Panggihan kumaha konsultasi NIS anjeun ku CPF

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nomer Idéntifikasi Sosial (NIS) nyaéta nomer pendaptaran 11 digit anu dianggo ku warga pikeun ngaksés kauntungan tina program sosial pamaréntah féderal. Tapi henteu ngan. Sanaos fungsina anu paling dikenal, NIS ogé dianggo ku padamel, nalika dihubungkeun sareng perusahaan swasta, koperasi atanapi majikan individu.

Dina hal ieu, padamel ngagunakeun NIS pikeun ngaidentipikasi anjeunna nalika ngumpulkeun atanapi nampi FGTS, tunjangan gaji, asuransi pangangguran sareng ogé nalika pangsiun.

NIS masih dianggo ku direktur non-pagawe nalika milih FGTS sareng ku ahli waris Kabijakan Publik, anu leres-leres didaptarkeun ku Superintendencies Buruh Daerah (SRTE), Kamentrian Kaséhatan (MS) jeung Kamentrian Atikan (MEC). Dina kasus ieu, NIS dipaké pikeun mayar kauntungan atawa salaku konci idéntifikasi dina Kabijakan Publik atawa penerbitan dokumén.

Kusabab miboga sababaraha tujuan, hal anu penting pikeun pamaké NIS nyaho panomeran atawa sahenteuna nyaho kumaha carana. pikeun nanya. Dina kasus query, aya sababaraha cara pikeun ngalakukeun ieu, salah sahijina ngan ngagunakeun CPF. Salajengna, milarian cara naroskeun NIS anjeun ku CPF.

Kumaha cara naroskeun NIS kuring ku CPF?

Pikeun naroskeun NIS anjeun ku CPF, aya sababaraha cara anu sayogi. Minuhan aranjeunna di handap:

Tempo_ogé: 10 tanda yén anjeun pinter pisan

1. Aplikasi FGTS

Salah sahiji sarana anu sayogi pikeun konsultasiNIS anjeun ku CPF nyaéta aplikasi FGTS (Android sareng ios). Pikeun konsultasi ka NIS anjeun nganggo aplikasi ieu, cukup:

• Akses aplikasi FGTS (Android sareng iOS);

• Asup ku cara nuliskeun CPF sareng kecap akses;

Tempo_ogé: Saha anu ngagaduhan CNH dina kategori D tiasa nyetir kendaraan mana?

• Sanggeus éta , inpormasi anjeun bakal ditingalikeun, salah sahijina nyaéta NIS anjeun.

2. CNIS

Cara séjén anu sayogi pikeun konsultasi ka NIS anjeun ku CPF nyaéta situs wéb National Register of Social Information (CNIS). Jang ngalampahkeun kitu, cukup:

  • Aksés ramatloka CNIS;
  • Klik dina pilihan "Warga";
  • Teras klik "Pendaptaran" jeung dina "Afiliasi". ”. Anjeun bakal mendakan pilihan ieu di belah kénca luhur layar;
  • Ayeuna, eusian widang sareng data pribadi anjeun, salah sahijina nyaéta CPF anjeun;
  • Sanggeus éta, klik dina kotak "Kuring lain robot", lajeng dina "Teruskeun";
  • Ku cara kitu, pesen bakal muncul. Gigireun pesen ieu, bakal muncul nomer NIT, anu sami sareng NIS.

3. Meu CadÚnico

Parios NIS anjeun ku CPF ogé ngalangkungan situs wéb atanapi aplikasi Meu CadÚnico. Pikeun ngalakukeunana, cukup:

  • Aksés situs wéb atanapi aplikasi Meu CadÚnico (Android sareng iOS);
  • Teras klik "Kauntungan Kuring";
  • Sanggeus éta , anjeun kedah login ka platform Gov.Br. Jang ngalampahkeun kitu, cukup lebetkeun CPF sareng kecap akses anjeun;
  • Ayeuna, pilih pilihan "Konsultasi Sederhana";
  • Lajeng, milarian pilihan Tanggung Jawab Kulawarga. Pikeun manggihan eta, ngan gulung kakaca.
  • Klik dina panah sabalikna ngaran "Wali Kulawarga";
  • Ku ngalakukeun ieu, inpormasi pribadi anjeun bakal muncul, salah sahijina nyaéta NIS.

4. Meu INSS

Situs wéb atanapi aplikasi Meu INSS mangrupikeun cara sanés pikeun anjeun konsultasi ka NIS anjeun ku CPF. Kieu carana:

  • Kahiji, aksés ka situs wéb atanapi aplikasi My INSS (Android sareng iOS);
  • Asup ku ngasupkeun CPF sareng kecap akses anjeun;
  • Lajeng , pilih "Pendaptaran abdi" pilihan. Tempatna di belah kénca juru luhur layar;
  • Ahirna, klik pilihan "Elos PIS PASEP". Ku ngalakukeun ieu, anjeun bakal boga aksés ka NIS anjeun.

Nya. Kalayan sarana ieu sadia, anjeun bakal bisa konsultasi NIS anjeun ku CPF.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.