Naha anjeun terang asal-usul simbol jantung?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Saha anu henteu pernah ngagunakeun simbol jantung dina pesen anu dikirim ka anu dipikacinta, anggota kulawarga, babaturan atanapi bahkan naksir? Barina ogé, haté dianggap simbol cinta, dipaké pikeun ngécéskeun rasa éta sarta gairah. Tapi, dina sababaraha kasus, masih kénéh bisa ngébréhkeun rasa karep, karep, karep jeung émosi séjénna.

Teu kanyahoan pasti iraha haté ngalambangkeun asih. Hal ieu dipercaya lumangsung leuwih atawa kurang 3.000 taun ka tukang dina budaya Yahudi. Sanajan kitu, sakumaha ceuk, haté ogé dipaké pikeun némbongkeun parasaan séjén.

Ngeunaan hubungan ieu, dipercaya yén urang Ibrani kuna boga tanggung jawab pikeun ngahubungkeun haté jeung parasaan. Urang tiasa ngartos alesan pakaitna ieu nalika urang kasedih jeung ngarasa tightness dimana organ ayana atawa nalika urang hariwang jeung ngarasa ketak jantung gancang gancang. uteuk tanggung jawab pikeun ngatur émosi, pikiran jeung sikap urang. Sanaos kitu, urang tetep ngahubungkeun jantung sareng parasaan manusa.

Paasosiasi ieu, teras nyababkeun urang patarosan naha jantung dilambangkan ku bentuk anu béda ti organ urang anu ngompa getih. Pikeun ngahontal éta jawaban, urang kedah terang naon asal-usul simbol jantung. Sareng ieu anu anjeun bakal terangdi handap.

Naon asal-usul lambang haté?

Aya sababaraha hipotésis ngeunaan asal-usul lambang haté. Anu kahiji ngahubungkeun simbol ka tutuwuhan kalayan kembang konéng, nyaéta Silphium . Ieu alatan polong tina tutuwuhan ieu bentukna sarupa jeung desain jantung urang dipaké kiwari.

Kanyahokeun yén 2.500 taun ka tukang, Silphium mangrupa produk berharga di Mediterania . Barina ogé, éta dipaké salaku dahareun, parfum komo salaku kontraséptif a. Kusabab éta berharga dina waktos éta, pabrik mimiti muncul dina koin pérak ti kota Cyrene, Libya kiwari. Sabenerna, pod tina tutuwuhan nu ieu minted dina logam. Jeung sakumaha ceuk, ieu bagian tina tutuwuhan boga bentuk nu sarupa jeung simbol jantung.

Tempo_ogé: Natal: naha Alkitab nginpokeun ngeunaan tanggal nyata kalahiran Yesus Kristus?

Malah aya hipotesis yén bentuk kiwari lambang jantung dipaké pikeun melambangkan sababaraha wewengkon awak awéwé, kayaning breasts , Gunung Vénus, vulva komo imbit.

Hipotesis séjén ngeunaan asal-usul lambang jantung ngaku yén kajadian pangheubeulna simbol ieu hadir dina ilustrasi Perancis ti abad ka-13. lalaki ngora. mikeun haténa ka awéwé nu dipikanyaahna.

Nanging, pikeun para ahli sajarah, wangun lambang haté téh lain ngan saukur gambar jantung anatomis nu disederhanakeun. Ratusan sareng rebuan taun ka tukang, teu aya anu terang kumaha haté manusa. Sanajan,Kanyaho kumaha rupa jantung babi.

Lamun urang miceun sabagean jantung sato ieu, saperti aorta jeung véna cava, organ éta boga wangun nu sarua jeung lambang jantung nu dipaké kiwari. Ku alatan éta, para sejarawan percaya yén simbol sapertos kitu mangrupikeun nyederhanakeun desain organ.

Henteu paduli naon anu tiasa dikonfirmasi ngeunaan asal-usul simbol jantung, teruskeun nyebarkeun simbol ieu ka réréncangan, kulawarga sareng anu dipikacinta. , némbongkeun sakabéh kanyaah, kanyaah, jeung kanyaah anjeun ka jalma-jalma ieu.

Tempo_ogé: Mandiri sareng mandiri: iraha nganggo éta leres?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.