Kami atanapi agén: naon bédana?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Aya kecap-kecap dina basa Portugis anu cukup sarupa pikeun nimbulkeun kabingungan dina ngagunakeun istilah-istilah anu tangtu dina kalimah. Ieu kasus "a gente" jeung "agén": tétéla idéntik, formasi ngan bisa differentiated alatan spasi na, sanajan kiwari, milih formulir salah antara dua dina kalimah tetep salah sahiji kasalahan paling umum dina. dunya tata basa.

Kadua cara nulis aya jeung bener dina basa Portugis, tapi kagunaanana béda. Ku alatan éta, penting pikeun ngarti iraha ngagunakeun masing-masing, ngahindarkeun kasalahan anu fatal dina kaayaan sapertos di tempat damel atanapi karangan pikeun ujian asup universitas.

Pikeun ngahindarkeun résiko ngagunakeun formulir anu salah, pariksa kaluar kiwari naon bédana jeung iraha ngagunakeun "a Gente" atawa "agén".

A Gente atawa Agén: Naon bédana?

Saperti anu geus diinformasikeun saméméhna, duanana "a Gente" jeung "agén". ” leres sareng dua bentuk éta seueur dianggo dina basa Portugis. Hartina, sabalikna, teu matak bingung, sabab dipaké dina situasi husus.

Sedengkeun gente, ditulis misah, mangrupa frasa pronominal anu sarua jeung kecap gaganti pribadi lempeng "nós", agen, ditulis Babarengan, éta mangrupa kecap barang umum, nujul kana jalma anu ngalakukeun hiji hal, kayaning profési.

A gente

Frasa pronominal "a gente" diwangun ku artikel definite feminin. "a" jeung Okecap barang "jalma", ngarujuk kana golongan jalma, jalma, kamanusaan, populasi.

Dina dunya semantik, "a gente" sarua jeung kecap gaganti pribadi lempeng "nós", jeung, dina tata basa, eta sarua jeung kecap gaganti pribadi langsung "manehna". Ieu ngandung harti yén kecap pagawéan kudu conjugated dina jalma katilu tunggal. Sedengkeun pikeun fungsi, "urang" nganyatakeun hiji subyek undetermined, nyaeta, jalma nu nyarita (urang) atawa jalma umumna (sadayana). Beda jeung "urang", vérsi ieu ngan dipaké dina basa teu resmi.

Titénan sababaraha kalimah maké frasa pronominal di handap:

  • Urang rék dahar beurang engké poé ieu alatan gawé.
  • Kamari kami nyobian ngobrol sareng anjeunna, tapi anjeunna henteu ngadangukeun saha waé.
  • Urang sok terang yén ieu bakal tungtungna parah.
Agén

"Agén", istilah anu asalna tina basa Latin "agén", nujul kana subyek tindakan, nyaéta, jalma anu ngalakukeun hiji hal, tindakan, operasi. Ieu nunjukkeun administrator hiji lembaga, contona, atawa agén Undercover, penjaga pulisi jeung jalma nu tanggung jawab kana prosés negosiasi komérsial.

Tempo_ogé: Parios 11 kauntungan anu unggal MEI dijudulan di 2022

Sapanjang ieu, hiji "agén" bisa jadi jalma anu asalna atawa nyetir. hal, sakumaha dina kasus hiji "agén rusuh". Sinonim séjén pikeun istilah nyaéta pengacara, manajer, agén, negotiator, investigator, pulisi, alesan, sabab, sabab, spionase, manajer. Tingali sababaraha conto nganggo kecap:

Tempo_ogé: 5 Tips Infallible pikeun Mikat Énergi Alus jeung Kamakmuran ka Imah Anjeun
  • Anjeunna mangrupikeun agén rahasia anujati diri nu saleresna moal kaungkap.
  • Tinimbang ngajurungkeun huru-hara, anjeun kedah janten agén perdamaian.
  • Agén pasif pakait sareng subyek sora aktif.

Perlu diinget yén "agén" mangrupikeun kecap barang sareng kecap sipat tina dua jenis kelamin, sabab dina dua kasus éta gaduh bentuk anu sami: agén atanapi agén.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.