crunchy";
  9. Concerteza: anu leres nyaéta "pasti";
  10. Consiliar: anu leres nyaéta "conciliar";
  11. Hujan granit: anu bener nyaéta "hujan es";
  12. Célebro: anu bener nyaéta "otak";
  13. Degladiar: anu bener nyaéta "digladiar";
  14. Ujug-ujug: bener "ngadadak";
  15. Enxer: nu bener nyaeta "ngeusian";
  16. Exception: nu bener nyaeta "exception";
  17. Esteje: nu bener nyaeta "jadi ”;
  18. Entertido: anu bener nyaéta "ngahibur";
  19. Filgo: anu bener nyaéta "figo";
  20. Guspe: anu bener nyaéta "nyiduh";
  21. Gratis: nu bener "bébas";
  22. Frustasi: nu bener "frustasi";
  23. Imbigo: nu bener "puser";
  24. Igual: nu bener "sarua";
  25. Impecilho: nu bener nyaeta "halangan";
  26. Yorgut: nu bener nyaeta "yogurt";
  27. Indiota: nu bener nyaeta "idiot" ”;
  28. Largata: anu bener nyaéta "hileud";
  29. Largatixa: anu bener nyaéta "kadal";
  30. Lozenge: anu bener nyaéta "ketupat";
  31. Méterologi: kecap anu bener nyaéta "météorologi";
  32. Mortandela: kecap anu bener nyaéta "mortadella";
  33. Moluskula: kecap anu bener nyaéta "moluska";
  34. Piruca: nu bener "wig";
  35. Poliomyelitis: nu bener "poliomielitis";
  36. Rejuvelhecer: nu bener "rejuvenate";
  37. Reclaim: nu bener nyaeta "klaim";
  38. Sosis: nu bener nyaeta "sosis";
  39. Halis: nu benernyaéta "alis";
  40. Tóchico: anu bener nyaéta "toksik";
  41. Toráxico: anu bener nyaéta "toraks".

Kasalahan Portugis anu leuwih umum

Salian ti kecap-kecap di luhur, aya deui kasalahan dina basa Portugis anu pohara populér di kalangan panyaturna. Tingali sababaraha conto deui:

Tempo_ogé: Pariksa harti REAL tina 19 ungkapan Latin kawentar
  • Satengah atanapi satengah: "satengah" mangrupikeun ekspresi anu hartosna "saeutik". "Kaos kaki" nyaéta barang papakéan atawa angka.
  • Jahat jeung goréng: "mau" mangrupa kecap sipat, sabalikna tina "alus". "Jahat" mangrupa kecap katerangan atawa nomina, sarta sabalikna tina "alus".
  • Handapeun jeung leuwih: "handapeun" nuduhkeun posisi handap ", sedengkeun "leuwih" nunjukkeun "di luhur" atawa "di luhureun ". .
  • Ka atanapi aya: "ka" nujul kana hiji hal dina mangsa nu bakal datang, sarta "aya" kana hiji hal nu geus kaliwat.
  • Ngaliwatan jeung ngaliwatan: "ngaliwatan" hartina ngaliwatan hiji hal. . "Ngaliwatan" nyaéta alat anu digunakeun pikeun tujuan anu tangtu.
  • Lain jeung lamun henteu: "lain" sarua jeung "lain". "lamun henteu" maksakeun kaayaan.
  • Dina urutan jeung urutan: "dina urutan" hartina finality. "Affine" nuduhkeun kasaruaan antara dua hal.
  • Ratify jeung ngabenerkeun: sedengkeun "ratify" dipaké pikeun mastikeun hiji hal, "rectify" dipaké pikeun nyieun koreksi.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.