'baca' atawa 'baca'? Nyaho iraha ngagunakeun unggal kecap ieu

John Brown 26-08-2023
John Brown

Waktu keur urusan basa Portugis, geus ilahar ngarasa leungit dina kudu nangtukeun istilah nu tangtu dina kalimah, atawa ngarti wangun verbal bener tina kecap nu tangtu sangkan hiji gagasan leuwih cohesive. Janten ageung pisan, janten kabingungan anu sanés nalika anjeun kedah milih antara istilah anu sami mangrupikeun hal anu parantos dialaman ku panyatur basa. Salah sahiji conto klasik tina masalah nyaéta pamakéan "baca" jeung "baca".

Kahiji sakabeh, hal anu penting pikeun tetep dina pikiran nu duanana aya tur bener, tapi kudu dipake dina kaayaan béda. Pikeun leuwih paham ngeunaan pamakean "lê" jeung "ler", parios definisi format kecap pagawéan di handap sareng diajar sakali-kali kumaha sareng iraha nerapkeunana dina kalimah.

Iraha nganggo "lê" ?

"Lê" nya éta wangun konjugasi tina kecap pagawéan "ler" dina jalma katilu tunggal dina waktu kiwari, atawa ogé dina jalma kadua tunggal tina imperatif. Dina jaman kiwari, éta nuduhkeun hiji aksi anu lumangsung dina waktu éta aksi dicaritakeun, atawa hiji lampah anu biasa. Geus di imperatif, eta conveys hiji urutan lolobana waktu. Ieu sababaraha conto:

  • Anjeunna maca bab anu sami dina buku unggal dinten. (Present tense)
  • Joana maca informasi dina manual tapi teu ngarti naon anu kudu dipigawé. (Present tense)
  • Baca naon anu ditulis tadi, mangga. (Imperatif)
  • Maneh maca koran ka akina unggal-unggalpoé? (Present tense).

Iraha ngagunakeun "ler"?

"ler" mangrupa wangun infinitif tina kecap pagawéan. Dina infinitive impersonal, éta paling sering dianggo dina frasa verbal, atanapi dina kalimat sareng prepositions. Pariksa sababaraha conto kalayan format:

Tempo_ogé: 'Diblokir' atawa 'Diblokir': Panggihan naha anjeun geus bener nulis
  • Dupi anjeun tiasa maca paragraf ieu kanggo abdi, mangga? (Verbal voiceover)
  • Anjeunna teu tahan ngadagoan sarta bakal maca buku saméméh pasamoan klub salajengna. (Verb voiceover)
  • Abdi moal istirahat dugi ka maca seratan bapa abdi ka abdi. (Kalimah kalawan preposisi)
  • Indung kuring miwarang anjeunna maca sababaraha bahan unggal poe. (Kalimah kalawan kecap pangantét)

Bédakeun antara "baca" jeung "baca"

Kecap mindeng bingung lantaran "r" dina tungtung wangun dina infinitive, nu biasana henteu diucapkeun. Ku kituna, ngucapkeun "ler" sarua jeung oxytones beraksen dina jalma katilu tunggal tense hadir. Ieu ogé lumangsung kalawan "veja" jeung "ver", "méré" jeung "dar" jeung "nyaéta" jeung "estar", contona.

Sanajan kitu, cara basajan pikeun ngabedakeun duanana nyaeta pikeun ngaganti kecap di mamang ku sagala verba séjén tina infinitive nu. Lamun substitusi ngamungkinkeun pangwangunan kalimah sejen anu ogé bener, verba kudu dilarapkeun dina infinitive nu. Tingali:

Tempo_ogé: Aranjeunna mayar ogé: 8 profési idéal pikeun jalma anu resep karya manual
  • Naha manéhna hayang maca atawa maca buku?
  • Anjeunna hayang maca;
  • Anjeunna hayang nulis;
  • Anjeunna hayang meuli;
  • Manehna hayangnginjeumkeun.

Ku hal ieu, gampang katingali yén wangun kecap pagawéan dina infinitif nyaéta anu bener pikeun dipaké dina kalimah.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.