Naon sisi katuhu aluminium foil pikeun masak?

John Brown 07-08-2023
John Brown

Mamang ngeunaan mana sisi katuhu aluminium foil pikeun masak langkung umum tibatan sigana, bahkan kusabab sisi anu salah tiasa ngarusak resep anu saé kusabab masak anu henteu leres. Sanaos kitu, aya tip sareng trik pikeun ngadopsi bahan ieu sareng ngamangpaatkeun poténsial anu tiasa ditawarkeun pikeun tuangeun.

Salain éta, aya katerangan ilmiah ngeunaan peran sisi herang sareng sisi matte, sabab masing-masing ngaréaksikeun dina cara nalika kakeunaan tuangeun atanapi panas. Ku alatan éta, cara positioning aluminium beda-beda nurutkeun niat, boh pikeun panas atawa tetep produk tiis pikeun lila. Pilarian langkung seueur inpormasi di handap ieu:

Naon sisi katuhu aluminium foil pikeun masak?

Sacara umum, sisi ngagurilap kedah nyanghareupan tuangeun, salaku bagian tina radiasi anu mantulkeun kaluar foil. balik deui kana dahareun, ngajaga eta warmer tur mantuan eta ngahontal suhu nu leuwih luhur dina waktos kirang. Sabalikna, upami anjeun resep nyimpen produk dina kulkas atanapi mastikeun yén éta tetep tiis langkung lami, tempatkeun sisi matte dina kontak sareng tuangeun.

Dina hal pemanasan, aluminium foil. samping nu Gloss mantuan hawa pikeun jadi leuwih kentel, accelerating prosés masak sarta mastikeun yén bahan moal lengket dahareun, sakumaha anu kasebut permukaan smoother. Kalayan sisi matte dina kontak sarengdahareun, naon anu lumangsung mangrupa cerminan gede panas ka lingkungan.

Nanging, masalah pangbadagna kalayan ngagunakeun aluminium foil nyaeta pakaitna jeung panas, sabab gumantung kana suhu, bagian tina aluminium bisa dipindahkeun kana dahareun. sarta ends up keur ingested ku individu. Hasilna, akumulasi dina awak mangaruhan fiksasi kalsium, nulungan masalah kayaning osteoporosis atawa kelemahan tulang.

Tempo_ogé: 5 tips pikeun ngaleungitkeun kapang di jero rohangan

Tips masak maké aluminium foil

1) Ngawétkeun dahareun

Bungkus bungbuahan sarta sayuran dina aluminium foil ensures yén maranéhna bakal tetep leuwih lila, sanajan aranjeunna kaluar tina kulkas. Nanging, tuangeun kedah ditutupan ku cara anu teu aya celah pikeun kontak sareng rohangan, sabab ku cara ieu anjeun ngajamin pelestarian anu langkung efektif. Narikna, tip ieu tiasa dianggo sareng tuangeun anu énggal, sapertos roti sareng pasta.

Dina hal bumbu, sapertos bawang bodas sareng bawang bombay, nganggo aluminium foil nyegah bau busuk tina nyebarkeun ngaliwatan kulkas, ngabantosan. pikeun ngajaga Uap, freshness jeung rasa produk ieu dina jangka panjang. Tungtungna, suhu dahareun bisa dilestarikan ku wrapping eta dina aluminium foil, sabab ieu bakal nyegah leungitna panas.

2) Hindarkeun kokotor

Maké aluminium foil ogé mantuan dina aspék beberesih, sabab lamun Anjeun nutupan kapang jeung bahan ieu saméméh baking atawa Browning tehdahareun, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyegah splashes ti nyebarkeun dina oven. Sajaba ti éta, ngan cabut panutup dahareun jeung buang eta jauh, nyegah paparan ka panas tina ninggalkeun parabot dapur nu aya bintik kaduruk.

Tempo_ogé: Leres pisan atanapi Pasti: Moal Nulis Salah Deui

Dina sababaraha kasus, jalma ngagunakeun aluminium foil pikeun ngajaga kompor nalika maranéhna ngagoreng. sababaraha kadaharan atawa nyiapkeun saos. Dina skenario ieu, perlu pikeun nutupan piring jeung beungeut, tapi ninggalkeun seuneu bébas pikeun nyegah kacilakaan domestik. Lamun resep geus rengse, ngan cabut panutup ieu pikeun mastikeun kompor beresih.

3) Ngasah instrumen

Anu teu jadi ilahar dipake, tapi pisan éféktif, nyaéta ngagunakeun aluminium foil pikeun ngasah. alat saperti gunting jeung péso dapur. Pikeun ningkatkeun ujung motong barang-barang ieu, anjeun kedah ngadamel potongan repetitive dina kertas anu narilep, sabab gesekan sareng sisi matte ditungtungan ku ngasah bilah kana waktosna. Coba potong alumunium foil kana ukuran anu proporsional supados potonganna rata.

Upami anjeun peryogi asah anu langkung éfisién, cobian rengkuh foil sateuacan ngalipet, sabab langkung kandel, prosedurna bakal langkung efektif. . Dina hal ieu, sabeulah bakal kakeunaan permukaan anu henteu rata.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.