Jalma anu calakan tinggi mibanda 5 sipat ieu; tingali daptar

John Brown 19-10-2023
John Brown

Baheula, ieu dipercaya yén kecerdasan mangrupa jenis kado nu hiji jalma lahir jeung. Sanajan kitu, elmu geus observasi sarta mendemonstrasikan yén ieu téh sakumpulan kaahlian nu bisa dimekarkeun. Jalma calakan ogé mibanda sababaraha ciri nu sarupa .

Intelligence Quotient, disebut ogé IQ, nyaéta angka nu meunteun tingkat kamampuh kognitif, nu bisa dirobah iraha waé. . Hal ieu sabab manusa condong ngaronjatkeun tingkat pangaweruh jeung kaparigelan dina mangsa palatihan.

Ku kituna, teu ngan ukur anu diajar di sakola anu dianggap. Aya sababaraha ciri kapribadian anu nunjukkeun kumaha pinterna hiji jalma. Éta dihubungkeun sareng kumaha masing-masing ngaréspon sareng berinteraksi sareng kaayaan sareng lingkungan anu béda.

Tempo_ogé: Anjeunna Nyarioskeun Kaleresan: 5 Cara pikeun Néangan Jalma Asli

Ciri-ciri umum jalma calakan

Kahiji, kedah ngartos yén aya sababaraha kategori intelegensi. Ku kituna, hiji jalma calakan teu ngan jalma anu understands matematika jeung Portugis. Cara manéhna behaves dina nyanghareupan kaayaan ogé nyebutkeun loba ngeunaan jalma. Tingali sababaraha ciri anu nunjukkeun tingkat intelegensi anu luhur:

Tempo_ogé: Pilari pasangan? Panggihan tanda mana anu cocog dina cinta
  1. Maranéhanana jalma anu gampang adaptasi: aranjeunna gaduh kamampuan ngarobih paripolahna pikeun ngahontal cara anu langkung épéktip dina kaayaan, tugas. sareng sareng lingkungan;
  2. Mikiran kabuka: nya éta jalma anu bisa ngadéngékeun pamadegan batur, nimbang-nimbang saran jeung pamadegan batur pikeun nganalisis skenario béda saméméh mutuskeun atawa ngadegkeun solusi;
  3. Boga panasaran pisan: pikeun ngabogaan hiji Pikiran kabuka pikeun ideu anyar sareng nimbang-nimbang pilihan anu béda-béda, jalma-jalma anu cerdas condong pisan panasaran sareng resep kana panalungtikan, maca sareng diajar langkung seueur ngeunaan topik anu tangtu;
  4. Gugakeun kadali diri: aranjeunna henteu 't aranjeunna asa sakuliah. Jalma pinter biasana fokus jeung ngatur rationalize dina konteks nu tangtu, ngadalikeun émosi jeung minuhan tujuan maranéhanana;
  5. Ngartos watesan maranéhanana: Sabenerna jalma pinter ngarti sabaraha jauh pangaweruh maranéhanana jeung henteu. sieun ngaku nalika aranjeunna henteu terang hiji hal. Ku alatan éta, maranéhna salawasna daék diajar saeutik deui.

Sajaba ti éta, penting pikeun negeskeun yén faktor turunan ogé mangaruhan kapasitas ieu. Ieu ngandung harti yén sanajan kecerdasan geus kaala kana waktu, sababaraha urang dilahirkeun ku propensity gede pikeun set skill ieu.

Hal ieu ogé penting pikeun nginget ngeunaan conto di imah. Jalma anu, sapanjang hirup, dipangaruhan pikeun néangan pangaweruh bisa ngamekarkeun ciri ieu leuwih gampang.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.