7 sipat anu dipiboga ku unggal jalma pinter; tingali daptar

John Brown 12-10-2023
John Brown

Nepi ka sababaraha dasawarsa ka tukang, dipercaya yén kecerdasan manusa diwariskeun ti bapa ka anak, nyaéta, asal-usul genetik. Tapi sains ngabuktikeun yén ieu sanés masalahna sareng yén intelegensi langkung seueur hubunganana sareng paripolah tibatan kapasitas intelektual individu. Ku alatan éta, urang bakal némbongkeun Anjeun tujuh ciri yén unggal jalma pinter boga di umum. Disiapkeun? Ku kituna, hayu urang ka dinya.

Nyaho sababaraha sipat jalma anu calakan

Kaprihatinan anu kaleuleuwihi

Ieu mangrupikeun salah sahiji ciri anu paling luar biasa anu dipiboga ku unggal jalma anu cerdas. Jalma-jalma anu tingkat intelegensi anu luhur condong prihatin pisan unggal dintenna, ngeunaan sadaya faktor anu ngalibetkeun kahirupan profésional atanapi pribadina.

Hal ieu dipercaya yén ciri ieu, alamiah pikeun anu paling cerdas, gaduh akar évolusionér, sabab tantangan hirup masihan urang seueur alesan pikeun hariwang teuing. Janten upami anjeun hariwang di luhur tingkat normal, anjeun sigana bakal langkung pinter tibatan kalolobaanana.

Tingkat daya adaptasi anu luhur

Sifat anu sanésna unggal jalma pinter nyaéta kamampuan anu ageung pikeun adaptasi (gancang) kana kaayaan naon waé. Individu dianggap leuwih calakan leuwih fleksibel ngeunaan parobahan sarta némbongkeun kapasitas kacida luhurna pikeun mekar dina béda.skénario.

Maranéhanana boga réa résiliensi, sabab kacerdasan anu getol ngamungkinkeun maranéhna pikeun ngarobah paripolahna dina raraga nungkulan, ku cara anu panghadéna, jeung larangan-larangan (sering henteu nguntungkeun) anu ditumpukeun ku lingkungan dimana aranjeunna diselapkeun.

Kréatipitas diperburuk

Malah sigana rada écés yén individu anu gaduh kapasitas intelektual anu luhur gaduh kreativitas anu langkung seukeut. Tapi ieu oge salah sahiji ciri anu dipiboga ku unggal jalma calakan. Sajaba ti éta, maranéhna masih nyokot utmost care kalayan perspéktif maranéhanana diadopsi jeung gagasan.

Kusabab kanyataan yén maranéhanana kabuka-pikiran kana konsép anyar jeung sudut pandang alternatif (anu mangrupa hidangan pinuh pisan pikeun ngaronjatkeun kreativitas), jalma calakan ngatur nyieun solusi, mindeng giat, pikeun hiji atawa leuwih masalah kahirupan urang sapopoé. Maranéhna sok ngarangsang kréatipitas anjeun dina sababaraha cara.

Kadali diri anu leuwih luhur

Sugan ieu téh salah sahiji ciri anu aya dina unggal jalma pinter. Hiji individu anu boga kontrol emosi alus dina nyanghareupan kaayaan stres atawa teu nguntungkeun (nu aya kitu loba), tangtu boga tingkat luhur kecerdasan. Barina ogé, pikeun ngaleungitkeun impulsivity sanés tugas anu gampang.

Kontrol diri émosional sareng intelegensi sok ngahiji. Ku alatan éta, anu bisa mikir ngeunaan konsékuansi tinalampah anjeun saacan bertindak, teu paduli kaayaan, salian ti bisa ngajaga émosi anu hadé dina unggal poé, anjeun pasti boga tingkat intelegensi anu leuwih luhur.

Puguh

Sanaos anjeun panginten, "Naon hubunganana kedul sareng kecerdasan? ”, kami bakal ngabuktikeun anjeun sanés. Sanajan ditempo salaku hal ngabahayakeun, laziest biasana condong ngagambarkeun leuwih dina kahirupan. Sareng éta mangrupikeun cara pikeun merangsang penalaran.

Sabalikna, jalma anu langkung guligah sareng teu tiasa tenang sok milarian sababaraha jinis tugas atanapi kagiatan, saolah-olah éta mangrupikeun klep kabur anjeun. Pikiran sorangan.

Tempo_ogé: Kota pangsaéna pikeun cicing di luar Brazil; tingali ranking anyar kalawan 10 luhur

Singketna, upami anjeun salah sahiji jalma anu resep ngeunteung, henteu paduli subjekna, anjeun tiasa gaduh mémori anu langkung éfisién sareng tiasa nyieun kaputusan anu langkung tegas .

Empati dina bukti

Lamun datang ka ciri anu dipiboga ku unggal jalma calakan, empati teu bisa ditinggalkeun. Jalma anu tingkat intelegensi anu luhur ogé condong mibanda empati salaku motto dina kahirupan maranéhanana, anu kacida séhatna.

Ngabogaan kamampuh pikeun ngarti parasaan batur sarta jadi saluyu jeung maranéhna, ditarjamahkeun kana hiji sensitipitas gede pisan kana kabutuhan batur. Empati mangrupikeun mesin utama kecerdasan émosional. Jalma anu cerdas émosional nyaétasok hayang diajar deui ti batur.

Panasaran ku alamna

Naha anjeun perhatikeun yén unggal jalma anu pinter, lolobana waktu, ogé panasaran? Kusabab aranjeunna sok milarian jawaban kana patarosan anu teu aya tungtungna, jalma-jalma ieu henteu puas ku "teu kapikiran" atanapi "Kuring henteu terang" ti batur.

Rasa panasaran mangrupikeun salah sahiji ciri utama unggal jalma anu cerdas. jalma anu anjeunna gaduh. Pilarian pikeun diajar anu terus-terusan tiasa ngasah penalaran sareng ngalarapkeun langkung seueur kamampuan pikeun gaduh pamahaman anu langkung jelas ngeunaan sagala hal anu asup ka urang.

Tempo_ogé: 30 gagasan ngaran orok Yunani: manggihan pilihan pinuh ku harti jeung kageulisan

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.