5 tips pikeun ngaleungitkeun kapang di jero rohangan

John Brown 19-10-2023
John Brown

Kapang nyaéta jinis jamur anu diwangun ku spora mikroskopis anu baranahan sareng nyebarkeun ngaliwatan hawa. Ujug-ujug, sémah anu teu dihoyongkeun ieu biasana muncul. Sareng upami urang henteu nyandak tindakan anu gancang, aranjeunna bakal sumebar ka témbok, kai sareng juru sanés. Janten, kumaha carana urang tiasa nyingkirkeun kapang sareng kalembaban di bumi?

Sanaos aranjeunna henteu salawasna aya sakaligus, biasana hiji kaayaan nyababkeun anu sanés: dampness muncul dina siling atanapi témbok sareng, mun teu dirawat, , jadi lingkungan nu nguntungkeun pikeun proliferasi jamur, nu tungtungna pakait sareng eta.

Ieu biasana lumangsung alatan resapan hujan atawa cai dina tembok. Untungna, aya métode imah éféktif jeung affordable pikeun merangan masalah ieu. Titénan tips di handap ieu.

Tempo_ogé: Sabaraha umur anjing hirup? 9 breeds anu hirup lila

5 tips pikeun ngaleungitkeun kapang di jero imah

1. Cuka

  • Eusian botol semprot ku cuka bodas murni;
  • Semprotkeun cuka kana permukaan anu kapangaruhan ku kapang;
  • Ninggalkeun pikeun sajam;
  • Bersihkeun tempatna ku cai terus garing.

2. Vodka

  • Eusian botol semprot jeung vodka;
  • Larapkeun vodka kana beungeut kapang;
  • Ninggalkeun salila kira 10 menit;
  • Rub kapang ku bolu jeung antep nepi ka garing.

3. Borax

  • Campur sagelas boraks jeung saliter cai dina ember;
  • Larapkeun solusina ku lawon, gosok nepi ka kapang leungit;
  • antepkeun. éta garingterus usap beungeutna ku kaen bersih pikeun ngaleungitkeun kaleuwihan larutan.

4. Baking soda

  • Campur hiji séndok téh baking soda pikeun unggal cangkir cai dina botol semprot;
  • Paké solusi ieu pikeun menyemprot jeung miceun kapang jeung mildew ti surfaces wewengkon kapangaruhan;
  • Pikeun aksi nu leuwih sengit, nyieun némpelkeun kandel ku nyampur baking soda jeung hiji bagian cuka bodas jeung hiji bagian cai;
  • Sébarkeun némpelkeun kana wewengkon kapang jeung ninggalkeun garing;
  • Teras gosok kapang sareng noda ku sikat atanapi spons sareng bersihkeun ku cai.

5. Ngabodaskeun

  • Nyiapkeun leyuran maké 100 ml pemutih pikeun tiap liter cai;
  • Terapkeun kana wewengkon nu dimaksud, pastikeun pikeun nutupan sakabéh surfaces nu dimaksud;
  • Ninggalkeun salila kurang leuwih 30 menit, sahingga ngabodaskeun mawa pangaruh dina combating kapang;
  • Saatos waktu aksi, ngabersihan wewengkon kalawan lawon garing atawa bolu, nyoplokkeun kaleuwihan ngabodaskeun tina surfaces.

Penting pikeun nuturkeun parentah kaamanan nalika ngagunakeun solusi ieu, sapertos ngagem sarung tangan pelindung sareng mastikeun ventilasi anu saé salami prosés beberesih.

Naon résiko kaséhatan kapang?

Ayana jamur ieu di jero rohangan tiasa nyababkeun résiko kaséhatan, sabab ngaluarkeun sporangandung zat iritasi, nu bisa ngabalukarkeun réaksi alérgi kayaning bersin, irung runny, batuk, sesak napas jeung baruntus kulit.

Éta ogé bisa memicu atawa worsen gejala asma, ngakibatkeun inféksi engapan, sarta dina kasus rarer , ngahasilkeun racun anu bisa ngabalukarkeun iritasi kana panon, kulit, saluran pernapasan jeung gejala neurological.

Ku kituna, lamun anjeun boga masalah kaséhatan patali kapang anu aya di imah anjeun, éta sasaena menta nasehat médis sarta evaluasi profésional. pikeun leres nungkulan gejala.

Kumaha carana nyegah kapang?

Pikeun nyegah tumuwuhna kapang dina tembok, floors, parabot jeung objék, turutan tips ieu:

Tempo_ogé: Naon hartina sabenerna emoji haté jeung titik di handap?
  1. Ngurangan asor sakuliah imah, sakumaha kapang baranahan gancang di lingkungan beueus;
  2. Mastikeun ventilasi alus di wewengkon beueus kayaning kamar mandi atawa basement. Ogé, buka panto jeung jandéla pikeun ngidinan sirkulasi hawa;
  3. Dina spasi nu leuwih hese ventilasi, kayaning kamar tanpa jandéla, make kipas dina usum panas jeung dehumidifiers dina usum tiis pikeun ngadalikeun asor;
  4. Milih cét husus anu miboga sipat anti kapang ngajaga tembok;
  5. Lakukeun sering beberesih tempat, kayaning kamar mandi jeung dapur, pikeun nyegah akumulasi Uap jeung tumuwuhna fungi;
  6. Pamustunganana, sok simpen baju jeung sapatu lamun geus garing pisan, ulahpenampilan kapang.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.