Tips ulikan: tingali 7 téhnik nyieun kasimpulan alus

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tanggal ujian kontes badé sumping sareng anjeun gaduh seueur eusi anu kedah diinget? Tenang, saingan. Ringkesan aya pikeun masihan anjeun kakuatan anu biasa. Perhatikeun tips diajar urang pikeun diajar ngeunaan tujuh téhnik nyieun kasimpulan anu hadé .

Tempo_ogé: Reuwaskeun diri anjeun: tingali mana nami pangpanjangna di dunya

Perhatikeun masing-masing sareng ningkatkeun kualitas diajar anjeun. Barina ogé, memorization éféktif téh Cangkuang pikeun sagala calon disatujuan, naha dina tender umum atawa dina tés Enem. Tingali di dinya.

Parios cara ngadamel kasimpulan pangajaran anu éfisién

1) Baca sareng baca deui téks

Nalika subjekna nyaéta tip diajar pikeun ngajantenkeun anu saé. Kasimpulanana, calon kedah maca sadayana téks kalayan tenang sareng taliti. Barina ogé, anjeunna kedah terang pisan kana topik anu anjeunna kedah diajar, leres?

Éta sababna penting pikeun maca sareng maca deui téks saloba-kali pikeun mastikeun yén anjeun ngartos sadayana. Naha anjeun cet ragu dina tungtungna? Balik deui kana téks sareng netelakeunana. Euweuh nu bisa dicokot for granted lamun datang ka bener-bener diajar .

2) Identipikasi konsép nu paling relevan

Sajén tips ulikan ngeunaan cara nyieun kasimpulan alus nyaéta pikeun ngaidéntifikasi konsép anu paling relevan dina téks. Teangan kecap konci husus dina subjek anu dituju, sabab ieu mantuan calon pikeun ngatur dirina kalawan hadé.

Desain.petikan anu anjeun anggap paling penting kalayan highlighter atanapi pulpen warna. Tujuan tina téknik ieu nyaéta pikeun ngasah kamampuan anjeun pikeun nyintésis konsép sareng ngaidentipikasi bagian anu paling relevan . Tapi naha teu patut nyorot sakabeh téks, ditutup?

3) Tips ulikan: ngatur konsép utama

Geus waktuna pikeun ngatur konsép utama tina subjek nu keur diajar. Pikeun calon nyieun kasimpulan alus, manéhna perlu ngagunakeun jejer, skéma atawa daptar pikeun concatenate ideu nu bakal asalna tina kecap konci utama.

Malah, anjeun bakal nyieun jenis prototipe kasimpulan Anjeun . Dina cara nu sarua yén konsép disusun dina pikiran anjeun, anjeun bakal kudu transkripsi kana kertas . Dikelompokeun dina tahap ieu, sabab penting pisan pikeun suksés di handap ieu.

4) Tulis naon anu anjeun kaharti ku kecap anjeun sorangan

Ayeuna waktosna pikeun kotor leungeun anjeun, concurseiro . Lamun ngobrol ngeunaan tips diajar pikeun nyieun kasimpulan nu alus, Anjeun kudu nulis naon nu dipikaharti ngeunaan subjek diajar ngagunakeun kecap sorangan.

Trik metot nyaéta mimitian ku dasar-dasar terus ngaléngkah ka leuwih subjek dina disiplin sarua. Nalika anjeun nyerat naon anu anjeun pelajari, uteuk anjeun langkung tiasa nyerep inpormasi anu paling penting . Sarta eta mantuan pikeun ngalereskeun nusubjék.

5) Baca deui naon nu ditulis ku anjeun kalawan tarik

Salah sahiji tips diajar nu teu matak dipopohokeun. Dupi kasimpulanana siap? Ayeuna, waktuna maca téks sorangan kalawan tarik, pikeun nempo naha éta kaharti.

Sering, gagasan bisa ngagimbung dina pikiran anjeun sarta ngabalukarkeun anjeun nulis kalimah kalawan harti ganda atawa bingung. Jeung maca ulang ieu boga tujuan ngaronjatkeun paragraf abstrak Anjeun jeung, utamana, nguatkeun pangaweruh nu anyar kaala.

6) Tips Study: nyieun adaptasi dina abstrak Anjeun

Naha anjeun terang yén abstrak anjeun tiasa diadaptasi pikeun hadé? Jeung bebeneran. Panginten aya kabutuhan pikeun ngaluarkeun atanapi ngalebetkeun sababaraha inpormasi dina téks anjeun. Sarta ieu bisa diidentifikasi salila maca ulang taliti.

Contona, calon bisa apal sababaraha data penting nu bisa nyieun kasimpulan leuwih lengkep atawa bagian nu tangtu leuwih kaharti. Ku alatan éta, ulah mikir dua kali saméméh adaptasi kasimpulan Anjeun. Sagalana nu leuwih asup akal dina téks téh valid.

Tempo_ogé: Ieu mangrupikeun 15 nami kulawarga Itali anu paling umum di Brazil

7) Perhatian kalawan kohési jeung kohérénsi

Panungtungan tips ulikan urang. Sangkan kasimpulan Anjeun alus teuing, Anjeun teu kudu poho pikeun niténan lamun gagasan mibanda kohérénsi jeung kohési. Téks anu koheren nyaéta téks anu asup akal pikeun anu macana.

Kasimpulan anu kohésif nyaétapatalina jeung bener ngagunakeun tata basa jeung konéktif. Contona, lamun anjeun teu nyaho harti kecap, ulah ngagunakeun eta dina téks anjeun atanapi tingali dina kamus pikeun harti na.

Inget yen kasimpulan alus nyaeta sanes anu kusut tina frasa leupas sareng tanpa hubungan naon waé, ditutup?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.