Naha anjing anjeun ngagiling kayu? Tempo 5 alesan pikeun kabiasaan ieu

John Brown 19-10-2023
John Brown

Ngirut kai mangrupikeun kabiasaan umum pikeun anjing naon waé, anu ogé nyababkeun sababaraha mamang dina guru. Upami anjeun gaduh anjing, sigana anjeun kantos mendakan anu didamel tina kai anu lapuk.

Kaleresan nalika aranjeunna anak anjing, anjing ngagigit ampir sadayana anu dipendakan di payuneunana, minangka cara pikeun ngirangan. huntu.. Sabot geus dewasa, ngirut kai bisa jadi cara pikeun némbongkeun setrés atawa kahariwang.

Jadi lamun anjing anjeun ngagigit kai, kabiasaan ieu bisa jadi alesan nu leuwih gedé. Bisa jadi waspada yén anak anjing anjeun masihan sareng ku kituna mere ilham perawatan anu langkung ageung. Di handap ieu, kami geus disusun daptar 5 alesan pikeun kabiasaan ieu.

5 alesan pikeun anjing ngilu kai

Anjing ngilu kai téh kabiasaan normal jeung, pikeun kalolobaan kahirupan maranéhanana, maranéhanana mikanyaah ka ulin jeung potongan kai jeung turunan. Sanajan kitu, lamun ieu jadi kabiasaan ngulang deui, tutor kudu waspada kaluar pikeun nempo naon sabenerna lumangsung kalawan anjing na. pangajar. Janten, tuturkeun tulisan di handap ieu sareng tingali 5 alesan kunaon anjing ngagigit kai. Parios deui:

1 – Jelajah lingkungan

Anjing sifatna panasaran sareng biasana condong ngajajah tempatna. Pikeun anjing, cara ngajajah dunya téhkalawan sungut. Éta sababna aranjeunna resep ngagigit barang-barang kayu anu dipendakan sapanjang jalan.

2 – Némbongkeun kabosenan

Anjing kedah dihibur ku naon waé unggal waktos. Lingkungan anu henteu nawiskeun seueur pilihan luang pikeun anjing tiasa janten sumber bosen. Kabosenan, bisa jadi faktor utama anjing ngagigit barang-barang kai anu aya di hareupeunana.

Tempo_ogé: Diajar kumaha ngitung karakter dina Word sakali sareng kanggo sadayana

Anjing bosen manggih rélaxasi nalika ngagigit kai. Ieu alatan ngilu ngabalukarkeun sékrési serotonin jeung endorfin, nu hartina anjing teu ngarasa bosen jeung ditinggalkeun nu kungsi ngalaman.

Sering, tutor tungtungna ngahukum anjing nu ngilu kai. ngasingkeun anjeunna sosialisasi sareng jalma sanés sareng jinis hukuman anu sanés. Sanajan kitu, isolasi bisa jadi goréng silih musuhan kabiasaan anjing.

3 – Ease teething

Waktu masih anak anjing, anjing condong gnaw loba kai minangka cara gampang teething, anu robah. Dina tahap ieu, gusi anjing nyeri pisan jeung ngilu kai sigana jadi solusi pangalusna pikeun lulus sagala ieu.

Huntu anjing mimiti bitu dina 20 atawa 30 poé hirupna. Barina ogé dilahirkeun, huntu susu mimiti disilihtukeurkeun ti 4 bulan hirup. Biasana parobahanana lumangsung nepi ka genep bulan, sarta gnawing objék kai sok pilihan pangalusna.

4 – Bisa jadi gangguanpeujit

Anjing bisa nalangsara tina sindrom anu katelah "napsu anu rusak". Karusuhan éta nyababkeun anjing nyéépkeun barang sanés sanés tuangeun. Ku cara kieu, maranéhna bisa ngadahar batu, plastik, potongan témbok, di antara barang-barang anéh lianna.

Sababaraha faktor nu nyababkeun anjing ngamekarkeun jenis karusuhan ieu:

  • Cacing;
  • Kakurangan Gizi;
  • Kahariwang jeung setrés.

5 – Anjing hayang perhatian

Reproduksi kabiasaan ieu ngilu barang kai bisa jadi jalan. pikeun anjing meunang perhatian guruna. Puppies umumna leuwih gampang ngamekarkeun cara ieu néangan perhatian jeung kasih sayang ti pangajar maranéhanana, utamana lamun maranéhanana méakkeun loba waktu sorangan.

Pikeun leuwih jéntré ngeunaan kasus husus piaraan anjeun, kami nyarankeun Anjeun konsultasi dokter hewan. Ngan profésional ieu bakal tiasa meunteun sareng nunjukkeun solusi anu pangsaéna pikeun kabiasaan ieu anak anjing anjeun.

Tempo_ogé: Naha anjeun terang yén spool benang jahit ngagaduhan fungsi rahasia?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.