Mandioquinha teu sarua jeung singkong; pariksa bédana

John Brown 19-10-2023
John Brown

Biasana pikeun jalma anu ngamimitian diet atanapi diajar masak mendakan tuangeun anu teu acan kantos dicoba sareng éta, sanaos nami anu sami, henteu sami.

Seueur jalma anu terus-terusan ngalieurkeun singkong sareng singkong. Sanajan kitu, salian variasi rasa antara duanana pangan jeung "kulawarga" aranjeunna milik, bédana utama kapanggih dina nilai gizi maranéhanana, nyaeta, dina persentase cai jeung indéks gizi dua tubers ieu.

Ieu di handap aya bédana utama antara singkong jeung singkong.

Naon ari mandioquinha?

Mandioquinha (Arracacia xanthorrhiza), anu ogé katelah ubi jalar jeung kentang peterseli, nyaéta umbi nu kagolong kana kulawarga Apiaceae sarta asalna ti Andes. Hal ieu dipercaya yén éta anjog di Brazil dina pertengahan abad ka-20 sarta panén na lumangsung antara bulan Méi jeung Agustus.

Ti saprak datangna di nagara urang, mandioquinha geus loba dikonsumsi ku urang Brazil. Penampilanna dicirikeun sapertos kieu: gaduh kulit konéng lampu sareng interior; éta kadaharan teguh; presents extremities subur; sarta penanaman na bisa ngahontal jangkungna kira 1 méter.

Sajaba ti éta, singkong, sanajan mangrupa akar kawas singkong, boga leuwih cai dina komposisina, kurang leuwih 76,7% jeung indéks glikemik sedeng. Masih, keur dihasilkeun dina skala nu leuwih leutik dinaBrazil, umbi ieu boga nilai pasar pangluhurna.

Naon ari singkong?

Singkong (Manihot esculenta), nu katelah singkong, singkong atawa singkong di sagala rupa wewengkon di Brazil, nyaéta umbi nu kagolong kana kulawarga Euphorbiaceae. Singkong munggaran dibudidayakeun di Brazil ku urang India.

Ayeuna, sakitar 50% konsumsina aya di daérah Wétan Kalér nagara éta. Béda tina mandioquinha, éta ngagaduhan ciri-ciri ieu: kulit ipis sareng coklat; interior bodas atawa konéng, beueus sarta tanpa noda nurutkeun rupa na.

Oge, singkong ngandung 68,2% cai dina komposisina sarta indéks glikemikna leuwih handap batan singkong. Warta anu saé nyaéta yén karbohidrat ieu kaserep langkung laun kana aliran getih, henteu ningkatkeun spike glukosa getih.

Sanajan kitu, singkong leuwih kalori batan singkong, nu leuwih protéin jeung serat. Tungtungna, Brazil mangrupakeun salah sahiji produser pangbadagna dahareun ieu, sarta panén na lumangsung antara bulan Januari jeung Juli, nalika akar téh fresher sarta kalawan kualitas luhur pikeun konsumsi.

Naon mangpaatna pikeun kaséhatan?

Boh singkong boh singkong téh loba mangpaatna pikeun kaséhatan. Tingali di handap:

Tempo_ogé: Dimana atanapi dimana? Bedana jeung cara ngagunakeun kecap ieu

Sumber énergi

Kusabab duanana umbi ngagaduhan jumlah karbohidrat anu luhur, konsumsina ngajamin langkung énergi.kana organisme.

Tempo_ogé: Milarian 10 kursus anu paling henteu populer pikeun ngalangkungan Sisu

Beunghar serat

Singkong jeung singkong miboga 6,4% jeung 7,2% serat dina komposisina. Ku kituna, aranjeunna ngadalikeun satiety sarta nyerep gula jeung kolesterol dina awak. Salaku tambahan, aranjeunna ngamajukeun fungsi peujit anu langkung saé.

Ngaronjatkeun sistim imun

Ku sabab beunghar ku vitamin, saperti komplek B jeung C, kadaharan ieu ngaronjatkeun kekebalan awak jeung mantuan ngalawan rupa-rupa panyakit.

Cai mibanda aksi antioksidan

Kadua umbi téh antioksidan sarta ngajaga awak tina radikal bébas anu bisa ngaruksak sél sarta ngabalukarkeun kasakit kayaning kanker sarta masalah cardiovascular.

Sanajan sagala mangpaat ieu didaptarkeun, inget konsultasi ahli gizi nalika nambahkeun manioc jeung singkong kana diet Anjeun. Téks kami kanggo tujuan inpormasi wungkul.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.