Pigura gambar, pigura gambar atawa pigura gambar: kumaha anjeun ngeja eta?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ejahan sababaraha kecap dina basa Portugis téh jeung bakal salawasna jadi sumber kabingungan hébat diantara speaker na. Barina ogé, aya sababaraha mamang: naha perlu nempatkeun hyphen dina istilah ieu? Dimana logatna? Kumaha cara nyeratna anu leres? Malah lamun jenis masalah ieu dihantui sababaraha urang, éta leuwih umum ti hiji bisa mikir: dina kasus pigura gambar, pigura gambar atawa pigura gambar, contona, éta lumangsung remen.

Tapi lajeng naon nu bakal masalahna? leres? Pigura gambar, pigura gambar atawa pigura gambar? Kecap ieu mangrupikeun salah sahiji anu paling sering dianggo salaku conto dina hal ieu, sabab éta mangrupikeun ragu anu populér. Lila-lila, loba istilah nu geus ngalaman parobahan nu tangtu saprak datangna Perjangjian Éjahan Anyar.

Tempo_ogé: Naha sababaraha urang nempatkeun wipes orok dina mesin cuci?

Kudu kitu, pikeun ngabéréskeun karaguan ieu sakali-kali, pariksa di handap ngeunaan cara nu bener nulis kecap ieu. , sarta ulah bingung antara tilu vérsi istilah anu mungkin.

Pigura gambar, pigura gambar atawa pigura gambar: kumaha carana nulis?

Sacara umum, unsur "panto" geus aya. jawab ngabalukarkeun loba ragu ku sorangan, alatan pamakéan hyphen nu. Tapi, "porta" sanes awalan, tapi infleksi tina kecap pagawéan "portar". Ieu ngandung harti yén kecap barang anu diwangun ku unsur ieu kudu salawasna diéja ku tanda hubung.

Tempo_ogé: Ngimpi nyanyi manuk mawa tuah? ningali harti sabenerna

Ku cara kieu, cara nulis kecap anu bener nyaéta pigura gambar, sok ku tanda hubung jeung jamak, nungajadikeun dua versi séjén pasti salah. Titénan sababaraha conto kalimah nu mibanda istilah:

  • Pigura gambar téh mangrupa pigura nu disisipkeun potrét, biasana mibanda panyangga sangkan nangtung dina jati jeung dijadikeun hiasan.
  • Anjeun kedah nempatkeun poto ieu dina pigura.
  • Poto kawinan kuring aya dina pigura pérak di ruang tamu kuring.
  • > 5> Bingkai mangrupikeun barang hiasan anu saé, sareng ngantepkeun lingkungan naon waé. loba kapribadian.

Potret jeung potret diri

Reformasi éjahan téh bisa nyieun loba jalma sual aturanana. Sanajan kitu, loba kénéh nu yakin yén parobahanana leuwih sweeping ti maranéhanana sabenerna, sarta ieu kasus jeung istilah kawas pigura gambar jeung poto diri.

Jenis kabingungan bisa diberesihan ku nempo hiji. unsur konci dina istilah: bari awal kecap "otomatis" mangrupakeun awalan a, "porta" nyaeta, sakumaha informed saméméhna, hiji inflection tina verba portar. Perlu diinget yén sadaya awalan anu ditungtungan ku vokal kedah dihijikeun, tanpa tanda hubung, kana istilah anu dimimitian ku "r", ku cara ngagandakeun konsonan.

Sabalikna, aturan henteu dugi ka kecap barang majemuk, kalawan dua atawa leuwih radikal. Ieu ngandung harti yén porta-retratos diteruskeun ku tanda hubung, kitu ogé sanyawa anu dimimitian ku kecap pagawéan, sapertos porta-bandeira,peluncur parfum, sered suku, pembuka jangjang.

Kaseueuran kecap ieu ngabutuhkeun hyphenation, tapi masih aya sababaraha pangecualian, anu disebatkeun ku panggunaan. Ieu kasus sunflower, hobi jeung boss, contona. Dina sagala hal, iraha wae aya sanyawa diwangun ku kecap pagawéan sarta dituturkeun ku nomina a, hyphen nu penting. Anjeun tiasa ningali ieu dina istilah sapertos kaca kaca, kompartemen sarung tangan, burung pelatuk, manuk kolibri, pembunuh kalde, jsb.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.