17 tips pikeun ngahemat énergi sareng ngirangan tagihan listrik anjeun

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nyimpen énergi di imah urang gumantung utamana kana kabiasaan urang ngadopsi dina dasar poean. Pamakéan éfisién pakakas rumah tangga sareng nyoko kana ukuran pikeun nyaluyukeun konsumsi listrik mangrupikeun sababaraha solusi anu tiasa ngabantosan urang ngirangan tagihan listrik. Sanaos detilna sigana teu penting, tindakan ieu tiasa ngahasilkeun tabungan anu signifikan dina waktosna, ngamungkinkeun saku anjeun lega.

Sajaba ti éta, sadaya tindakan ieu ogé lestari, mastikeun dampak anu langkung alit pikeun lingkungan. Janten, teraskeun maca sareng tingali tip utama di handap ieu.

17 tip pikeun ngahemat energi sareng ngirangan tagihan listrik anjeun

1. Pareuman TV mun euweuh nu lalajo

Lamun euweuh nu lalajo televisi, pareuman. Alat éléktronik dina modeu sayaga masih meakeun daya, katelah "daya hantu". Janten pareumkeun sadayana kanggo ngirit tagihan listrik anjeun.

2. Pilih bohlam LED

Lamun meuli bohlam anyar, pilih bohlam LED tinimbang bohlam pijer tradisional atawa bohlam fluoresensi kompak sabab leuwih efisien, meakeun kurang énérgi jeung umurna leuwih panjang.

3. Hindarkeun lampu cahaya dina beurang

Manfaatkan cahaya alami dina beurang, ngajaga curtains kabuka sarta Ngahindarkeun lampu cahaya unnecessarily. Émut, éta gratis sareng ramah lingkungan.bener.

4. Nganggo setrika listrik kalayan ati-ati

Nalika ngagunakeun setrika listrik, hurungkeun waé nalika aya baju anu seueur pikeun nyétrika. Oge, ulah dipake dina jam-jam sibuk, lamun loba alat sejenna keur dipake, ngarah teu overload jaringan listrik.

5. Pareuman keran nalika sabun

Sawaktos Anjeun keur sabun mandi, pareuman keran pikeun ngahindarkeun cai sareng tanaga. Praktek basajan ieu bisa ngahasilkeun tabungan jangka panjang anu signifikan.

6. Entong nganggo deui résistor anu kabeuleum

Nalika résistor kaduruk, penting pikeun langsung ngagentos. Ngagunakeun résistor anu ruksak ningkatkeun pamakean daya sareng nyababkeun résiko kaamanan.

7. Mangpaatkeun panas sésa beusi

Mun geus bérés maké beusi listrik, mangpaatkeun panas sésa-sésa na pikeun nyétrika baju nu torek. Ku cara kieu, anjeun bakal ngirangan waktos pamakean sareng ngahémat énergi.

8. Pikaresep kelir lampu nalika ngalukis imah

Warna lampu hadé ngagambarkeun lampu alam jeung cahaya jieunan, ngurangan kabutuhan cahaya listrik. Ku ngalukis tembok jeung langit-langit ku nada cahaya, anjeun bisa ngamangpaatkeun cahaya nu sadia, ngurangan pamakean énérgi.

9. Pilih alat anu nganggo segel efisiensi énergi

Nalika mésér kulkas, freezer atanapi anu sanéspanerapan, pariksa lamun maranéhna boga Procel Energy Saving Seal. Baca ogé parentah dina labél jeruk, nu nunjukkeun rata konsumsi bulanan.

10. Pasang kulkas anu leres

Nalika masang kulkas, pilih tempat anu berventilasi saé, jauh tina kompor, pamanas sareng daérah anu kakeunaan panonpoé. Ninggalkeun rohangan minimum 20 cm di sisi, luhur sareng handap upami kulkas disimpen di antara lomari sareng témbok.

11. Hindarkeun nganggo bagian tukang kulkas pikeun ngagaringkeun baju

Bagian tukang kulkas peryogi rohangan pikeun ngaleungitkeun panas kalayan leres. Hindarkeun ngagaringkeun lawon sareng baju di daérah ieu, sabab ieu ngahalangan sirkulasi hawa sareng ningkatkeun konsumsi énergi.

12. Ngagunakeun pancuran kalawan sadar

Pancuran listrik mangrupa salah sahiji alat nu disebut 'penjahat' cahaya. Ku alatan éta, ulah ngagunakeun éta dina waktu puncak, antara 5 pm sarta 10 pm, sarta milih pikeun mandi gancang. Ukuran ieu bakal nyumbang kana tabungan.

Tempo_ogé: Barina ogé, saha anu nyiptakeun drone munggaran? Iraha téknologi muncul?

12. Saluyukeun suhu pancuran

Ninggalkeun switch pancuran dina posisi paling panas (panas) sabisana. Ku cara kieu, anjeun ngahemat kira-kira 30% tanaga tanpa kompromi kana kanyamanan nalika mandi.

13. Prioritaskeun pamakean kipas

Sabisana, anggo kipas angin tibatan AC. Tetep panto interior jeung jandéla kabuka pikeun ngamajukeun sirkulasi hawa jeungngurangan kabutuhan pikeun cooling jieunan.

Tempo_ogé: Naon tanda-tanda zodiak anu paling indah? Tempo ranking jeung 5 luhur

14. Ulah ngajajar rak kulkas

Hindarkeun ngajajar rak kulkas ku plastik atanapi kaca, sabab ieu ngaganggu sirkulasi hawa internal. Oge, sok jaga beresih jeung atur kadaharan sangkan aliran hawa nu bener.

15. Ulah mareuman kulkas atawa freezer sapeuting

Mareuman kulkas atawa freezer peuting jeung ngahurungkeun deui isuk-isuk bisa meakeun leuwih énergi ti tetep dina terus. Alat ieu dirancang pikeun dianggo 24 jam sapoé.

16. Paké mesin cuci éfisién

Kumbah jumlah maksimum laundry dituduhkeun ku produsén mesin cuci. Ieu maksimalkeun efisiensi cai sareng énergi, ngirangan jumlah siklus nyeuseuh anu diperyogikeun.

17. Pareuman komputer anjeun nalika henteu dianggo

Anjeun tiasa mareuman PC anjeun nalika anjeun henteu nganggo atanapi nyetél otomatis mareuman nalika anjeun henteu nganggo, ngahémat énergi. Oge, saluyukeun setelan supaya monitor asup kana mode sare sanggeus sababaraha waktu teu aktip.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.