Naon bédana nyata antara Cc sareng Bcc dina email? Panggihan di dieu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Sawaktos Anjeun bade ngirim e-mail, alamat e-mail panarima kudu ditempatkeun dina bagian "Ka". Di handap ieu aya kotak "Cc" sareng "Bcc". Duanana ngawula pikeun ngirim salinan pesen ka jalma séjén. Tapi naon sabenerna perbédaan antara Cc jeung Bcc dina surelek ?

Tempo_ogé: Mitos atanapi bebeneran: naha mungkin ningali Tembok Besar Cina ti luar angkasa?

Seueur jalma teu meunang ngagunakeun pungsi ieu persis sabab maranéhna teu nyaho naon hartina atawa keur naon éta. . Sanajan kitu, pohara penting uninga parabot sadia dina media digital, anu geus jadi sarana utama komunikasi kiwari. Tempo deui dina artikel di handap.

Parti bédana antara Cc jeung Bcc dina email

Poto: montase / Pexesl – Canva PRO

Kotak surélék geus jadi penting pikeun pagawé, utamana maranéhanana. anu dianggo dina format jauh. Ngaliwatan seratan éléktronik pangusaha tiasa ngajaga komunikasi sareng karyawanna sareng sabalikna. Salian ti éta, ngaliwatan éta ogé rupa-rupa informasi séjén dijieun, saperti:

  • Konfirmasi pendaptaran dina tender umum;
  • Bewara yen ngaran anjeun geus disimpen dina Serasa;
  • Bewara lowongan kerja saatos aplikasi online;
  • Kirim tagihan digital kanggo kartu kiridit, telepon sélulér sareng invoice sanés.

Supaya ngagunakeun média digital téh dioptimalkeun, anjeun kudu nyaho fungsi paling dasar na. Sadayana terang yén nalika ngirim email, anjeun kedahnuduhkeun panarima dina Ka .

Tapi, fungsi Cc jeung Bcc ogé nuduhkeun jalma séjén anu bakal narima téks. Dina hal éta, naon anu kudu dipigawé? Anu mimiti, anjeun kedah ngartos naon masing-masing hartosna:

  • Cc nunjukkeun "salinan karbon" dina tarjamah Portugis, atanapi "salinan karbon" dina aslina dina Inggris . Éta ngarujuk kana panggunaan kertas karbon pikeun ngahasilkeun salinan dokumén. Di Brazil, loba jalma maca akronim salaku "With copy";
  • Bcc nunjukkeun "Hidden carbon copy" , dina aslina dina basa Inggris "Blind carbon copy" (Bcc). Sapertos kitu, éta mangrupikeun versi Cc anu nyegah sababaraha inpormasi panampi teu katingali. Di Brazil, éta ogé disebut "With copy blind".

Perbédaan praktis antara Cc sareng Bcc

Ayeuna anjeun ngartos naon hartosna akronim, waktosna pikeun ngartos bédana dina prakték. Aranjeunna dasarna ngagaduhan tujuan anu sami, sabab aranjeunna ngirim pesen éléktronik ka jalma sanés anu nampi utama . Ieu dituduhkeun dina "Ka".

Tempo_ogé: 9 Sipat jeung Paripolah Jalma Kacida Sénsitip

Anu sanésna disimpen dina bar Cc sareng Bcc dina email. Kalayan ieu, éta dipikaharti yén ieu panarima séjén museurkeun subjek, tapi aranjeunna henteu umum utama. Alat-alat ieu aya dina sababaraha platform, sapertos Gmail sareng Outlook, contona. Beda antara aranjeunna leutikrinci:

  • Cc: sadayana nu boga aksés kana surélék bakal bisa nempo alamat surélék jalma séjén nu dikirimkeunana (duanana nu utama jeung jalma nu narima salinan);
  • Bcc: panarima teu bisa nempo saha deui nu boga aksés ka eusi ngaliwatan blind copy.

Tingali conto praktis fungsi ieu dina gambar di handap ieu:

Poto: Kontes di Brazil

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.