Tuturkeun napel atanapi tuturkeun napel: kumaha cara nyerat anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Anjeun pasti ngalaman ieu: nalika ngabéréskeun padamelan atanapi kedah ngirim file ku e-mail, nalika ngetik pesen sareng béwara yén dokumén napel kana pesen, patarosan "tuturkeun lampiran" atanapi "tuturkeun napel” muncul. Barina ogé, kumaha cara anu leres pikeun nyerat istilah éta?

Masalahna langkung umum tibatan anu anjeun pikirkeun, tapi tiasa langkung serius dina sababaraha kasus. Salaku conto, nalika ngirimkeun resume pikeun padamelan impian anjeun atanapi proyék akademik anu penting, kasieun kaleungitan padamelan atanapi sangsara akibat tina kasalahan gramatikal tiasa luar biasa. Sanaos kitu, aya solusi pikeun sadayana, sareng ngartos mana versi anu leres antara dua kamungkinan éta saderhana.

Janten, pikeun ngabéréskeun mamang ieu sakali-kali, pariksa cara anu leres pikeun nyerat di handap ieu. éksprési, sarta manggihan naha kecap nu bener bakal "turutan napel" atawa "turutan napel".

Tuturkeun napel atawa nuturkeun napel? Versi ekspresi anu leres

Pikeun anu parantos panik kusabab ragu antara dua versi, anjeun tiasa yakin: duanana leres, sareng tiasa dianggo pikeun nunjukkeun file anu bakal dikirim ku alamat email. . surat. Sanajan kitu, nu paling dianjurkeun antara dua nyaeta "follow attached", sarta pamakéan kecap pangantét "dina" kudu dihindari dina basa hukum.

Tempo_ogé: 19 lagu-lagu Brasil pikeun dijadikeun rujukan dina karangan Enem

Sanajan pamakéan duanana diwenangkeun, aya kénéh sababaraha béda. antara duanana.Parios deui:

Tempo_ogé: Jantung és: pariksa mana anu "paling tiis" tanda zodiak

Tuturkeun kantétan

Basa nuturkeun kantétan aya dua unsur, nya éta fungsi kecap “kantétan” mangrupa kecap sipat. Ku cara kieu, éta informs yén naon anu bakal dikirim napel hiji hal. Dina hal sinonim, bisa waé mikirkeun hiji hal anu diasupkeun atawa kaasup.

Kata sipat bisa narima infleksi dina génder (féminin jeung maskulin) atawa dina jumlah (tunggal atawa jamak). Ieu ngandung harti yén dina éksprési tinangtu ieu, "kantétan" bakal satuju sareng naon anu dimaksud ku pangirim pesen. Upami referentna maskulin sareng tunggal, sakumaha anu dituduhkeun, "annex" kedah satuju sareng bentuk sapertos kitu. Tingali conto:

  • “Koropakna digantelkeun kana email” (singular, lalaki).
  • “Photo anu dipénta geus napel” (singular, bikang).
  • "Huruf napel" (jamak, bikang).
  • "Kasalahan napel dina e-mail" (jamak, lalaki).

Napel

Dina hal éksprési di handap dina lampiran, istilah "anéks" minuhan fungsi hiji kecap barang, sahingga invariable. Harti frasa anu béda-béda, ngarujuk kana kanyataan yén anu badé dikirimkeun aya dina lampiran. Nalika ngirim polder sareng poto, contona, lampiran bakal janten polder, sareng anu aya di jerona nyaéta poto. Ku kituna, kalimah bakal "poto nu napel". Tempo deui conto:

  • Inpormasi nu leuwih lengkep ngeunaan kasus ieu napel.
  • Data nu diperlukeun pikeunngaréngsékeun masalahna.
  • Dilampirkeun dokumén nu dipénta minggu kamari.

Kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ciri kombinasi "napel" salaku frasa adverbial of place. Kecap pangantét "em", contona, bisa diganti ku kontraksi "em" ku artikel, kayaning "num" (em+um) jeung "henteu" (em+o). Ngartos:

  • Data anu diperlukeun pikeun ngarengsekeun masalah napel.
  • Inpormasi nu langkung lengkep ihwal kasus ieu dilampirkeun.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.