Obsesi atanapi obsesi: kumaha cara nyerat anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nalika ngawangkong ngeunaan basa Portugis, sok gampang manggihan halangan-halangan, utamana dina ngawasa tata basana anu jembar. Pinuh ku pengecualian, aturan sareng detil anu ngabingungkeun bahkan anu paling rajin, ngalaman kasusah nalika kedah nganggo ejaan anu leres atanapi ngucapkeun istilah-istilah anu tangtu. Conto idéal nyaéta mamang antara "obsesi" sareng "obsesi": kumaha cara anu leres pikeun nyerat istilah éta?

Dina hal ieu, teu sapertos fénoména Portugis sanés, ngan ukur hiji bentuk tulisan anu leres. sarta miboga harti saluyu. Kabingungan sering diciptakeun antara istilah anu sami, tapi kalayan fungsi sareng harti anu béda. Di dieu, kumaha oge, ngan aya hiji jawaban pikeun masalah.

Pikeun leuwih paham ngeunaan subjek, pariksa wangun bener tina istilah di handap, antara "obsesi" jeung "obsesi".

Tempo_ogé: Ti Kalér ka Kidul: pariksa kaluar 15 kecap slang Brasil sarta harti maranéhanana

“ Obsesi” jeung “obsesi”: mana wangun anu bener?

Cara nulis ieu kecap anu bener nyaeta “obsesi”, ku “s”. Ku kituna, istilah "obsesi" sacara gramatikal salah.

"Obsesi" asalna tina kecap Latin "obsessio", atawa "obsessione", sarta ngagambarkeun motivasi anu teu bisa dilawan pikeun ngalakukeun hiji kalakuan irasional, paksaan atawa kaleuleuwihan. kantétan, boh kana parasaan atanapi ide anu khusus. Sababaraha sinonim nya éta perhatian, commiseration, minat, komitmen, pangiriman, sumanget, rajin,getol jeung impetuosity.

Kusabab asal-usulna, istilah kudu salawasna ditulis ku "s", tapi ulah ku "c". Saterusna, sakabeh kecap dina kulawarga "obsesi", nyaeta, kecap nu babagi akar sarua, dieja cara nu sarua. Ieu kasus "obsesi" jeung "obsessor".

Sacara umum, kabingungan antara "obsesi" jeung "obsesi" lumangsung alatan hubungan erroneous dijieun ku kecap "obsesi". Sanaos duanana ngabagi radikal anu sami, aranjeunna mangrupikeun kecap anu béda, anu ogé gaduh asal-usul sareng éjahan anu béda.

Dina harti ieu, "obsecado" ngagaduhan nami radikal anu sami sareng kecap barang "obsecção", anu salajengna ngagaduhan Asalna dina istilah Latin "obcaecatio", anu meryogikeun éjahan sareng "c".

Conto pamakean

Di handap, tingali sababaraha conto kumaha ngagunakeun istilah dina kalimah anu béda:

Tempo_ogé: Milarian 5 tanda zodiak anu paling dipikaresep janten beunghar
  • Anjeun kudu eureun ngawangkong ngeunaan hal ieu, sabab geus jadi obsesi.
  • Abdi teu tiasa nungkulan obsesi gélo anjeun dina unggal aspék kahirupan abdi deui.
  • Obsesi nyata abdi manisan: Abdi teu bisa hirup tanpa coklat.
  • 9>

    Kecap-kecap anu salah

    Salian ti mamang antara "obsesi" sareng "obsesi", masih seueur istilah sanésna anu asup kana daptar anu sami tina mamang panyatur basa Portugis. Mindeng versi maranéhananaKecap-kecap anu henteu leres dilestarikan dina kahirupan sapopoe, tapi penting pikeun terang cara nyerat sareng ngucapkeunana. Tingali sababaraha conto di handap:

    • Pemberdayaan: versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "pemberdayaan".
    • Asteristik: versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "asteris".
    • Pamadegan: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "pendapat".
    • Beneficient: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "beneficent".
    • Irama: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "Irama".
    • Bicabornate: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "bikarbonat".
    • Degladiar: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "digladiar".
    • Méterologi: Versi anu bener tina istilah ieu nyaéta "meteorologi" ".

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.