Kartu SUS: pariksa kumaha konsultasi dokumén ku CPF anjeun

John Brown 05-10-2023
John Brown

Unggal warga Brazil boga hak ngagunakeun SUS (Unified Health System), anu tujuanana pikeun ngamajukeun aksés ka kasehatan lengkep gratis. Upami anjeun gaduh CPF, anjeun ogé gaduh SSP (Kartu Kaséhatan Nasional) anu aktip. Sareng sabab dasarna diintegrasikeun sareng Dinas Pendapatan Federal, anjeun tiasa konsultasi ka nomer kartu SUS ku CPF.

Dina Kartu Kaséhatan Nasional anjeun gaduh nomer SUS, salian ti sagala rupa anu sanés. inpormasi, sapertos data sareng rékaman kaséhatan anjeun.

SSP - Kartu Kaséhatan Nasional

Ieu kartu kaséhatan anjeun anu kedah dianggo nalika ngalaksanakeun konsultasi médis sareng anu terpadu sareng CPF anjeun. Éta ngandung sadaya inpormasi pribadi anjeun, salian inpormasi anu aya hubunganana sareng konsultasi anu anjeun pikahoyong.

Ku cara ieu, unggal anjeun didatangan ku dokter ti Unified Health System, catetan dilakukeun ku jumlah kartu SUS. Data sapertos janjian anu dilakukeun, obat anu dikaluarkeun, pangakuan rumah sakit aya dina catetan ieu.

Ieu penting pisan pikeun anjeun, sabab anjeun bakal terang sadayana prosedur anu anjeun parantos ngalaman, sareng pikeun tim médis, anu bakal tiasa meunteun naon anu parantos dilakukeun atanapi diresepkeun pikeun pasien.

Inpormasi sapertos nami profésional kaséhatan anu parantos ngadatangan anjeun, tanggal konsultasi, nami rumah sakit sareng prosedur anu anjeun parantos ngalaman. , kaasup kana sajarah ieu.

mangpaat tinaKartu SUS

Anjeun kedah parantos sadar kumaha pentingna dokumén ieu, janten parios sababaraha kauntungan utami:

  • Identipikasi pasien gancang;
  • Teangan lokasi catetan médis kalayan sagala informasi pasien, ngagunakeun hiji angka;
  • Daptar professional, fasilitas kaséhatan, janjian jeung pangobatan geus prescribed pikeun sabar;
  • Pendaptaran sadaya perawatan disadiakeun
  • Catatan janjian sareng konsultasi/ujian anu dilakukeun;
  • Daptar obat anu parantos disayogikeun ka pasien;
  • Data pendaptaran diropéa.

The Connect Aplikasi SUS

Kusabab kartu SUS sagemblengna digital, Anjeun bisa ngundeur aplikasi nu nyadiakeun sagala informasi kaséhatan Anjeun. Nyaéta Connect SUS, anu sayogi pikeun telepon Android (Play Store) sareng telepon ios (App Store).

Tempo_ogé: Élmu nangtukeun 30 ngaran paling geulis di dunya pikeun budak lalaki

Tujuan utama aplikasi ieu nyaéta pikeun ngagentos SSP - Kartu Kaséhatan Nasional dina format fisik, saatos. Sadayana, dina aplikasi anjeun bakal mendakan inpormasi utama kartu, nyaéta nomer kartu kaséhatan anjeun.

Salian ti sagala kauntungan anu anjeun parantos katingal, kumaha carana nyangking sajarah anu diropéa tina konsultasi anu anjeun lakukeun. , aplikasina gaduh inpormasi anu relevan pisan pikeun tim médis, kalebet:

  • Tekanan Darah;
  • Evolusi tinaglukosa getih;
  • Inpormasi ngeunaan alergi pasien;
  • Bewara upami pasien nganggo pangobatan anu terus-terusan;
  • Kontak darurat;
  • Bagikeun inpormasi antara médis tim.

Kumaha cara mariksa nomer kartu SUS nganggo CPF?

Upami anjeun dugi ka ieu, anjeun parantos ngaidentipikasi pentingna dokumén ieu sareng sigana ogé diunduh aplikasi pikeun mibanda sagala informasi kaséhatan Anjeun. Tapi patarosan anu tetep nyaéta: Kuring henteu terang nomer kuring, kumaha kuring tiasa pariksa nomer kartu SUS ngalangkungan CPF?

Saderhana pisan sareng ieu parantos disebatkeun di dieu: ngalangkungan Conecta SUS. Sawaktos Anjeun ngundeur aplikasina, Anjeun bakal ngasupkeun CPF Anjeun tur nyieun kecap akses pribadi jeung sawaktos Anjeun muka aplikasi, Anjeun bakal geus boga kartu virtual Anjeun dina layar jeung sagala rupa informasi, kaasup nomer kartu SUS.

Tempo_ogé: R $ 1 koin jeung hurup "P" bisa jadi patut nepi ka R $ 10.000

Lamun Upami anjeun henteu hoyong ngaunduh aplikasi, alternatif nyaéta Health Disque, anu tiasa dianggo ku nelepon 136. Di dinya, anjeun ogé tiasa mendakan nomer kartu SUS ngalangkungan CPF.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.