Interogasi sareng tanda seru: naha anjeun terang iraha ngagunakeunana?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tanda baca mangrupa mékanisme penting pikeun méré ciri husus basa lisan kana basa tulisan. Ngaliwatan éta, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun masihan harti exclamation, interogasi, intonasi, tiiseun jeung sajabana kana sagala produksi tékstual, shaping tujuan kalimah sarta nawarkeun cara interpretasi pamaca. Interogasi sareng panyeluk, contona, mangrupikeun dua hal anu penting dina prosés. Tapi kumaha cara ngagunakeunana anu bener?

Ayeuna, panggihan kumaha ngagunakeun tanda tanya jeung tanda seru, dua tanda baca anu bisa méré harti anu béda dina produksi téks.

Tanda pananya

Tanda tanya mangrupa tanda grafik anu nuduhkeun ragu, ku kituna dipaké dina patarosan langsung. Biasana, simbol muncul dina tungtung kecap, frasa, sareng kalimat, nunjukkeun intonasi naék, nyaéta, diwangun ku cara ngangkat sora nalika diucapkeun.

Tanda ieu kedah dianggo dina patarosan langsung, tapi henteu dina interogatif. kalimah teu langsung. Dina kasus ieu, perlu ngagunakeun periode. Tingali sababaraha conto:

Tempo_ogé: 23 Frasa Inggris anu anjeun PERLU terang upami anjeun hoyong angkat ka luar negeri
  • Iraha ieu bakal kajantenan?
  • Naha anjeun henteu ngantepkeunana?
  • Ayeuna, naon anu bakal urang laksanakeun?
  • Bibi naroskeun naon anu anjeun hoyong tuang dinten ayeuna.
  • Abdi hoyong terang kumaha cara ngadeukeutan topik ieu tanpa nganyenyeri saha waé.
  • Abdi hoyong ngartos naon hartosna.

Aexclamação

Tanda panyeluk muncul dina tulisan pikeun nuduhkeun rupa-rupa intonasi dina wangun panyeluk, saperti dina hal bungah, nyeri, ambek, reuwas, sumanget, jeung kajadian-kajadian lianna. Kitu ogé, éta barang dipaké dina kecap panganteur atawa klausa imperatif, nu nuduhkeun urutan atawa pamundut. Dina sababaraha kasus, simbol bisa kénéh dibarengan ku tanda tanya jeung réticence, saperti dina puitis atawa basa sapopo. . Aya sababaraha pengecualian kana aturan, biasana dina kontéks informal atanapi pikeun lisénsi puitis. Tingali sababaraha conto anu nganggo tanda baca:

  • Bantuan! Batur mantuan kuring! (Exclamatory ekspresi nunjukkeun sieun)
  • Kumaha éndah! Anjeun katingali geulis! (Eksklamasi nuduhkeun kabungah atawa sumanget)
  • Abdi teu tega deui neuteup beungeut anjeun! (Eksklamasi nuduhkeun amarah)
  • Aduh! (Selingan nuduhkeun nyeri)
  • Wah! (Ucapan nuduhkeun reuwas)
  • Geus geura laksanakeun naon anu diomongkeun ku anjeun! (Doa imperatif)
  • Leres! (Klausa imperatif)

Interogasi jeung panyeluk

Dina aturan baku, tanda panyeluk kudu muncul nyalira di tungtung kalimah. Sanajan kitu, masih bisa dibarengan ku tanda lianna dina konteks informal, nalika pamakéan basa sapopoe dina kadaptar.ngajadikeun penampilan, atawa dina sastra, salaku lisensi puitis.

Ieu kasus tanda seru jeung tanda tanya (?! atawa !?), nu mucunghul babarengan pikeun nandaan reuwas atawa ragu. Lamun kecap panyeluk leuwih kuat, tanda panyeluk muncul heula; lamun ragu leuwih relevan, interogasi nyokot kalungguhan. Tingali sababaraha conto:

Tempo_ogé: Jalma anu disiplin condong mibanda 5 kabiasaan ieu
  • Ayeuna anjeun hoyong ngobrol sareng kuring?! Ieu kedah janten lulucon.
  • Dimana anjeun ningali hal sapertos kitu!?

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.