Lebaran: mendakan 7 tempat anu paling "hantu" di dunya

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya sababaraha fans alus tina festivity Lebaran , sohor dina 10/31, anu teu puas ku ngan nonton pilem horor atawa decorating waluh. Maranéhna nyosok jero kana kabudayaan Lebaran, komo deui tempat-tempat anu paling "angker" di dunya , kalayan legenda kuna ngeunaan hantu jeung roh.

Barina ogé, teu aya anu leuwih pikasieuneun ti tempat-tempat éta. bener-bener aya sareng anu gaduh énergi anu kondusif pikeun acara éta. Sanaos Lebaran mangrupikeun salah sahiji perayaan anu pang populerna di Amérika Serikat, teu aya kakurangan atraksi anu aya hubunganana di réa patempatan anu sanés di dunya.

Pikeun terang langkung seueur ngeunaan realitas pikasieuneun ieu, tingali 7 anu paling seueur. "tempat angker di dunya" di handap. dunya ".

7 tempat paling "hantu" di dunya

1. Pulo Bonéka, Méksiko

Lokasina di saluran cai Xochimilco, Pulo Bonéka tangtosna mangrupikeun salah sahiji tujuan anu paling pikaresepeun. Nurutkeun legenda di wewengkon éta, saurang lalaki ngaranna Julián Santana ninggalkeun kulawargana sarta ninggalkeun pikeun hirup nyorangan di pulo ieu.

Sanggeus anjog di dinya, manéhna manggihan mayit budak awéwé anu tilelep dina kanal. deukeut boneka anjeun. Sangkan bisa ngajaga ingetan éta mojang, Santana mimiti ngumpulkeun bonéka-bonéka sarta ngagantungkeunana dina tangkal-tangkal pulo.

Saméméh upeti, sikep éta jadi obsesi , anu dipirig ku manéhna. anjeunna dugi ka anjeuntungtung. Bonéka-bonéka digantung di sakuliah pulo.

2. Aokigahara, Jepang

Ieu rungkun anu dingaranan Aokigahara cukup kasohor sahingga muncul dina rupa-rupa eusi genre horor, malah ngahasilkeun pilem ngeunaan éta. Dipikawanoh salaku "leuweung bunuh diri", leuwih ti 500 urang geus bunuh diri dina jalur na.

Tempatna leuwih sepi ti biasana, kalawan tata tatangkalan jadi labyrinthine nu bisa disorient komo jalma nu nyaho wewengkon.

Seueur nu ngaku yen énergi rungkun beurat alatan tragedi nu lumangsung di dinya.

3. Eastern State Penitentiary, Amerika Serikat

East State Penitentiary ayana di Pennsylvania, di Amérika Serikat, sarta nutup pantona dina taun 1971. Sanajan kitu, nepi ka poé ieu éta pikasieuneun lolobana jalma anu nyaho éta.

Penjara ieu diwangun dina taun 1829, sareng ngenalkeun konsép isolasi anu katelah Sistem Pennsylvania. Di jerona, tahanan diisolasi dina sél leutik sarta hirup nyorangan.

Sistem ieu dileungitkeun dina waktu kurang ti hiji abad alatan masalah méntal anu ditimbulkeunana. Jalma-jalma anu geus nganjang ka dinya ngaku yén éta tempat miboga kagiatan paranormal anu sengit.

4. Kastil Edinburgh, Skotlandia

Ieu kastil geus dianggap salah sahiji tempat anu paling angker di nagara jeung di sakuliah Éropah salila ampir 1000 taun . Kusabab bubuka salakubenteng militér, dina awal abad ka-12, pangwangunan éta adegan kajadian getih, kayaning serangan reuwas sarta sababaraha eksekusi.

Ku lobana laporan kajadian paranormal di situs, dina 2001, puri hosted. salah sahiji investigasi gaib panggedéna dina sajarah. Dina waktos éta, salapan panalungtik sareng sababaraha jalma panasaran nganjang ka rohangan rusiah kastil, masang kaméra sénsitip dimana waé aranjeunna angkat.

Ahirna, langkung ti 100 urang ngalaporkeun ngalaman pangalaman supernatural .

5. Amityville House, Amérika Sarikat

Paminat pilem horor pasti geus mariksa waralaba Amityville, nu ngahasilkeun sababaraha produksi. Ieu salah sahiji tujuan spooky pang populerna sadaya, ayana di 112 Ocean Avenue di New York.

Di imah ieu nu Ronald DeFeo Jr ., yuswa 23, maehan kolotna. jeung opat sadulur némbak. Sataun saterusna, pasangan jeung opat barudak dipindahkeun ka imah, tapi kaayaan jadi teu kaampeuh. Lokasina parantos maénkeun sababaraha épisode supernatural anu jelas.

6. House of the Seven Deaths, Salvador

Leres, malah Brazil ngagaduhan tempat anu seram. Di jantung ibukota Bahia, aya padumukan hantu Casa das Sete Mortes.

Julukan pikasieuneun ieu dipasihkeun ka tempat éta saatos gedongna dikenal ku sora gaib , sapertos kitu. sakumaha ranté, groans jeung jeritan nu euweuhkaciri datang ti mana-mana.

Sajaba ti éta, imah geus jadi tempat kajadian sababaraha rajapati, saperti Bapa Manoel de Almeida Pereira jeung tilu pagawéna dina taun 1755.

7. Gedong Joelma, São Paulo

Sanaos henteu gaduh sajarah abad-abad, Gedong Joelma tangtosna gaduh reputasi anu sami pikeun pikasieuneun sapertos seueur tempat-tempat sanés, hal anu kaala dina 1973. Taun ieu, salah sahiji tragedi anu paling hébat dina sajarah. Kajadian Brasil di gedong, kalayan kahuruan disababkeun ku korsleting anu nelasan 476 urang dina 20 menit.

Sanaos gedongna parantos dipugar sareng tiasa dianggo ayeuna, jalma anu nganjang mastikeun Éta énergi dieusi.

Ngeunaan Lebaran

Lebaran, atawa Lebaran, nyaéta perayaan populér di sakuliah dunya pikeun nyembah mayit. Dirayakeun dina 31 Oktober , nami perayaan éta asalna tina ungkapan dina basa Inggris " All Hallow's Eve ", atanapi "Eve of All Saints".

Tempo_ogé: Tingali di kota mana anu 10 subway panggedéna di Brazil

Lebaran ngagaduhan budaya anu kuat di Anglo-Saxon nagara anu nyarios, utamina di Amérika Serikat. Ku popularitas, kumaha oge, liburan mimiti sohor di bagian séjén dunya, sanajan dina skala nu leuwih leutik.

Kalolobaan tradisi poé asalna ti kuna festival Celtic Samhain , nu nandaan lulus taun jeung datangna usum. Pikeun Celts, dina awal usum tiis, maot balik kanganjang ka imahna, sarta simbol-simbol anu ayeuna dipaké dina Lebaran nyaéta cara pikeun ngusir roh jahat.

Tempo_ogé: Naha koin 50 cent sareng hurup A patut pisan?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.