1 koin nyata ieu tiasa janten BRL 7,000

John Brown 19-10-2023
John Brown

Taun 2016, Brazil ngayakeun édisi Olimpiade, anu diayakeun di kota Rio de Janeiro. Olimpiade di Brazil suksés pisan sareng, pikeun ngémutan acara éta, Bank Sentral ngaluarkeun 1 koin peringatan nyata.

Ayeuna, 1 koin nyata ieu tiasa hargana luar biasa R $ 7,000. Sakabéh koleksi boga 17 model ngalambangkeun rupa-rupa disiplin Olimpiade jeung Paralimpiade, kayaning ngojay, golf, baskét, atlétik, maén bal, voli, judo jeung tinju.

Koléktor koin katelah numismatist jeung tanggung jawab pikeun mindahkeun pasar. kalawan potensi gede pikeun commercialize model langka paling beragam tina koin jeung tagihan nu bisa ngahontal nilai dianggap luhur.

Tempo_ogé: 5 Ciri anu umum pisan pikeun jalma bohong

R$ 1 koin ti Olimpiade

Pikeun miéling ngayakeun Olimpiade kaulinan. Kaulinan di Rio de Janeiro, dina 2016, Bank Séntral Brazil mutuskeun pikeun ngajalankeun kumpulan 1 koin nyata kalawan rujukan ka Olimpiade jeung ngagambarkeun rupa-rupa modalitas.

Spurred ku pasar pikeun kolektor koin, husus ieu. model dijieun pikeun 1 koin nyata bisa patut R $ 7 sarébu, gumantung kana sababaraha sarat ditetepkeun ku numismatisists, sakumaha kolektor koin dipikawanoh.

Tempo_ogé: Ieu mangrupikeun 11 breed anjing anu paling jinak di dunya

Sanajan kitu, kumpulan 16 koin commemorative pikeun Olimpiade ngumpulkeun model nu ngawengku pangiriman bandéra Olimpiade, maskot,sajaba ti representasi modalitas kaulinan, kaasup athletics, renang, paratriathlon, golf, baskét, balayar, bal, rugbi jeung sajabana.

Naon 1 koin nyata anu hargana R$ 7 rebu?

Koin langka anu dijieun ku Bank Sentral pikeun Olimpiade 2016 di Rio de Janeiro boga nilai anu kacida luhurna. Ieu alatan kanyataan yén numismatist nawiskeun jumlah badag pikeun koleksi ieu.

Koléksi ngawengku 16 model 1 koin nyata nu kiwari, babarengan, bisa ngahontal jumlah luar biasa R $ 7 rebu. Tingali di handap ieu modél sareng nilai masing-masing:

Pangiriman bendera Olimpiade

Modél ieu dilakukeun dina taun 2012 ngan ukur 2 juta unit. Di antara model anu dijieun pikeun kasempetan ieu, ieu nu paling berharga sadaya, ngahontal nilai antara R $ 175 jeung R $ 300.

Athletics mata uang

Olahraga pangkolotna di Olimpiade meunang hiji Vérsi pikeun édisi 2016, dirilis dina set 1st dijieun ku Bank Séntral jeung Mint. Koin nampilkeun atlit luncat tripel sareng modélna tiasa hargana antara R $ 8 sareng R $ 30.

Renang

Koin nampilkeun salah sahiji olahraga anu paling dipikacinta di Olimpiade, anu digambarkeun ku tokoh dua swimmers nyebrang kolam renang Olimpiade Rio 2016. Diluncurkeun dina gelombang kahiji Bank Séntral, koin ieu tiasa hargana antara R $ 8 jeung R $ 30.

Koin commemorative séjén tina 1 nyata

Malah aya koin commemorativedijieun pikeun paratriathlon, a modalitas tina kaulinan Paralympic. Di jerona aya sosok atlit anu bersaing dina tilu momen perlombaan, sarta harga modél ieu antara R$ 8 jeung R$ 30.

Modél séjénna kaasup ayana maskot Vinícius. jeung Tom, dijieun dina ngajenan ka komposer Brasil hébat Vinicius de Moraes jeung Tom Jobim. Masih tiasa disebatkeun yén Vinicius mangrupikeun maskot anu ngawakilan fauna sareng Tom, fauna Brasil.

Modalitas sanésna ogé aya dina 1 koin nyata anu diciptakeun pikeun kaulinan. Bank Sentral ogé ngaluncurkeun modél golf, baskét, balayar, parakanoeing, rugbi, maén bal, voli, judo, tinju sareng paralimpiade ngojay.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.