17 fakta ngeunaan Harry Potter anu anjeun henteu terang

John Brown 19-10-2023
John Brown

Saga Harry Potter mangrupikeun salah sahiji carita kontemporer anu pang populerna di Sastra sareng ogé dina Bioskop, saleresna, versi anu didamel pikeun layar lebar ogé nyenangkeun para peminat wizard anu kasohor ayeuna.

Upami anjeun salah sahiji jalma anu geus maca jeung lalajo sagalana nu aya patalina jeung Harry Potter jeung babaturan elmu sihir-Na, eta kamungkinan yén maranéhna geus boga loba pangaweruh ngeunaan buku jeung film tina saga. Atanapi aya kapanasaran anu teu kapendak?

Tempo_ogé: Ieu 11 hal bener ngan aya di Brazil; anu ka-5 luar biasa

Mikir ngeunaan ngabagi fakta anu langkung narik sareng pikaheraneun ngeunaan Harry Potter, panulis buku sareng balik layar pilem, kami parantos misahkeun daptar 17 kapanasaran. Pariksa ieu di handap:

17 fakta lucu ngeunaan Harry Potter

Ditulis ku J.K. Rowling, buku munggaran dina saga Harry Potter diterbitkeun taun 1997 sarta versi pilem munggaran dirilis dina 2001 Tempo. , di handap, sababaraha kapanasaran ngeunaan penjualan sareng kasuksésan box office:

Tempo_ogé: "Nada a ver" atawa "euweuh jadi": tingali nu cara nu bener pikeun pernah nyieun kasalahan deui
  1. Buku munggaran dina saga ieu réngsé ditulis ku J. K. Rowling dina taun 1990, tujuh taun sateuacan tungtungna diterbitkeun;
  2. Kiwari, unggal salinan tina 500 eksemplar anu aya hubunganana sareng édisi munggaran buku-buku éta hargana sakedik, kirang langkung US $ 40.000;
  3. Panulis buku, J. K. Rowling, malah dianggap akting dina pilem. , Ngalambangkeun indung Harry Potter urang, Lily, tapi turun gagasan kanawaktos;
  4. J.K nami sabenerna Joanne Rowling. Anjeunna dititah ngan ukur nganggo inisial ngaran hareupna supados langkung provokatif sareng supados pamiarsa lalaki henteu eureun maca buku kusabab machismo;
  5. Nami kadua pangarang mangrupikeun penghargaan pikeun ninina. , Kathleen, tapi ngaran aslina nya ngan Joanne;
  6. Hiji-hijina aktor anu terang naon bakal jadi tungtung karakter na saméméh sékrési "Harry Potter jeung Deathly Hallows" éta juru ti Professor Snape, Alan. Rickman;
  7. Karakter Hermione diciptakeun dumasar kana kenangan budak leutik sareng rumaja J. K. Rowling;
  8. Salila syuting "Harry Potter and the Chamber of Secrets", sadaya aktor budak dina pilem éta. kungsi kutu ;
  9. Tilu palaku utama dina pilem éta diondang pikeun nulis éséy ngeunaan karakter maranéhanana. Emma Watson, Hermione, nulis 16 kaca; Daniel Radcliffe, Harry Potter, wrote ngan hiji kaca; sareng Rupert Grint, Ron, henteu kantos ngirimkeun téks na;
  10. Panulis J. K Rowling mangrupikeun anu munggaran di dunya anu janten milyarder ngan tina ngajual buku sareng hak cipta;
  11. Panginten anjeun henteu acan perhatikeun, tapi Harry Potter teu kungsi mantra sapanjang pilem munggaran dina saga;
  12. Michael Jackson hayang mawa carita Harry Potter ka Broadway, tapi pangarang teu resep ideu;
  13. Kanggo syuting saga, aktor DanielRadcliffe ngagunakeun 160 pasang gelas jeung 60 wands;
  14. Karakter karesep J.K Rowling dina sakabéh film nyaéta Dumbledore;
  15. Aktor Ruper Grint ampir nyerah pikeun syuting sababaraha film terakhir tina saga, sabab anjeunna ngalaman pisan ku Kinérja di rumaja na;
  16. Liam Payne, ti One Direction, nyaéta kipas mawa kartu tina pilem Harry Potter. Ku sabab kitu, anjeunna tungtungna ngagaleuh Ford Anglia, mobil anu dianggo dina syuting, sareng tetep kakeunaan di kebon imahna;
  17. Kanggo panulis horor Stephen King, Profesor Dolores Umbridge mangrupikeun salah sahiji. tina penjahat pangalusna sepanjang waktos.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.