Kecap ieu dieja lengkep béda sababaraha taun ka tukang

John Brown 19-10-2023
John Brown

Anjeun henteu kedah ngagaduhan pelatihan atanapi spésialisasi dina widang Sastra pikeun terang yén basa Portugis beunghar ku variasina sareng terus-terusan robih. Salah sahiji conto anu paling klasik ngeunaan ieu nyaéta kasapukan éjahan, anu lumangsung ti jaman ka jaman sareng sacara resmi ngarobih éjahan sababaraha kecap.

Tempo_ogé: 7 Kabiasaan Aneh Jalma Pinter Mibanda

Pikeun ngartos parobahan ieu, henteu kedah jauh pisan, ngan maca sababaraha artikel koran anu diterbitkeun dina awal 1940s, contona. Kalayan latihan saderhana ieu, anu tiasa gampang dilakukeun berkat internét, urang tiasa ningali yén, kanyataanna, seueur kecap anu dieja béda sababaraha taun ka pengker.

Taun 1940-an khususna mangaruhan kana cara urang nyerat. sababaraha kecap dina Portugis, jadi kami geus misahkeun sababaraha ejaan heubeul nu bakal nulungan anjeun leuwih ngarti kumaha basa urang mekar. Continue reading pikeun pariksa deui.

Tempo_ogé: Tingali mana 10 subway pangpanjangna di dunya

Ejaan Kuna Basa Portugis

Saméméh taun 1950-an, loba kecap anu éjahan béda. Tingali sababaraha variasi di handap:

  • Basa Perancis: ditulis Perancis;
  • Basa Inggris: ditulis inglez;
  • Koran: baheula, ditulis jornaes;
  • Istimewa: baheula, ditulis husus;
  • Aparelho: nepi ka taun 1940-an, ditulis apparelho;
  • Ele: di dieu konsonan ogé digandakeun, jadi éta dituliselle;
  • Put: kecap pagawéan ditulis collocar;
  • Bus: saméméhna, éta omnibus;
  • Aktif: ditulis aktip;
  • Fungsi : was function;
  • Telepon: ditulis nganggo ph jeung telepon;
  • Apoték: pasti anjeun geus nempo farmasi éjahan;
  • Comprenter: kecap ieu ditulis salaku pamahaman;
  • Piloto: saméméhna, kecap barang ditulis ku aksen sirkumfleks sarta jadi pilot;
  • Governo: ieu ditulis, dina versi kecap barang, sakumaha govêrno.

Tingali kumaha hal-hal anu robih kana waktosna? Ku alatan éta, nalika pasatujuan ortografis anyar disahkeun, sanajan parobahan éjahan kecap umum ngabalukarkeun urang anéh, salila sababaraha taun, aranjeunna janten lumrah.

Perjangjian ortografi anyar Brasil

Di Brazil , pasatujuan éjahan panganyarna geus lumaku ti 2009, tapi ngan jadi wajib di sakola, imah penerbitan, tés kompetisi jeung kantor redaksi koran, contona, saprak Januari 2016.

Parobihan panganyarna dina basa Portugis kudu ngalakukeun, utamana, kalawan aksentuasi sababaraha kecap.

Di antara kecap-kecap anu henteu deui aksentuasi,nyaéta:

  • Ide;
  • Boia;
  • Jewel;
  • Boa;
  • Éropa;
  • Hiber;
  • Panyakit;
  • Méré;
  • Leem;
  • Tingali;
  • Baiuca;
  • Kagoréngan ;
  • Pingguin;
  • Konsekuensi;
  • Tepi;
  • Sosis;
  • Lima Puluh;
  • Pir;
  • Para;
  • Pelo;
  • Polo.

Sajaba ti éta, pasatujuan éjahan anyar ngeunaan pamakéan tanda hubung dina sababaraha kecap, naha dina wangun awalan anu aya hubunganana jeung kecap majemuk ogé dina ngagunakeun frasa.

Parobahan réformasi ogé mangaruhan kana cara ngagunakeun huruf kapital komo susunan aksarana. Sadaya ieu pikeun nyiptakeun basa anu jelas, singket anu tiasa ngajaga jati diri sapanjang sajarah.

Cara anu pangsaéna pikeun ngahambat hal-hal nyaéta, tangtosna, diajar ngeunaan aturan individu unggal basa. loba maca jeung nulis.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.