23 ngaran ieu dilarang jeung teu bisa didaptarkeun di Brazil

John Brown 19-10-2023
John Brown

Di Brazil, numutkeun UU Pendaptaran Umum, kantor notaris tiasa nampik nami anu dipilih ku kolot pikeun murangkalih. Dina hal ieu, profésional anu ngadaptarkeun ngaran barudak anu maréntahkeun pikeun salawasna nyarankeun ejahan bener tina ngaran, contona. Pariksa, di handap, 23 ngaran dilarang nu teu bisa didaptarkeun di Brazil.

Perlu disebatkeun yén teu aya, persis, daptar tangtu jeung ngaran dilarang pikeun pendaptaran. Biasana, penilaian ieu dilaksanakeun ku unggal panulis anu tanggung jawab. Ku kituna, ngaran nu bisa ngabalukarkeun sababaraha éra hareup bisa dihalang.

Di sababaraha nagara, aya larangan dina hukum ngaran husus yén kolotna teu bisa méré barudak maranéhanana, saperti dina kasus Jerman kalawan ngaran Adolf Hitler . Sajaba ti éta, kolot ogé teu bisa ngaranan objék jeung produk dina orok.

23 ngaran ieu dilarang pikeun pendaptaran di Brazil

Poto: montase / Pexels – Canva PRO.

Momen milih ngaran anak urang téh unik. Sanggeus manggihan jenis kelamin orok urang, sababaraha pilihan dianalisis pikeun nangtukeun ngaran anak urang. Seueur jalma anu percaya yén ngaran tiasa mangaruhan karakteristik hiji jalma.

Geus mangtaun-taun, sababaraha ngaran anu didaptarkeun salah , kalayan jumlah konsonan atanapi vokal anu diulang-ulang. Dina loba kasus, ngaran ieu bisa jadi ngerakeun. Ku kituna pariksa kaluar daptarKumplit jeung 23 ngaran nu bisa dihalangan dina waktu pendaptaran:

  1. Cachorra;
  2. Calana;
  3. Teu kanyahoan;
  4. Fulano de Tal ;
  5. Teu aya;
  6. Teu didaptarkeun;
  7. Walker;
  8. Aborsi;
  9. Dictated-saha;
  10. Identitas kanyahoan;
  11. Ari abdi;
  12. Euweuh indung;
  13. Frattail;
  14. Segitiga;
  15. Aneh;
  16. Sujismundo;
  17. Jalan buntu;
  18. Suruba;
  19. Euweuh informasi;
  20. Teu dinyatakeun;
  21. Tudung kumbang;
  22. Mayit;
  23. Chatic.

Kadé dicatet yén kantor notaris diparéntahkeun pikeun nuturkeun éjahan ngaran anu bener , sanajan. kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngadaptar sababaraha cara nulis. Janten, upami anjeun mutuskeun nami anu teu biasa, éta pikaresepeun pikeun nyandak alesan pikeun inspirasi.

Naha tiasa ngagentos nami anjeun di Brazil?

Leres, dinten ayeuna langkung gampil. ganti ngaran anjeun dina notaris . Parobahan lumangsung ngaliwatan Undang-undang Féderal º 14.382/2022, tujuanana pikeun modérnisasi sareng nyederhanakeun prosedur anu aya hubunganana sareng rékaman umum.

Ti ayeuna, saha waé anu umurna langkung ti 18 taun tiasa langsung ka kantor pendaptaran pikeun nyuhunkeun ngarobih anjeun. ngaran. Teu perlu pikeun menerkeun parobahan, sabab hukum teu merlukeun warga pikeun ngaku motipasi.

Tempo_ogé: Kumaha carana terang upami jalma éta resep ka kuring? Pariksa 7 tanda JELAS

Teu aya deui perlu ngabuktikeun yén ngaran ngabalukarkeun éra atawa ngarugikeun ka jalma. hirup , contona. Anjeun ngan bisa ngaidentipikasi leuwih mibandangaran sarta menta robah.

Tapi, parobahan tanpa alesan bisa dilakukeun via kantor notaris ngan sakali , kalawan presentasi RG ​​na CPF. Nilai palayanan béda-béda dumasar kana kaayaan paménta.

Ti parobahan ngaran, kantor pendaptaran bakal ditugaskeun pikeun ngabéjaan badan anu tanggung jawab pikeun ngaluarkeun dokumén idéntitas, CPF, paspor, ogé TSE (Tribunal Superior Electoral) ngeunaan prosedur. Ku cara kieu, warga nagara bakal bisa meunangkeun dokumén anyar, dimana parobahanana bakal diwanohkeun.

Ku hukum anyar ieu, salian ngaganti ngaran di notaris, aya kamungkinan kaasup ngaran kulawarga. ti salaki, kolot jeung nini tanpa butuh otorisasi yudisial . Henteu aya watesan kuantitas pikeun jasa ieu.

Tempo_ogé: Naha disarankeun pikeun nempatkeun alamat bumi dina resume? Ngartos

Sajaba ti éta, undang-undang énggal ngamajukeun ngaleungitkeun langkung gancang ngaran kulawarga pasangan atanapi urut pasangan. Janten upami anjeun henteu gaduh nami tukang nini buyut anjeun, contona, sareng hoyong kalebet pikeun ngahormatan, ayeuna tiasa waé.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.