4 Fungsi Google Maps Teu Biasa Anu Anjeun Panginten Teu Nyaho

John Brown 19-10-2023
John Brown

Tina sadaya aplikasi peta sareng lokasi, Google mangrupikeun salah sahiji anu pang populerna. Tapi, aya detil leutik nu teu pati dipikawanoh, boh ku sabab rada disumputkeun atawa geus anyar ditambahkeun.

Sakabehna, Google Maps mangrupa alat nu luar biasa mangpaatna, boh dina versi desktopna atawa dina aplikasi pikeun alat sélulér. Naha anjeun peryogi arah, jadwal beus, waktos buka réstoran atanapi naon waé, aplikasi navigasi Google gaduh sadayana inpormasi dina jari anjeun.

Tempo_ogé: seratan Natal: pariksa kaluar 16 kartu geulis babagi

Ieu sakumpulan tip, trik sareng fitur disumputkeun tina Google Maps anu ngajantenkeun langkung seueur. mangpaatna batan ukur alat navigasi basajan.

Fitur Google Maps anu Saeutik Dipikanyaho

1. Calibrate kompas

Upami Google Maps henteu nunjukkeun lokasi anjeun kalayan leres atanapi nuju ka arah anu salah, hal anu pangsaéna pikeun dilakukeun nyaéta calibrate kompas. Prosésna boro-boro robih, sanaos antarmukana rada béda. Mimiti, anjeun kedah ngetok bunderan biru anu nunjukkeun dimana anjeun dina peta.

Menu biru henteu dibuka sapertos sateuacana, tapi dina panel "Lokasi anjeun" di handapeun jandela. , anjeun bakal ningali pilihan di gigireun 'Bagikeun Lokasi'. Ku kituna ngan ketok tombol Calibrate. Teras pindahkeun telepon sélulér nuturkeun paréntah anu dipidangkeun dina layar.

2. Puter musik

Salah sahijiKamungkinan mode nyetir Google Maps nyaéta maén musik ku naroskeun ka Asisten, ogé gampang ngadalikeun playback tina bar handap. Anjeun tiasa ngarobih aplikasi musik paporit anjeun dina setélan Google Maps anjeun.

Tempo_ogé: 7 pilem pikeun lalajo jeung kulawarga salila libur sakola

Anjeun bakal mendakan pilihan dina setélan navigasi anjeun ku cara ngetok aplikasi média Asisten standar. Setélan éta sami sareng Asisten Google, janten pilihanna dianggo pikeun duanana. Di antara kamungkinan nyaéta Spotify, YouTube Music jeung sajabana.

3. Jenis peta anu béda

Dina waktosna, Google Maps parantos nyusun sajumlah lapisan sareng jinis peta anu béda, tiasa diaksés tina tombol ngambang di pojok kanan luhur peta. Ieu mangrupikeun pilihan anu sayogi ayeuna:

  • Standar: peta standar tina Google Maps;
  • Satelit: peta nganggo gambar satelit ti Google;
  • Peta relief : peta némbongkeun rélief rupa bumi;
  • Angkutan umum: jalur angkutan umum ditumpangkeun dina peta nu dipilih;
  • Lalu lintas: informasi patalimarga dina peta;
  • Sapédah: ayeuna aya di sababaraha daérah , nembongkeun status jalur sapédah;
  • 3D: aktipkeun wangunan 3D ku cara ngazum cukup dina peta;
  • Street View: overlays wewengkon nu ditutupan ku Street View atawa poto buleud dina peta dina warna biru ;
  • Kahuruan leuweung: mintonkeun informasi ngeunaan kahuruan leuweung dina peta;
  • Kualitas hawa: overlayinformasi kualitas hawa dina peta;
  • Jalur sustainable: Google Maps geus ngasupkeun pungsi jalur sustainable nu diwangun ku jalan ka arah nu tangtu nu leuwih ramah lingkungan.

4. Pintonan Pilem

Pikeun ningali acara pilem dina aplikasi Google Maps, teangan dina peta bioskop pilem anu anjeun hoyong tingali jadwalna teras pilih. Upami anjeun hoyong, anjeun tiasa nganggo milarian. Teras klik "Sesi" atanapi gulung ka luhur.

Dina pangaruhna, aplikasi bakal nunjukkeun waktos sési kanggo dinten ayeuna. Anjeun tiasa milih tanggal anu béda dina luhureun layar. Teras ketok waktos anu dipikahoyong sareng teraskeun mésér tikét.

John Brown

Jeremy Cruz mangrupakeun panulis gairah sarta avid traveler anu boga minat jero dina kompetisi di Brazil. Kalayan latar dina jurnalistik, anjeunna parantos ngembangkeun panon anu ati-ati pikeun mendakan permata anu disumputkeun dina bentuk kompetisi unik di sakumna nagara. blog Jeremy urang, Kompetisi di Brazil, fungsi minangka hub pikeun sagala hal nu patali jeung rupa contests sarta acara lumangsung di Brazil.Didorong ku kanyaahna pikeun Brazil sareng budayana anu séhat, Jeremy tujuanana pikeun ngajelaskeun rupa-rupa kompetisi anu sering teu diémutan ku masarakat umum. Ti turnamén olahraga anu pikaresepeun dugi ka tantangan akademik, Jeremy nyertakeun sadayana, nyayogikeun pamiarsana pandangan anu wawasan sareng komprehensif kana dunya kompetisi Brasil.Leuwih ti éta, apresiasi jero Jeremy pikeun kompetisi dampak positif bisa boga ka masarakat drive anjeunna ngajajah kauntungan sosial anu timbul tina acara ieu. Ku nyorot carita individu jeung organisasi nyieun bédana ngaliwatan kompetisi, Jeremy boga tujuan pikeun mere ilham pamiarsa na aub tur nyumbang kana ngawangun kuat tur leuwih inklusif Brazil.Nalika anjeunna henteu sibuk milarian kompetisi salajengna atanapi nyerat tulisan blog anu pikaresepeun, Jeremy tiasa dipendakan neuleumkeun dirina dina budaya Brasil, ngajalajah bentang anu indah di nagara éta, sareng ngaraosan rasa masakan Brasil. Kalawan kapribadian vibrant sartaDedikasi pikeun ngabagi anu pangsaéna tina kompetisi Brazil, Jeremy Cruz mangrupikeun sumber inspirasi sareng inpormasi anu dipercaya pikeun anu milari sumanget kompetitif anu mekar di Brazil.