Crase antara jam: 'ti 8 am ka 12 pm' atawa 'ti 8 am ka 12 pm'?

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tulisan anu leres dina basa Portugis diatur ku sababaraha aturan, sareng biasana urang gaduh mamang dina sababaraha ungkapan. Salah sahiji anu paling umum nyaéta terang iraha sareng kumaha ngagunakeun crase antara jam. Iraha urang kedah nganggo éta sareng iraha éta henteu diperyogikeun? Jeung naha crasis diperlukeun dina konteks ieu? Teraskeun maca sareng ngartos di handap ieu.

Iraha nganggo crasis antara jam?

Krisis lumangsung nalika kecap pangantét "a" dihijikeun kana artikel "a", ngahindarkeun pengulangan. tina artikel éta. Ku alatan éta, aksen kubur (`à`) nunjukkeun lumangsungna aturan ieu.

Dina hal nuduhkeun waktu dina basa Portugis, perlu ngagunakeun artikel "a" atawa "as", gumantung kana tata basa. Ku alatan éta, nalika ngajéntrékeun waktu hiji acara, deadline atawa aksi, perlu ngagunakeun crase.

Di dieu aya sababaraha kalimah nu pamakéan crase diperlukeun pikeun nuduhkeun jam:

<4
  • Anjeunna dugi ka tengah wengi;
  • Batas waktos nyerahkeun karyana nyaéta jam 6 sonten;
  • Rapat dilaksanakeun tabuh 8 énjing;
  • Acarana. bakal dimimitian jam 9:30 isuk;
  • Sakola basa Inggris buka ti jam 8:00 nepi ka 12:00.
  • Iraha teu make backticks pikeun nuduhkeun jam?

    Sakumaha anu disebatkeun tadi, crasis lumangsung nalika kecap pangantét "a" ngagabung kana artikel "a". Sanajan kitu, teu salawasna perlu ngagunakeun crasis dina indikasi jam. Nalika prepositions "apó", "de", "entre" jeung "para" dipaké saméméh waktu, aya teu kudu make crasis nu.Tingali sababaraha conto:

    • Acara dimimitian saatos jam 7 wengi;
    • Jam nganjang ka rumah sakit antara jam 1 siang sareng jam 3 sonten;
    • Saatos jam 10 wengi eta Dilarang nyieun ribut di gedong;
    • Kompetisi dijadwalkeun jam 2 sonten;
    • Toko buka ti jam 10.

    Pilihan pamakéan crase

    Kadé nunjuk kaluar yén pamakéan pilihan crase nu rada diwatesan dina Portugis. Dina kasus crasis saméméh "horas", pamakéan na bakal pilihan ngan lamun kecap pangantét "até" asalna saméméh kecap "horas". Misalna:

    Tempo_ogé: Panggihan 9 profesi pikeun jalma anu resep kabebasan
    • Tes bakal dipasihan dugi ka tabuh 3 sonten, atanapi Tes dugi ka tabuh 3 sonten.
    • Abdi pendak sareng anjeun dinten Minggu dugi ka jam 8 wengi, atanapi kuring Bakal pendak sareng anjeun dina dinten Minggu dugi ka jam 8 wengi 20h.

    Salian ti éta, aya kasus sanésna anu crasis nyaéta opsional, sapertos:

    • Saméméh kecap sulur posesif awéwé ;
    • Saméméh nomina feminin proper;
    • Saméméh frasa adverbial feminin;
    • Saméméh ngaran tempat;
    • Saméméh frasa pangantét.

    Pangagunaan séjén crase

    Pikeun netelakeun mamang ngeunaan pamakéan crase saméméh angka, naha ordinal atawa kardinal, urang dibere di handap sababaraha conto:

    Crase saméméh angka cardinal

    • Maling ieu dilaporkeun ka dua jalma béda.

    Dina hal ieu, kecap pangantét "a" asalna tina kabupatén tina kecap pagawéan "relatar" (lapor ka batur) jeung euweuh. ayana artikel "a" ". Sanajan kitu, lamun pelengkapditangtukeun, duanana artikel "a" jeung jamak muncul, sahingga perlu ngagunakeun crasis. Pariksa:

    • Maling dilaporkeun ka dua jalma anu hadir (nu [preposisi] + [artikel pasti]).

    Crase saméméh angka ordinal

    Logika anu sami manglaku ka kasus dimana angka ordinal dianggo, pariksa:

    • Perjalanan bakal kanggo murid kelas 5 dugi ka 8.

    Teu dianggo crasis dina conto ieu, tapi lamun ditulis saperti di handap, crasis kudu dipake:

    Tempo_ogé: Oktober bakal boga 1 libur nasional jeung 1 titik pilihan; tingali kalénder
    • Murid ti kelas 5 nepi ka 8 sakola bakal dileler lalampahan.

    Catet yén dina conto di luhur, aya kecap pangantét "de" dituturkeun ku kecap pangantét "a", nu ngakibatkeun kontraksi "da". Ieu nembongkeun ayana artikel definite feminin nu miheulaan angka ordinal.

    Crasis saméméh tanggal

    Ahirna, pamakéan crasis saméméh tanggal teu perlu jeung kasalahan umum, sanajan lumangsung sanajan dina publikasi ku pausahaan atawa lembaga kawentar. Ku alatan éta, anjeun teu kudu make crasis antara tanggal, saperti dina conto: "Pendaptaran bakal dibuka ti 02/5 nepi ka 30/5".

    John Brown

    Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.