Dina urutan atawa urutan: kumaha carana nulis jeung naon bédana sangkan ulah loba kasalahan

John Brown 19-10-2023
John Brown

Nyaho éjahan atanapi ngucapkeun anu leres tina sadaya kecap anu diwangun dina basa Portugis tiasa janten tugas anu sesah. Barina ogé, gaduh kosakata éksténsif sapertos sareng grammar anu lengkep pisan, ngadamel salah sahiji atanapi kasalahan anu sanés nalika milih istilah dina kalimah janten kasalahan umum, dilakukeun ku seueur panyatur asli. Ieu mangrupikeun kasus affine atanapi dina urutan: naon bédana antara dua? Jeung iraha pantes ngagunakeunana masing-masing?

Sanajan idéntik dina lafalna, éta dua istilah téh béda éjahan jeung harti. Sedengkeun "afim" mangrupa frasa pangantét, nuduhkeun tujuan, "afim" mangrupa kecap sipat, anu hartina sarua. Sajaba ti éta, "afim" boga jamak "afins", sedengkeun "afim" tetep invariable.

Tempo_ogé: Alus pikeun apartemen: 7 tutuwuhan anu LOVE ngiuhan

Sanajan kitu, salian ti bédana kakeunaan, naon bakal jadi moment anu bener ngagunakeun unggal istilah? Paham kiwari kumaha cara nulis jeung naon spésifisitas dua kecap éta.

Affine or in order: writing and difference between terms

Saméméh leuwih paham ngeunaan bédana antara “afim” atawa “afim "Atawa "afim" dina urutan", perlu ngartos harti unggal istilah. Perlu diinget yén Portugis mangrupikeun basa anu sacara praktis puteran anu, salian ti gaduh seueur aturan, gaduh sababaraha detil anu dirobih sareng Perjangjian Ortografis Anyar, dikuatkeun saprak 2009.

Ku sabab kitu, éta umum. malah panyatur asli jeung panyatur basa ngalaman kasusahpikeun ngawasaan masalah sapertos pengecualian, konjugasi verba sareng ngalaksanakeun Portugis. Sanajan kitu, diajar béda antara dua hal anu penting.

Tempo_ogé: 'Di luhur' atanapi 'di luhur': naha anjeun terang mana tina kecap ieu anu leres?

Afinitas

“Afinitas” mangrupa kecap sipat, sarta dipaké pikeun nganyatakeun hubungan perkiraan, afinitas atawa konvergénsi antara dua unsur. Unsur sapertos tiasa dikonpigurasikeun salaku ide, fakta atanapi pikiran. Ieu ngandung harti yén istilah dipaké iraha wae dua atawa leuwih elemen boga hubungan pangirut hiji sarua séjén. Tingali sababaraha conto:

  • Urang boga rasa nu sarua.
  • Urang boga rasa moral nu sarua, nu ngidinan urang gawé bareng pikeun ngaréngsékeun pasualan sagancangna.
  • Lanceukna boga rasa musik nu sarua.
  • Mungkin kapanggih unsur nu sarupa antara dua pasualan: duanana korban kapanggih di leuweung nu sarua.

Dina raraga

Dina hal "dina urutan", simpang dianggap frasa preposisional. Aya ogé pilihan "supaya", frasa konjungtif, anu ogé dipaké pikeun nganyatakeun tujuan. Ku kituna, duanana nunjukkeun tujuan ngalaksanakeun aksi utama informed. Tingali conto:

  • Poé ieu anjeun resep gelut. Manéhna teu eureun-eureun nepi ka adina ceurik.
  • Ceuk indung kuring hayang pisan kadaharan Jepang.
  • Kuring teu diuk di dieu pikeun ngobrol jeung saha waé.
  • Júlia bade angkat ka Itali supados tiasa nganjang ka bumiJulieta.

Frasa préposisional biasana diwangun ku dua kecap atawa leuwih. Kalawan babarengan, kecap ieu boga nilai pakait jeung kecap pangantét a. Samentara éta, kecap pangantét dikonpigurasikeun salaku kecap anu ngaitkeun dua unsur kalimah, ngawangun hubungan antara duanana. Ieu mangrupikeun alesan ayana simpang "dina raraga".

Janten, pikeun leres-leres ngalereskeun inpormasi, pariksa sababaraha trik pikeun nginget bédana antara "dina urutan" sareng "dina". ordo":

  • "Afim" mangrupa kecap sipat anu hartina "sarua" atawa "sarupa";
  • "Afim" mangrupa frasa préposisional anu dipaké pikeun nuduhkeun tujuan;
  • Jamak tina "afim" nyaeta "afins". "Dina urutan" tetep invariable.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.