'Di luhur' atanapi 'di luhur': naha anjeun terang mana tina kecap ieu anu leres?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Salah sahiji mamang anu paling umum dina basa Portugis nyaéta kecap mana, "di luhur" atanapi "di luhur", anu leres. Barina ogé, duanana homophones, nyaeta, aranjeunna gaduh ngucapkeun sarua, tapi maranéhna boga harti béda jeung ditulis dina cara béda. Upami anjeun henteu terang mana tina istilah-istilah ieu anu leres sareng kumaha cara ngagunakeunana, tingali dina téks ieu harti masing-masing sareng dina kontéks anu kedah diterapkeun.

"Di luhur" atawa "di luhur": mana tina ieu kecap anu bener?

Pikeun terang mana kecap, "di luhur" jeung "di luhur", anu bener, perlu ngarti kana konteks mana masing-masing kecap. diselapkeun. Pahami di handap.

Iraha kecap "di luhur" leres?

Kecap "di luhur" mangrupikeun panyambung tina kecap pagawéan "di luhur", anu hartosna "nempatkeun" , "Pasangkeun di luhur." Lamun nujul ka jalma katilu tunggal, éta bener ngagunakeun tense hadir tina kecap pagawéan "ka luhur". Sanajan kitu, lamun nujul kana imperatif affirmative, hal anu bener nyaéta ngagunakeun jalma kadua tunggal tina kecap pagawéan dimaksud, "encima".

Encima: dipaké dina jalma katilu tunggal, dina tense kiwari tina kecap pagawéan. kecap pagawéan “encimar ”

  • Conto 1: Pesawat aya dina luhureun gedong;
  • Conto 2: Topi aya dina luhureun sirah ratu;
  • Conto 3: Susunan dina luhureun méja ti kamar makan.

Upper: dipaké dina imperatif afirmatif tina kecap pagawéan "encimar", dina jalma kadua tina kecap pagawéan "encimar".tunggal

  • Conto 1: Maria, nempatkeun pot ieu dina méja dapur;
  • Conto 2: Pasang béntang ieu dina tangkal Natal.

Iraha Naha istilah "di luhur" leres?

Istilah "di luhur" mangrupikeun frasa katerangan tempat, leres dianggo pikeun nuduhkeun nalika hiji hal dina posisi anu luhur dina hubungan anu sanés, di luhur atanapi di luhur. . Istilah mangrupa antonim tina "di handap". Tempo conto di handap.

Di luhur: pikeun nuduhkeun lamun hiji hal dina posisi nu leuwih luhur ti nu sejen, di luhur atawa di luhur

  • Conto 1: Blénder dina méja dapur;
  • Conto 2: Carjer aya dina ranjang.
  • Conto 3: Ka luhur jeung nyokot konci kuring.

Istilah "di luhur" masih bisa dipaké dina kontéks séjén, sahingga mibanda harti béda.

Tempo_ogé: buana anyar? Ngartos naha Afrika beulah dua

Di luhur: sinonim jeung "dikonfirmasi"

  • Conto: Ieu di luhur pésta isukan?

Luhur: dina runtuyan atawa kontéks tambahan

Tempo_ogé: 7 tutuwuhan anu narik duit, well-mahluk jeung tuah kana imah
  • Conto: Guru nanya di luhur pertanyaan

Di luhur: gagasan "dumasar kana"

  • Conto: Artikel ieu dihasilkeun dumasar kana panalungtikan ilmiah Brasil.

Aya dina luhureun: hartina kateupastian

  • Conto: Anjeunna aya di luhur tembok.

Neunggeul: kalawan harti flirting

  • Conto: Maria neunggeul Pedro .

Rengse. ayeuna anjeun geusterang iraha istilah "di luhur" sareng "di luhur" leres sareng kumaha ngagunakeun masing-masing.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.