15 curiosities ngeunaan Blumenau pikeun maranéhanana anu resep ngarambat

John Brown 19-10-2023
John Brown

Diadegkeun dina 2 Séptémber 1850, kota éndah Blumenau, anu perenahna di nagara bagian kidul Santa Catarina, ngabogaan daya tarik anu narik wisatawan ti sakuliah Brazil. Upami anjeun resep ngarambat sareng hoyong mendakan tempat anu teu tiasa dilupakan anu ngagaduhan budaya sareng asakan asal Éropa, anjeun moal tiasa sono ngadatangan kotamadya ieu di Santa Catarina. Urang nyiapkeun artikel ieu nu milih 15 curiosities ngeunaan Blumenau nu loba jalma teu nyaho.

Pasihan kami pelesir pausahaan anjeun nepi ka ahir bacaan pikeun nyaho saeutik leuwih ngeunaan kota éndah ieu, nu ninggalkeun datang ngalamun balik deui ka dinya, kitu teh silaturahmi jeung kahadean warga satempat. Dupi anjeun kersa mariksa tempat ieu?

Kapanasaran ngeunaan Blumenau

1) Diadegkeun ku urang Jérman

Naha anjeun terang yén Blumenau diadegkeun ku Filsuf Jerman? Jeung bebeneran. Dokter. Hermann Bruno Otto Blumenau ngadegkeun jajahan tatanén munggaran babarengan jeung 17 imigran Éropa, dina 1850. Kota menawan ieu lahir di dinya.

2) Geus aya warga saméméh datangna pangadeg dayeuh

Lain rasa panasaran ngeunaan Blumenau anu anjeun henteu terang. Sateuacan datangna Dr. Blumenau ka dayeuh, sababaraha kulawarga séjén geus nyicingan wewengkon saméméh 1850, sajaba Kaigangs jeung Xoklengs masarakat adat, populérna katelah Botocudos.Blumenau. Anukota ngalaman caah kahijina ngan genep bulan sanggeus ngadegna. Cai walungan ahirna ngancurkeun kebon-kebon anu munggaran sareng ngangkut kayu sareng bahan-bahan konstruksi sanés anu badé dianggo pikeun ngawangun bumi munggaran di désa.

4) Tahap Oktoberfest

Blumenau mangrupikeun pusat festival tradisi asal Jerman anu narik wisatawan ti sagala rupa penjuru Brazil sareng dunya. Éta lumangsung unggal taun dina Oktober, saprak 1984, sareng nawiskeun masakan Jerman anu pangsaéna, ogé tarian, inuman khas ti nagara éta sareng sadayana anu ngawakilan Jerman, sapertos grup syuting sareng nyanyi anu kasohor.

5) Panasaran ngeunaan Blumenau: Praça da Paz

Alun-alun éndah ieu diresmikeun dina taun 2006 alatan perayaan ulang taun ka-100 Rotary Club of Blumenau. Tempat anu sering didatangan, ayeuna ngagaduhan monumen buatan tangan anu didamel tina stainless steel sareng diaméterna 2 méter. Tujuanana nya éta pikeun ngundang perdamaian dunya sarta ngalambangkeun persatuan sakabeh bangsa di Bumi.

6) 150 Taun Blumenau Monument

Ieu karya dijieun tina beusi jeung beton ku Seniman Evaldo Freygang, nu diresmikeun dina taun 2000. Dina eta, aya peta kota kalawan dua tapak suku manusa, ngalambangkeun datangna imigran Jerman sarta hormat yén sakabéh kota Blumenau boga aranjeunna.

7) Macuca

Naha anjeun mikir panasaran ngeunaan Blumenau?Ieu pernah bisa leungit. Affectionately nicknamed Macuca, lokomotif munggaran Blumenau urang diimpor ti Jerman dina 1908. Ngaran aneh ieu dibikeun alatan manuk Macuco, nu has di wewengkon. Cicing jeung sora lokomotif bongkar muat ngingetkeun sora nu dipancarkeun ku ieu manuk.

8) Jam Listrik

Jam Kembang nu kawentar tur ikonik, nu diresmikeun dina taun 2000, di commemoration di ulang 150th of Blumenau, eta dijalankeun dina listrik. Ieu hiji-hijina di sakuliah nagara bagian Santa Catarina.

9) Rua da Linguiça

Ieu oge panasaran sejen ngeunaan Blumenau. Rua XV de Novembro, sababaraha dekade ka tukang, katelah "Wurstrasse" (Sosis Street). Alesan? Ieu pisan sempit tur pinuh ku kurva, reminiscent dahareun. Éta ogé katelah Rua do Comércio. Ieu jalan diaspal munggaran di sakabéh nagara bagian Santa Catarina, dina 1929.

10) Bal debutan munggaran di nagara éta

Teater Carlos Gomes, diwangun dina 1939, hosted nu debutante munggaran. bal sakuliah nagara. Mangtaun-taun saterusna, leuwih tepatna dina taun 1966, tempat éta ogé debut aktris ti Blumenau Vera Fischer, dina jangkungna 15 taun hirupna.

11) Castelinho da Havan

Replika ieu, nu Sigana mah kastil anu éndah, diwangun dina 1978 ku pangusaha Udo Schadrack, anu kalebet kulawarga anu beunghar sareng tradisional.blumenauense. Anjeunna hoyong caket ku réplika balai kota Michelstadt, nyaéta kota anu aya di kiduleun Jerman, tempat lahirna.

12) Katedral St Paul the Apostle

Nalika anjeun ngobrol di curiosities ngeunaan Blumenau, hiji ieu Anjeun meureun teu nyaho. Diresmikeun dina taun 1958, garéja Katolik anu éndah ieu kalayan lampu gothic sareng ngawarnaan anu unik, gaduh menara anu luhurna 45 méter kalayan tilu lonceng éléktronik sareng jam sekuler anu dibawa ti Jerman taun 1930, anu beuratna "ngan" 484 kilo.

13) Panasaran ngeunaan Blumenau: Mausoleum pikeun pangadegna

Diresmikeun dina taun 1974, nyaéta taun sesquicentennial imigrasi Jerman ka Brazil, mausoleum tempat sésa-sésa Dr. Hermann Bruno Otto Blumenau, anu mangrupikeun pangadeg kota, sareng anggota kulawargana. Hiji monumen ogé diwangun pikeun ngahargaan anjeunna.

14) Rua das Palmeiras

Ieu jalan anu munggaran direncanakeun di Blumenau. Disebut ku imigran pendiri "Boulevard Wendenburg", kusabab tangkal korma munggaran anu dipelak dina 1876, pas di tengah jalan.

Tempo_ogé: Kumaha ejaan: naek atanapi naek? Tempo nalika ngagunakeun unggal istilah

15) Kuburan Ucing

Panungtungan. tina curiosities ngeunaan Blumenau. Salah sahiji Dr. Blumenau miboga kaasih gede pikeun ucing. Nalika aranjeunna maot, felines kedah dikubur kalayan hak kana prosesi pamakaman sareng pamakaman. Kuburan ucing étaditepikeun ku média ka sakuliah nagara, taun 2000.

Tempo_ogé: 'Dáme', 'daime' atanapi 'dême': naha anjeun terang mana anu leres?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.